Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Результати впровадження Стратегії розвитку міста Павлоград у 2016 році

Февраль 24th, 2017 ЕкономікаСтратегічне планування Вывести на печать

 

Місто Павлоград працює згідно із Стратегією розвитку на період до 2020 року, затвердженою рішенням сесії міської ради від 22 лютого 2016 року № 89-5/VII.

П’ять стратегічних напрямків: А. «Відкрите місто активного бізнесу та громади»; В. «Місто здоров’я»; С. «Енергоефективне місто»; D. «Комфортне та безпечне місто»; Е. «Місто якісної освіти» визначені як пріоритетні напрямки розвитку громади та місцевої економіки. Стратегією передбачається реалізація 48 проектів, 27 з яких розпочато у 2016 році.

Реалізація стратегічного напряму А. «Відкрите місто активного бізнесу і громади» включає в себе дві стратегічні цілі А.1. «Активне бізнес середовище» і А.2. «Демократичне врядування містом».

Протягом 2016 року за напрямком проваджувались проекти:

А.1.1. Надання бізнес-послуг для розвитку підприємництва в місті.

При реалізації проекту у 2016 року було проведено наступні заходи.

З червня 2016 року розпочато проведення навчальних програм. Проведено анкетування серед підприємців та школярів міста, за результатами якого визначено тематику навчальних  програм.

Розроблено та впроваджується Концепція розвитку молодіжного підприємництва.

Надається інформація суб’єктам господарювання через ЗМІ (газету «Західний Донбас» та офіційний сайт міськради) щодо актуальних питань в сфері підприємництва, зміни та нововведення податкового та трудового законодавства; щодо проведення, як в Україні, так і за кордоном різноманітних ярмарок, виставок,  конференцій, семінарів, форумів та ін.

Організовано та проведено 5 семінарів з актуальних питань: змін податкового і трудового законодавства, про податкові перевірки по-новому, нюанси використання праці найманих працівників та взаємодія з роботодавцями, індексація величини коефіцієнту для нормативно-грошової оцінки землі, про державні закупівлі в системі ProZorro, зміни та практичні поради щодо підготовки до перевірок, судові практики та ін.

В червні та грудні проведено навчальні програми для підприємців та початківців за темами: “Основи бізнес-планування”, “Психологія та підтримка в підприємницькій діяльності”, «Підготовка молоді до конкурсу бізнес-проектів».

Розпочату програму по курсам підвищення кваліфікації.

Проведено навчання по програмі «Сервіс-візитка бізнесу» для суб’єктів господарювання закладів ресторанного господарства та їх найманих працівників. Отримано 28 сертифікатів, та на День міста Павлограда проведено конкурс “Кращий за професією” за участю 8 закладів ресторанного господарства.

На ринках міста “Новий”, “Центральний” та “ПШБ” щовівторка та щосереди організовано надання виїзних консультацій з питань первинної правової допомоги та підприємницької діяльності.

В 2016 році міським головою підписано два меморандуми про співпрацю: в квітні – з ГО «Бізнес-клуб Павлоград» та Агентством професійного розвитку «Перспектива», у вересні – з громадською організацією “Молодіжна Ініціатива Реформ» та Цивільним корпусом «АЗОВ» щодо взаємної роботи в напрямку підтримки та розвитку підприємництва, в т.ч. і молодіжного, а також  пошуку альтернативних методів створення робочих місць та залучення молоді в соціально-економічні процеси регіону.

В грудні проведено міську конференцію «Відкрита влада – крок назустріч бізнесу», на якій було розглянуто:

— питання підтримки та шляхи розвитку підприємництва на місцевому рівні та підтримка малого бізнесу обласною владою;

— підсумки співпраці міської влади, громадських організацій та бізнес-структур;

— проекти та програми по кредитуванню малого та середнього бізнесу, які презентували банківські установи міста;

— тренінг «Маркетинг, прибутковість підприємства, збільшення обсягів продажу» та ін.

За 2016 рік з міського бюджету використано 97,3 тис.грн.

А.1.2. Популяризація бренду міста та маркетингової стратегії. За 2016 рік виготовлено та розповсюджено 650 наборів брендової продукції за рахунок місцевого бюджету в сумі 97,1 тис.грн. Проведено 12 навчальних семінарів з проектного менеджменту (ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», НЕФКО). Розроблено та подано проекти для участі у 6 грантових програмах, які охоплюють близько 30 проектів по місту в сфері освіти, охорони здоров’я, житлового та комунального господарства, на загальну суму більше 40 млн.грн.

А.1.4. Створення бізнес-інкубатору в Західно-Донбаському регіоні. Станом на 01.01.2017р.:

Веб-платформа «BUSINESSDOSTUP» в стадії підготовки та розробки.

В Західно-Донбаському регіоні проведено 9 круглих столів.

Систематичне проведення тренінгів в Агенції економічного розвитку по написанню грантових заявок.

25 березня 2016 року проведено Перший Бізнес-форум Західно-Донбаського регіону «Виклики та можливості розвитку бізнесу в 2016 році». На цьому заході були присутні більше 130 учасників та залучено експертів та фахівців, координаторів проектів SES, SEC, PUM, GIZ, ПРООН, Дніпропетровської ТПП.

На базі Агенції проводяться фахові консультації бухгалтера, юриста, економіста.

Надається практична допомога по написанню бізнес планів та проектних заявок на участь у грантових конкурсах в місті Павлоград, Тернівка, Першотравенськ,  Павлоградсьму та Петропавлівському районах.

Для участі в проекті «Створення бізнес-інкубатору в Західно-Донбаському регіоні» залучено фахівців та експертів, громадську спілку «Центр економічної інтеграції та соціального партнерства», які розробили та реалізують соціально-просвітницький проект «Навігатор підприємця» у формі лекторіїв із використанням інтерактивних методик навчання.

Партнери проекту: Громадська організація «Союз сердець України» – засновник ГС «ЦЕІСП»; ПП «Аудиторська Фірма бухгалтер» — засновник ГС«ЦЕІСП» Дніпропетровська торгово-промислова палата; газета «Приватний підприємець».

Проекти стратегічної цілі А.2. «Демократичне врядування містом»:

А.2.1. Місто власними руками.

Проект міні-грантів «Місто власними руками» – це конкурс за співфінансуванням компанії ДТЕК для ініціативних громадян нашого міста.

Загальний фонд конкурсу склав 490 тис.грн., кожний учасник конкурсу мав можливість отримати до 30 тис.грн. – максимальна сума міні-гранту.

В 2016 році подано 47 заявок. Затверджено 20 проектів на загальну суму 1177,4тис.грн., з яких 488,4 тис.грн. фінансує ДТЕК та 689,1 тис.грн. – співфінансування ініціативних мешканців міста.

Рішенням виконкому від 13.04.2016р. № 291 затверджено Положення про Організаційний комітет, Положення про порядок проведення конкурсу та Конкурсну комісію Конкурсу міні-грантів «Місто своїми руками». Протягом 2016 року реалізовано 13 проектів.

За результатами впровадження проектів, в першу чергу для нашого молодшого покоління, в місті з’явились:

— Сенсорна кімната «Світ почуттів і емоцій» в загальноосвітній школі №4.

— На мікрорайонах «Хіммаш», ім. 18 вересня, ПЗТО відкрито дитячі і спортивні майданчики «Веселі дітлахи», «Майданчик дитинства», «Лісова казка» та «Затишний двір – від мрії до реальності» на території  НВК №2.

— В КЗ «Станції юних натуралістів» відкрито «Еко-клас – інноваційне рішення для збереження здоров`я дітей міста».

— Проект під назвою «Мистецтво як майбутнє – діти у світі музики» подарував юним музикантам міста відремонтоване приміщення в МКДЦ «Мир» для занять музикою та вокалом.

В листопаді відкрито нову автобусну зупинку «Дощ» по вулиці Гагаріна. Створено міні-паркові зони відпочинку «Нова перспектива» під головуванням ініціативної групи «ОСББ Нова, 5» та «Паркет вільного користування», який реалізувався громадською організацією «Арт Простір «Файноград». Метою обох проектів є упорядкування територій міста та створення комфортних зон для відпочинку мешканців.

Реалізацію ще 7 проектів продовжено у 2017 році.

А.2.2. Відкрите місто. У 2016 році в роботу виконавчих органів міської влади та комунальних підприємств впроваджувалась система «Відкрите місто», яка забезпечує опрацювання та вирішення проблем міста та громади. За весь період зареєстровано 157 звернень громадян, надано вичерпні відповіді в електронному вигляді – 121, знаходяться в стадії розгляду – 13, вирішено позитивно – 23.

В квітні ГО «Агенція економічного розвитку м.Павлоград» вступила до Правління «Асоціації відкритих міст». Засновниками Асоціації виступили 9 міст та 1 селище з різних регіонів України, які використовують інтерактивну платформу «Відкрите місто» (Луцьк, Чернівці, Миргород, Павлоград, Кузнецовськ, Сарни, Долина, Тростянець, Новояворівськ та селище Добротвір).

А.2.4. Ефективна діяльність Центру адміністративних послуг.

З метою реалізації проекту у 2016 році виконано наступні заходи:

— Підвищено кваліфікацію адміністраторів центру надання адміністративних послуг при Дніпропетровському регіональному інституті державного управління.

— Роботу ЦНАПу м.Павлограда за 2016 рік було висвітлено у місцевих ЗМІ. Оновлено інформацію стосовно отримання адміністративних послуг на офіційному веб-сайті (інформаційні картки, технологічні картки).

— За 2016 рік до ЦПАПу м. Павлограда надійшло 30488 звернень громадян та суб’єктів господарювання, що на 11,5 відсотків більше, ніж у 2015 році.

— Розширено Перелік адміністративних послуг, які надаються через Центр. На сьогоднішній день їх 128.

— З метою проведення моніторингу діяльності Центру проведено виїзне засідання виконкому у приміщенні ЦНАПу за участі членів виконкому та представників ЗМІ м. Павлограда.

— Для організації робочих місць державних реєстраторів, придбання необхідного обладнання для створення архівного приміщення, забезпечення зручних та доступних умов отримання адміністративних послуг, скорочення терміну очікування з місцевого бюджету було виділено 130 тис.грн., з яких придбано 6 комп’ютерів /включаючи програмне забезпечення/, 4 лазерних багатофункціональних пристрої, облаштовано архівне приміщення стелажами.

— За рахунок коштів місцевого бюджету (11,3 тис.грн.) замінено на енергозберігаючі три вікна у залі прийому відвідувачів.

 

Реалізація стратегічного напряму В. «Місто здоров’я» включає в себе дві стратегічні цілі: В.1. «Якісні медичні послуги» і В.2. «Здоровий спосіб життя».

За стратегічною цілю В.1. «Якісні медичні послуги» у 2016 році в місті впроваджувались проекти:

В.1.1. Розвиток мережі амбулаторій загальної практики-сімейної медицини.

Протягом року за рахунок коштів міського бюджету було придбано медичне обладнання на загальну суму 371,2 тис.грн.

Крім того, виділено субвенцію з обласного бюджету на виконання доручень виборців депутатами обласної ради у сумі 134,0 тис.грн.

Проведено капітальний ремонт системи теплопостачання в амбулаторіях № 1 та № 2. Вартість робіт склала 207,9 тис.грн. Залишок запланованих коштів (42тис.грн.) перенесено на виконання проектних робіт по капітальному ремонту амбулаторії №6 та амбулаторії ЗПСМ №4.

На прохання мешканців міста щодо відкриття амбулаторії у районі селища «Хіммаш» депутатами міської ради прийнято рішення відкрити амбулаторію по вул.Ватутіна, 20а.

Проектно-кошторисна документація по капітальному ремонту філії амбулаторії  № 2 по вул.Ватутіна, 20а на суму 18,5 тис.грн. була розроблена КЗ «Центр первинної  медико-санітарної допомоги  м.Павлограда». Загальна кошторисна вартість по капітальному ремонту нежитлового приміщення склала 493,2 тис.грн. Виконання цих робіт було оголошено в електронній системі «ProZorro», де переможець оголосив вартість робіт в сумі 355,0 тис.грн.

В 2016 році проведений капітальний ремонт на загальну суму 291,7 тис.грн., придбано за кошти місцевого бюджету меблі медичні на суму 5,1 тис.грн., обладнання на суму 2,6 тис.грн. За спонсорські кошти придбані офісні меблі на суму 8,5 тис.грн. Відкриття філії амбулаторії №2 КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги м.Павлограда» відбулось 23.01.2017р.

Кількість населення, яке обслуговується у філії амбулаторії загальної практики сімейної медицини №2, складає 2,2 тисяч чоловік.

У 2016 році КЗ «ЦПМСД м. Павлограда» виграв грант проекту ЄС/ПРООН МРГ на виконання робіт по заміні дерев’яних вікон та дверей на металопластикові в амбулаторії загальної практики сімейної медицини № 4 по вул. Челюскінців, 23-а. На проведення цих робіт було виділено кошти за рахунок європейської компанії ПРООН у сумі 175,0 тис.грн., які будуть використані протягом 2017 року.

За рахунок міського бюджету на виконання робіт по капітальному ремонту амбулаторії № 4 витрачено кошти міського бюджету у сумі 279,8 тис.грн. Роботи розпочаті в грудні 2016 року. Завершення проекту планується у 2017 році.

Також, у зв’язку з неодноразовими зверненнями мешканців міста депутатами міської ради було прийнято рішення щодо відкриття амбулаторії ЗПСМ № 6 по вул. Дніпровська, 348 у районі РТС.

Для виконання робіт по капітальному ремонту амбулаторії ЗПСМ № 6 по вул. Дніпровська, 348 розроблено проектно-кошторисну документацію на суму 21тис.грн. У 2016 році розпочаті роботи по капітальному ремонту приміщення амбулаторії ЗПСМ № 6 на загальну суму 238,7 тис.грн. Завершення проекту планується у 2017 році.

У зв’язку з реорганізацією ДЗ «СМСЧ № 15 МОЗ України» було розроблено за кошти міського бюджету 4 проектно-кошторисні документації на капітальні ремонти будівлі поліклініки під амбулаторію ЗПСМ № 9 по вул. Ігоря Плосконоса (селище ім.18 Вересня) на загальну суму 72,2 тис.грн.

Роботи по капітальному ремонту амбулаторії ЗПСМ № 9 на загальну суму 8923тис.грн. будуть проведені у 2017 році в рамках проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України» за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку.

В.1.2. Реконструкція та ремонтні роботи КЗ «Павлоградська міська лікарня № 4» Дніпропетровської обласної ради».

У квітні поточного року після проведення капітального ремонту розпочало роботу терапевтичне відділення. Для облаштування цього відділення придбано обладнання, медичні меблі та інвентар на загальну суму 686 тис.грн. Крім того за кошти міського бюджету:

—  відремонтовано старе та придбано нове медичне обладнання на суму  569,2тис.грн.;

— завершено будівництво свердловини для альтернативного водопостачання відділенню гемодіалізу. Вартість робіт – 190 тис.грн. Оформлюється дозвіл на спеціальне водокористування;

— завершено реконструкцію операційного блока травматологічного відділення та на суму 140,3 тис.грн.;

— здійснений поточний ремонт палат хірургічного та травматологічного відділень, ремонт покрівлі на суму 171,6 тис.грн.;

— за рахунок коштів міського бюджету виготовлено проектно-кошторисну документацію на проведення реконструкції неврологічного відділення – 19 тис.грн.;

— з міського бюджету виділено 1891,9 тис.грн. на проведення робіт по переоснащенню ЗТП-80 (трансформаторна підстанція), але до кінця 2016 року кошти не були використані. Роботи по реконструкції будуть проведені після переоснащення ЗТП -80.

В.1.3. Ремонтні роботи та оновлення матеріально-технічного оснащення в КЗ «Павлоградська міська лікарня №1» ДОР», створення хоспісу.

У червні 2016 року на базі міської лікарні №1 розпочало свою роботу відділення «Хірургії одного дня», яке дозволило охопити хірургічною допомогою жителів центральної частини міста, селищ ПШС та ім.18 Вересня. На закупівлю будматеріалів для ремонту відділень лікарні з міського бюджету витрачено 224,8тис.грн.

З міського бюджету додатково виділено кошти у сумі 541 тис.грн. для капітального ремонту Центру профілактики та боротьби зі СНІДом. Замінені звичайні вікна на енергозберігаючі у кількості 9 шт., встановлені металопластикові двері в середині приміщення у кількості 9 шт., встановлені броньовані двері у кількості 2 шт., повністю переплановане та реконструйоване приміщення, яке довгі роки використовувалось під склад.

Обладнані кабінети для прийому хворих та допоміжні приміщення. Проведено утеплення фасаду будівлі та підведені комунікації водопостачання та теплопостачання. Також замінена вся електропроводка. Даний захід проведено достроково. В Стратегії розвитку міста його реалізація запланована на 2017 рік.

Крім того, у 2016 році за кошти міського бюджету було виконано:

— поточний ремонт внутрішніх приміщень рентгенологічного відділення на суму 365,3 тис.грн. (закуплено через електронну систему закупівель будівельні матеріали, замінено 11 вікон на металопластикові, зовнішні металеві жалюзі на вікна, проведений власними силами поточний ремонт та утеплення фасаду будівлі);

— роботи для покращення теплозабезпечення головного стаціонарного корпуса (вул. Шевченка,63) на суму 218,1 тис.грн. Закуплено запірну арматуру та радіатори опалення через електронну систему закупівель. Проведено ремонт системи опалення.

У вересні 2016 року за кошти міського бюджету придбано рентгенологічний діагностичний комплекс з цифровою обробкою зображень на суму 2,6 млн.грн., який вже функціонує в новому відремонтованому приміщенні.

Через електрону систему ProZorro придбаний спеціалізований автомобіль FORD на суму 669,8 тис.грн.

З початку року для виконання етапу «Оновлення матеріально-технічної бази лікарні» було виділено 3757,4 тис.грн., з них: 3547,4 тис.грн. – з міського бюджету, 210 тис.грн. – субвенція з обласного бюджету на виконання доручень виборців депутатами обласної ради.

В.1.4. Реконструкція будівлі головного корпусу (блок пологового відділення) з використанням енергоефективних технологій КЗ «Павлоградський пологовий будинок» ДОР».

Сума виділених у 2016 році коштів з міського бюджету на реалізацію проекту складає 620 тис.грн. Сума коштів, витрачених на роботи по встановленню єдиного централізованого вузла обліку газу, складає 417,3 тис.грн.

Економія коштів від проведення електронних торгів через систему ProZorro у сумі 202,7 тис.грн. була направлена на продовження реконструкції газової котельні, а саме: заміну індивідуального котла з функціональною схемою контуру гарячого водопостачання.

Крім того, відповідно до рішень Павлоградської міської ради від 21.06.2016р. №248-8/VI та від 02.08.2016р. №313-10/VII додатково з міського бюджету виділено 970 тис.грн. на реконструкцію котельні з заміною газового котла.

Загальна сума витрачених коштів на реалізацію І етапу проекту складає 1166,3тис.грн.

ІІ етап – заміна віконних блоків та ремонт покрівлі. Через відсутність коштів захід не виконано. Необхідно внести зміни у терміни виконання на 2017 рік.

В.1.5. Поліпшення умов перебування хворих на туберкульоз, які знаходяться на довгостроковому лікування КЗ «Павлоградський протитуберкульозний диспансер» ДОР».

У 2016 році з обласного бюджету виділено кошти у сумі 150 тис.грн. на проведення робіт по заміні вікон на металопластикові.

На проектно-кошторисну документацію по проекту «Капітальний ремонт з заміною вікон та утепленням фасадів будівлі головного корпусу КЗ «Павлоградський протитуберкульозний диспансер» ДОР» по вулиці Зеленій, 10, м.Павлограда Дніпропетровської області» використано 16 тис.грн.

Протягом 2016 року кошти в сумі 134 тис.грн. не були використані через відсутність ліцензії на виконання робіт по капітальному ремонту у єдиного учасника – переможця конкурсу в системі електронних закупівель «ProZorro», який відбувся 30.11.2016р.

В.1.6. Зміцнення матеріально-технічної бази КЗ «Павлоградська стоматологічна поліклініка» ДОР». Сума виділених у 2016 році коштів з міського бюджету на реалізацію проекту складає 232,8 тис.грн., за які було придбано:  1 стоматологічна установка з нижньою подачею, 2 стоматологічні установки з верхньою подачею, 2 стоматологічні крісла для пацієнтів.

У 2016 році було виділено субвенцію з обласного бюджету на виконання доручень виборців депутатами обласної ради у сумі 20 тис.грн., завдяки якій створено умови для забезпечення надання стоматологічної допомоги вдома на сучасному рівні особам з обмеженими фізичними можливостями, а саме придбано 2 портативні бормашини.

Крім того, протягом 2016 року залучені кошти підприємців нашого міста у сумі 69,2 тис.грн. З метою поліпшення умов якісного надання спеціалізованої медичної допомоги мешканцям було проведено ремонті роботи по заміні вікон, тепло-, водо- та каналізаційних систем, здійснені поточні ремонти в лікувальних кабінетах та придбано меблі.

Проекти стратегічної цілі В.2. «Здоровий спосіб життя»:

В.2.1. Улаштування дитячих та спортивних майданчиків. В 2016 році за рахунок коштів міського бюджету придбано та встановлено на території міста 4 дитячо-спортивних майданчики, 23 гойдалки одномісні, 3 гойдалки двомісні, 5 рукоходів, 10 гірок та 4 комплекти лавок та пісочниць, 7 гойдалок-балансир, 2 каруселі та 5 лавок.

В.2.2. Зміцнення та оновлення матеріально-технічної бази дитячої юнацької спортивної школи м. Павлоград. В Дитячо-юнацькій спортивній школі Павлоградської міської ради виконані роботи щодо капітальної заміни регістрів опалення спортивної зали, ремонт туалетів, водопостачання. З місцевого бюджету профінансовано кошти у сумі 124,5 тис.грн.

В.2.3. Навчання плаванню дітей шкільного віку. Протягом  2016 року в місті працювала міська програма навчання дітей плаванню, на яку у 2016 році було виділено 305,1 тис.грн. (за рахунок спеціального фонду міського бюджету). За звітний рік плавальний басейн відвідало більш як 2000 учнів загальноосвітніх шкіл міста.

В. 2.4. Створення сучасного скейт-парку. У 2016 році ФСК ім.В.М.Шкуренко рішенням виконкому було виділено майданчик для облаштування скейт-парку по вул.Комарова. Також  за рахунок коштів депутатів обласної ради виділені кошти для облаштування скейт-парку в сумі 229,9 тис.грн., за них придбано: конструкції для занять воркаутом – 19,9 тис.грн, огорожа – 100,4 тис.грн, тренажери для скейт-парку – 109,5 тис.грн.

Стратегічний напрямок С. «Енергоефективне місто» включає в себе дві стратегічні цілі С.1. «Ефективне управління енергетикою міста» та С.2. «Енергоефективна інфраструктура».

В 2016 році розпочато реалізацію по проектах:

С.1.3.«Енергоефективні школи».

В листопаді 2016 року в новій концепції стартувала третя хвиля проекту ДТЕК «Енергоефективні школи: нова генерація». Учасниками проекту в місті Павлоград стали навчально-виховний комплекс № 2, загальноосвітні школи № 5,7,6,17.

Перший етап проекту – впровадження курсу «Основи енергопостачання та енергозбереження» для школярів 6-8 класів почався з 1 грудня 2016 року. У січні-лютому 2017 року учні 10-11 класів будуть освоювати онлайн-курс «Азбука по житлово-комунальному господарству» – це другий етап проекту. В рамках навчання школярі візьмуть участь у конкурсі проектів на енергоефективність. Для ефективного навчання координувати процес будуть спеціально навчені куратори. Відмінною особливістю навчання в 2016 році стало інтерактивність. Навчання школярів буде проводитися за допомогою спеціально розробленої онлайн-платформи, де кожен учень зможе через особистий кабінет проводити розрахунки з енергоаудиту та складати плани по енергоефективним заходам.

Розроблена за підтримки ДТЕК онлайн-гра «Азбука житлово-комунального управління» дозволить учням спробувати себе в ролі господаря і в ігровій формі підкаже, як правильно використовувати ресурси. В кінці навчання учні запропонують власні проекти з енергоефективності та зможуть на практиці допомогти школам економити. Завершиться навчання в червні 2017 року. Участь школярів в проекті дозволяє сформувати культуру дбайливого споживання ресурсів і підказати шляхи їх економії.

По стратегічній цілі С.2. «Енергоефективна інфраструктура» розпочато реалізацію проектів:

С.2.1. Модернізація систем зовнішнього освітлення із застосуванням енергоефективних технологій.

У 2016 році виконано будівельно-монтажні роботи по проектам:

— «Будівництво мереж зовнішнього освітлення по провулку від житлового будинку № 3а на вул. Комарова до житлового будинку по
вул. Будівельна, 28 в м. Павлоград». Кошторисна вартість робіт 258,9 тис.грн.

— «Реконструкція мереж зовнішнього освітлення вул. Нова,1,3,3а,5,7 в
м. Павлоград». Кошторисна вартість робіт 290,5 тис.грн.

— «Реконструкція мереж зовнішнього освітлення вул. Промислова, 2 до
вул.Кравченко, 8 в м.Павлоград». Кошторисна вартість робіт 112,6 тис.грн.

— «Реконструкція мереж зовнішнього освітлення вул. Червона, вул.Осіння в м.Павлоград». Кошторисна вартість робіт 209,5 тис.грн.

— «Реконструкція мереж зовнішнього освітлення на вул. Сонячна в м.Павлоград». Кошторисна вартість 300 тис.грн.

— «Реконструкція мереж зовнішнього освітлення вул. 8 Березня,
вул. Белінського, вул. Пархоменко, пров. Полуничний». Кошторисна вартість 287тис.грн.

— «Модернізація (реконструкція) мережі зовнішнього освітлення із застосуванням енергозберігаючих технологій — впровадження «світлової візитної картки міста» — демонстраційного зразка ділянки мережі вуличного освітлення автомагістралі міжнародного значення м. Павлоград (від пр.Шахтобудівників)». Кошторисна вартість робіт 917,6тис.грн. Впровадження проекту за рахунок грантових коштів НЕФКО.

— «Реконструкція мереж зовнішнього освітлення мікрорайону Шахтобудівників в м. Павлоград». Кошторисна вартість робіт 975,9 тис.грн. Впровадження проекту за рахунок грантових коштів НЕФКО.

— «Встановлення світлофорів на перехресті вулиць Комарова-Гагаріна-Дніпровська» на суму 410 тис.грн.

— «Встановлення світлофору на перехресті вул. Полтавська та вул. Озерна» на суму 300 тис.грн.

Розпочато виконання будівельно-монтажних робіт по проекту «Реконструкція мереж зовнішнього освітлення пров. Залічничний в м.Павлоград». Вартість виконаних робіт в 2016 році 200 тис.грн. Для завершення робіт в 2017 році необхідно додаткове фінансування в розмірі 200 тис.грн.

Крім того розроблено проектно-кошторисну документацію по проектам:

— «Модернізація (реконструкція) мережі зовнішнього освітлення із застосуванням енергозберігаючих технологій — впровадження «світлової візитної картки міста» — демонстраційного зразка ділянки мережі вуличного освітлення автомагістралі міжнародного значення м. Павлоград (від вул Плеханова)». Вартість проектних робіт 125 тис.грн.

— «Реконструкція мереж зовнішнього освітлення вул. Полтавська». Вартість проектних робіт  50 тис.грн.

С.2.3.1. Впровадження енергозберігаючих технологій в будинках культури Комунальної бюджетної установи «Міський культурно-дозвільний центр».

— І етап проекту капітальний ремонт покрівлі МКДЦ за адресою: вул.Центральна, 61 на суму 225,6 тис.грн. (з них на 2016 р. – 28,3 тис.грн.) виконано повністю;

— проект капітальний ремонт туалету в будівлі МКДЦ за адресою: вул.Центральна, 61 на суму 148,5 грн. виконано в 2016 році повністю;

— ІІ етап проекту капітальний ремонт покрівлі будівлі МКДЦ за адресою вул.Центральна, 61 на загальну суму 60,3 тис.грн., виконано в 2016 році на суму 12,3тис.грн. (виконано проектно-кошторисну документацію). Залишок 48 тис.грн. заплановано до виконання на 2017рік і включено в кошторис бюджетної установи до фонду розвитку.

С.2.3.2. Капітальний ремонт по заміні віконних заповнень в будівлі КЗ «Дитяча музична школа №2 по вул.Тельмана №3 в м.Павлоград Дніпропетровській області».

Реалізація проекту запланована на 2017 рік. Кошторис проекту складає 399,6тис.грн.

Із міського бюджету на липень 2017 року виділені кошти у сумі 199,6 тис.грн. Необхідно ще фінансування у розмірі 200 тис.грн.

С.2.3.3. Впровадження енергозберігаючих технологій в ЗШ та ДНЗ міста Павлоград.

В ДНЗ № 47 завершено встановлення вікон, вартість робіт становить 414тис.грн.

В 2016 року проведені роботи по реалізації проекту «Капітальний ремонт по заміні старих вікон на металопластикові-енергозберігаючі по ЗШ №1 за адресою вул. Озерна, 59, ЗШ № 4 за адресою вул. Тельмана, 3, ЗШ № 7 за адресою вул. Комарова, 7, ЗШ № 9 за адресою вул. Озерна, 87, ЗШ № 11 за адресою вул. Кільцева, 8а, ЗШ №18 за адресою вул. Іскрівська, 4а». Загальна сума проекту становить 8,4 млн.грн. Встановлено 1081 вікно. За попередніми висновками впровадження проекту дозволить забезпечити економію коштів за використання теплової енергії на 18-20% по кожному закладу.

Виконано ПКД на «Капітальний ремонт з заміною вікон на енергозберігаючі та утеплення фасаду ДНЗ № 15 за адресою вул. Челюскінців,16».

Консультантами Проекту USAID розроблений бізнес-план для отримання кредиту від НЕФКО на впровадження проекту «Підвищення енергетичної ефективності установ бюджетної сфери м.Павлоград» для таких навчальних закладів, як ДНЗ №11, №30, СШ №1, №4 з пропозицією комплексу енергозберігаючих заходів. Проект заявки знаходиться на узгодженні в НЕФКО.

С.2.3.4. Реставрація та модернізація будівлі театру ім. Б.Є.Захави із застосуванням енергозберігаючих заходів.    

У 2016 році проводилася робота щодо приведення проектної документації у відповідність із діючим законодавством, узгодження цієї документації, корегування існуючого проекту та виготовлення нового проекту реставрації фасаду будівлі.

На  корегування проекту «Реконструкція приміщень театру та виконання прибудови до нього з метою влаштування приміщень гримерних, репетиційної зали, туалету, душової та буфету по вул. Харківській, 65 у м. Павлограді» були виділені додаткові кошти в сумі 56,5 тис.грн.

Був наданий дозвіл на замовлення «Проекту реставрації фасадів пам’ятки архітектури та містобудування місцевого значення «Міський театр» №178 по вул. Харківській, 65» спеціалізованій проектно-реставраційній організації та виділені додаткові кошти на проектування в сумі 118,4 тис.грн.

Станом на 01.01.2017р. робота по коригуванню робочого проекту «Реконструкція приміщення театру з виконанням прибудови до нього з метою влаштування приміщень гримерних, репетиційної зали, туалету, душової та буфету на вул. Харківській № 65 в м. Павлоград» завершена. У відкоригованому проекті передбачені протиаварійні та першочергові роботи по посиленню фундаментів, стін, заміна конструкцій даху, стелі, підлоги та ін. Проект пройшов державну експертизу. Згідно з документом загальна кошторисна вартість будівництва в поточних цінах на 29.08.2016 р. складає 12,6 млн.грн., у тому числі І черга – 7,7 млн.грн. З цієї суми станом на 01.08.2016р. виконано робіт на 1099,4 тис. грн. Тобто сума, що необхідна для завершення першої черги реконструкції, складає 6,6 млн.грн.

Крім того завершена робота по розробці та узгодженню нового проекту «Реставрація фасадів пам’ятки архітектури та містобудування «Міський театр» № 178 по вул. Харківській, 65 м. Павлоград». Одержаний експертний звіт, згідно з яким загальна кошторисна вартість втілення проекту в поточних цінах становить 315,6тис.грн.

С.2.5. Створення ефективного механізму забезпечення вугіллям бюджетних установ освіти, спорту і громадян для опалення.

Четвертий рік поспіль ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» безкоштовно передає вугільний концентрат ГМ 13-25: Спортивно-оздоровчому комплексу «Центр» для опалення приміщень – 90 тонн, навчально-виховному комплексу №14 – 80 тонн, Комунальній установі «Павлоградський міський територіальний центр соціального обслуговування» для незахищених верств населення – 30 тонн.

С.2.6. Капітальний ремонт будівлі Палацу творчості дітей та юнацтва із впровадженням енергозберігаючих технологій. Повністю завершені роботи по капітальному ремонту покрівлі з повною заміною і влаштуванням внутрішнього освітлення горища основної будівлі Палацу творчості по вул. Радянській, 64. Сума фінансування із міського бюджету склала 1229,8 тис.грн.

 

Стратегічний напрямок D. «Комфортне та безпечне місто» включає в себе дві стратегічні цілі D.1. «Забезпечення надання якісних послуг по водопостачанню та водовідведенню» та D.2 «Якісний благоустрій», на реалізацію яких спрямовано 10 проектів, направлених на ремонт доріг та мостів, забезпечення якісною питною водою та водозабезпеченням, водовідведення, очисні споруди, система поводження з ТПВ.

