Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Щодо порядку надання щорічних відпусток

Сентябрь 26th, 2013 Новини Вывести на печать

Щодо порядку надання щорічних відпусток

Щорічна відпустка суміснику надається на загальних засадах
Які тривалість та порядок надання й оплати щорічної відпустки сумісника, який працює на 0,5 ставки?
Встановлюючи у ст. 102-1 КЗпП правило, згідно з яким, працівники, які працюють за сумісництвом, одержують зарплату за фактично виконану роботу, законодавець не визначає жодних особливостей порядку оплати відпустки таких працівників.
Тривалість відпустки працівника-сумісника не відрізняється від тривалості відпустки основ-ного працівника, тобто залежить від тривалості відпустки, встановленої для конкретної посади.
Наприклад, якщо для викладача вищого навчального закладу постановою Кабміну від 14.04.97 р. №346 встановлено тривалість щорічної основної відпустки 56 календарних днів, ця тривалість поширюється як на працівників,які працюють на постійній основі, так і на сумісників.
Щодо порядку надання відпустки законодавство встановлює додаткові гарантії, відповідно до яких сумісникам за їхнім бажанням одночасно з відпусткою за основним місцем роботи
Відпустки сумісникам і не тільки їм
Розрахувати відпустку нескладно, якщо працівник працює за основним місцем роботи і має нормований робочий день. А от підрахунок відпустки, що належиться сумісникові або працівникові з ненормованим робочим днем або неповним робочим часом, є набагато цікавішим.
Відпустка для сумісників
Робота на умовах неповного робочого часу не тягне за собою жодних обмежень обсягу трудових прав працівників (ч. 3 ст. 56 КЗпП). А оскільки всі громадяни, які перебувають у трудових відносинах з підприємством, мають право на відпустку (ст. 2 Закону про відпустки), сумісники також мають право на щорічну відпустку. Тобто сумісник має право отримати щорічну відпустку і за основним місцем роботи, і за неосновним місцем роботи (сумісництвом). При цьому як щорічна відпустка за основним місцем роботи, так і щорічна відпустка, що надається за сумісниц-твом, підлягає оплаті.
Тривалість відпустки за сумісництвом така сама, як і тривалість відпустки за основним місцем роботи, і не може бути меншою за 24 календарні дні за відпрацьований робочий рік, який відлічується з дня укладення трудового договору за сумісництвом.
Як правило, відпустка на підприємстві, де працівник працює за сумісництвом, надається в той самий час, коли працівник йде у відпустку за основним місцем роботи.
Згідно з чинним законодавством, сумісник може по-різному брати свої щорічні відпустки за обома місцями праці.
Порядок надання та виплати відпускних та виплати компенсації за невикористану відпустку працівникові, що працює за сумісництвом, так само як і працівникові, що працює за основним місцем роботи, регулюється Кодексом законів про працю України (надалі – КЗпПУ) та Законом України „Про відпустки” № 504/96-ВР від 15.11.1996 року.

Згідно ст. 75 КЗпПУ  щорічна основна відпустка надається працівникам тривалістю не менш ніж 24 календарних днів за відпрацьований робочий рік, який відлічується з дня укладення трудового договору. Працівник, що працює за сумісництвом, за власним бажанням має право на щорічну відпустку повної тривалості (24 календарні дні) до настання шестимісячного терміну безперервної роботи у перший рік роботи на даному підприємстві (згідно з п. 6 ст. 10 Закону України «Про відпустки”).

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Допомога нашим захисникам
  • Виконком від 27.03.2024 р.
  • Покос трави на території міста Павлограда
  • Акутальні грантові пропозиції
  • До уваги суб’єктів господарювання
  • АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ
  • Про затвердження обґрунтування підстави здійснення закупівлі
  • Шановні павлоградці!
  • Переваги офіційного працевлаштування для роботодавців
  • Громадські обговорення щодо перейменування об’єктів топонімії міста Павлоград
  • Підтримка від ЮНІСЕФ для підприємств міста
  • Шановні нацгвардійці та ветерани!
  • Про затвердження Порядку проведення інвестиційних конкурсів для будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Павлоград
  • Оголошується конкурс бізнес-проєктів для надання гранту з міського бюджету на підтримку молодіжного підприємництва
  • Шановні працівники Служби безпеки України!