Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Територіальна державна інспекція праці у дніпропетровській області інформує

Август 2nd, 2011 Новини Вывести на печать

ТЕРИТОРІАЛЬНА ДЕРЖАВНА ІНСПЕКЦІЯ ПРАЦІ
У ДНІПРОПЕТРОВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Відділ контролю у Павлоградському регіоні
Інформує

Щодо основних положень трьох ключових урядових законопроектів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення.

Проект
ЗАКОНУ УКРАЇНИ

Про внесення змін до деяких

законодавчих актів України

(щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про працю)

Зазначений проект закону розроблено на виконання Указу Президента України від 25.05.04 № 576 „Про невідкладні заходи щодо завершення погашення заборгованості із заробітної плати”, доручення Президента України В. Януковича від 29.06.10 № 1-1/1378, доручення Прем’єр — міністра України М. Азарова від 02.07.10 № 39073/0/1-10, розпорядження Кабінету Міністрів України від 02.03.10 № 359 „Про затвердження плану заходів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення”, доручення Кабінету Міністрів України від 02.11.10 № 13866/2-10 з метою посилення ефективності державного контролю за додержанням законодавства про працю, зокрема стосовно своєчасної та у повному обсязі виплати заробітної плати, погашення заборгованості з неї, легалізації зайнятості, додержання мінімальних державних гарантій щодо оплати праці, підвищення рівня захисту трудових прав працюючого населення.

Прийняття Закону України дозволить посилити ефективність державного нагляду і контролю за додержанням законодавства про працю, насамперед, щодо своєчасної та у повному обсязі виплати заробітної плати, погашення заборгованості з неї, додержання мінімальних державних гарантій в оплаті праці, легалізації зайнятості шляхом зменшення виплати не облікованої заробітної плати, що сприятиме дотриманню підприємствами, установами і організаціями всіх форм власності та фізичними особами – приватними підприємцями вимог законодавства про працю, підвищить захист трудових прав працюючого населення, сприятиме збільшенню надходжень до бюджетів всіх рівнів та Пенсійного фонду України.

Проект

З А К О Н У     У К Р А Ї Н И

Про внесення змін до деяких законодавчих актів України
(щодо мінімальних розмірів оплати праці та гарантій їх забезпечення)

Законопроект розроблено з метою посилення соціального захисту працюючої частини населення України шляхом підвищення мінімальних державних гарантій в оплаті праці, забезпечення легалізації виплати заробітної плати та зайнятості, збільшення надходжень до Державного бюджету, Пенсійного та інших фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування.
Для досягнення цієї мети пропонується внести зміни до законодавчих актів шляхом приведення поняття „мінімальна заробітна плата”, умов її визначення та порядку встановлення до європейських стандартів та світової практики, запровадження для працівників, які працюють за трудовими договорами на підприємствах, в установах, організаціях, що не входять до сфери дії угод та у фізичних осіб гарантованої заробітної плати як державної гарантії, яку передбачається встановити за вісьмома професійно кваліфікаційними групами.
Прийняття законопроекту забезпечить підвищення мінімальних рівнів заробітної плати, сприятиме легалізації заробітної плати, збільшенню надходжень до бюджетів усіх рівнів, Пенсійного та інших фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування, забезпечить диференціацію заробітної плати та збільшення її розміру, покращить соціальний захист працівників, особливо на підприємствах малого та середнього бізнесу, зокрема у сфері побутового обслуговування населення, торгівлі, харчової промисловості, будівництва, транспорту, з’являться додаткові умови добросовісної конкуренції між виробниками однієї галузі (однакового виробництва) незалежно від поширення на них дії угод, посилить ефективність державного нагляду і контролю за додержанням законодавства про працю.

Проект

З А К О Н У    У К Р А Ї Н И

Про відповідальність підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб — підприємців та інших суб’єктів підприємницької діяльності у сфері праці

Проект встановлює відповідальність підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб — підприємців та інших суб’єктів підприємницької діяльності у сфері праці і спрямований на посилення державного контролю в частині додержання законодавства про працю та захист прав працівників.

Прийняття Закону України дозволить посилити ефективність державного нагляду і контролю за додержанням законодавства про працю, насамперед, щодо своєчасної та у повному обсязі виплати заробітної плати, погашення заборгованості з неї, додержання мінімальних державних гарантій в оплаті праці, легалізації зайнятості шляхом зменшення виплати не облікованої заробітної плати, що сприятиме дотриманню підприємствами, установами і організаціями всіх форм власності та фізичними особами – приватними підприємцями і іншими суб’єктами підприємницької діяльності вимог законодавства про працю, підвищить захист трудових прав працюючого населення, сприятиме збільшенню надходжень до бюджетів всіх рівнів та Пенсійного фонду України.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою