Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

УПРАВЛІННЯ З ПИТАНЬ ПРАЦІ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРАЦІ У ДНІПРОПЕТРОВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПОПЕРЕДЖАЄ!

Январь 20th, 2017 Новини Вывести на печать

Останнім часом в Дніпропетровській області суттєво збільшилась кількість незаконних дій шахраїв, які, під видом «робочих груп», нібито перевіряють в місцях здійснення торгівлі питання укладання трудових договорів та оплати праці найманим працівникам та під загрозою великих штрафів вимагають у підприємців гроші.
З метою попередження випадків подібних шахрайських дій роз’яснюємо, що роботодавець (юридична особа або фізична особа-підприємець) має право вимагати у осіб, що прийшли нібито для здійснення перевірки, відрекомендуватися та пред’явити службові посвідчення, направлення на проведення перевірки конкретного роботодавця та підставу для проведення перевірки (звернення, доручення, лист УПФУ, УФСУ, ухвала суду тощо).
Переписати дані службових посвідчень (П. І. Б., посаду, орган, який представляє, номер посвідчення, дату видачі, термін дії) на окремий аркуш паперу, при відмові — викликати поліцію для з’ясування осіб, що прибули з метою нібито проведення перевірки та їх повноважень.
Необхідність наявності зазначених документів та обов’язок їх пред’явлення передбачені ст. 5 Закону України від 05.04.2007 № 877-V «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» та п. 4 чинного на цей час Порядку проведення перевірок посадовими особами Державної інспекції України з питань праці та її територіальних органів, затвердженого наказом Мінсоцполітики від 02.07.2012 р. № 390.
Співробітники Держпраці, що не мають належним чином оформлених службових посвідчень та інших документів, не мають права брати участь у перевірках роботодавців. Суб’єкт господарювання має право не допускати осіб, що прибули з метою перевірки до здійснення перевірки, якщо вони не пред’явили вказаних документів.
Також нагадуємо, що відповідно до п. 1 п. 6 Положення про Державну службу України з питань праці, Держпраці має право залучати спеціалістів центральних та місцевих органів виконавчої влади, вчених, представників інститутів громадянського суспільства тощо.
У разі виникнення підозри Ви можете звернутися телефоном за підтвердженням повноважень державного інспектора з питань праці на номер приймальні начальника Управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області за телефоном (056) 778-01-81.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • До уваги законних представників дітей!
  • Всеукраїнські змагання з акробатичного рок-н-ролу
  • Про утворення аукціонної комісії для продажу нежитлового приміщення по вул.Дніпровська,348/33
  • Про утворення аукціонної комісії для продажу будівлі сараю по вул.Центральна,47г
  • Про проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Павлограді
  • Про затвердження Положення про конкурсний комітет
  • Про затвердження переможця конкурсу проєктів, розроблених громадськими об’єднаннями ветеранів та осіб з інвалідністю, яким буде надаваться фінансова підтримка в 2024 році
  • Стартувала серія тренінг-ігор під назвою «Грошовий Потік»
  • Вітання до Дня працівника житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення
  • Засідання робочої групи по боротьбі з незаконною торгівлею підакцизними товарами
  • До уваги мешканців міста! Зміни в графіку на маршрутах!
  • Реабілітація дітей з інвалідністю
  • ТУБЕРКУЛЬОЗУ МОЖНА ЗАПОБІГТИ
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 рр. для об’єктів соціально-культурної сфери та житлового фонду м. Павлограда