D.1.3. Водопровідна насосна станція № 2 на ділянці № 4 в м. Павлограді. Електролізна установка, реконструкція, коригування КП «Павлоградводоканал». Виконано перерахунок кошторису в поточних цінах. Виконано експертизу проекту. Орієнтовна кошторисна вартість проекту складає 2,96млн.грн. Замовник КП «Павлоградводоканал».

D.1.4. Реконструкція аварійних ділянок трьох ниток водоводу в районі будинків № 416-424 по вул. Дніпровська. Необхідно виконати перерахунок кошторису в поточних цінах. Кошторисна вартість проекту станом на 01.10.2014р. складає 1,8 млн.грн. Замовник проекту КП «Павлоградводоканал».

D.1.5. Будівництво та реконструкція напірних каналізаційних колекторів КНС м. Павлоград. «Будівництво напірного каналізаційного колектору від КНС 1 (ПХЗ) до очисних споруд м. Павлоград».

Проектом передбачається будівництво 2-х ниток колектору загальною довжиною 3950 м. з монтажем камер переключення і пристроїв. В 2016 році отримано позитивний висновок експертизи. Кошторисна вартість складає 16,8 млн.грн.

Передбачається впровадження проекту за рахунок коштів обласного бюджету. На даний час міським бюджетом не передбачено кошти на співфінансування (20%) впровадження проекту.

«Будівництво каналізаційного колектору від житлового будинку № 54 на
вул. Інтернаціональна м. Павлоград». Будівельно-монтажні роботи розпочато в 2016 році. Для завершення будівництва в 2017 році необхідно кошти в сумі 70 тис.грн.

«Реконструкція КНС-3 з підвідним колектором в м. Павлоград». Будівельно-монтажні роботи виконано частково в межах фінансування 2016 року на суму 5,8млн.грн. Завершення робіт планується в 2017 році на суму 1,4 млн.грн.

D.1.6. Реконструкція системи аерації на каналізаційних очисних спорудах м. Павлоград. Розроблено ТЕО за рахунок гранту, виділеного товариством міжнародного співробітництва GIZ.

Подана заявка на отримання кредиту та гранту від Північної екологічної фінансової корпорації «НЕФКО» в рамках програми «Чисте виробництво» в сумі 500тис.євро.

В рамках «Програми розвитку муніципальної інфраструктури України» від Європейського інвестиційного банку подана заявка, яка пройшла перший етап відбору на фінансування – реалізація проекту із заміни мереж водопостачання та водовідведення. Вартість проекту – 11 млн.євро. Державним підприємством «Центр розвитку державно-приватного партнерства» розроблено техніко-економічне обґрунтування. Рішенням сесії міської ради від 20.09.2016р. вирішено дозволити управлінню комунального господарства та будівництва укладання угоди про передачу коштів позики від Європейського інвестиційного банку. Триває збір документів для подання на розгляд в Міністерство фінансів.

D.2.1. Створення комплексної ефективної системи поводження з твердими побутовими відходами на території субрегіону «Західний Донбас».

В 2016 році розроблено детальний план території для будівництва нового полігону ТПВ.

D.2.2. Ремонт та реконструкція автомобільних доріг та тротуарних доріжок.

У 2016 році по проекту «Капітальний ремонт вул. Полтавська (від вул. Степового Фронту до вул. Дніпровська)» за рахунок коштів обласного бюджету роботи виконано на загальну суму 10,1 млн.грн. Замовник робіт – департамент житлово-комунального господарства та будівництва ОДА.

З початку року виконано роботи з поточного ремонту доріг 84 вулиць на загальну суму 6 млн.грн.

Розроблено проект та  виконані будівельно-монтажні роботи по «Реконструкції дороги вздовж будинку №21 на вул. К.Маркса з улаштуванням зливової каналізації» на суму 500 тис.грн.

Розроблено проектно-кошторисну документацію:

— «Капітальний ремонт доріг: вул. Леніна» на суму 60,5 тис.грн. Орієнтовна вартість впровадження проекту 22,7 млн.грн.

— «Внутрішньо будинкової дороги по вул. Карла Маркса (вул. Центральна),29» на суму 20 тис.грн. Орієнтовна вартість впровадження проекту 806 тис.грн.

— «Реконструкція дороги по пров. Дніпровський» на суму 18 тис.грн. Орієнтовна вартість робіт складає 998 тис.грн.

Знаходиться в розробці проектно-кошторисна документація по проектам:

— Реконструкція доріг по вул. Західнодонбаська, вул. Харківська, пр. Шахтобудівників. Вартість проектно-вишукувальних робіт складає 180 тис.грн.;

— Капітальний ремонт внутрішньо будинкової дороги по вул.Центральна, 44/50. Вартість проектно-вишукувальних робіт складає 330 тис.грн.;

— Будівництво зливної каналізації по вул. Комарова, Іскрівська, Будівельна, Балашовська, Новоросійська (район 4-ої лікарні), Кравченко, Шутя. Загальна вартість проектно-вишукувальних робіт складає 234 тис.грн.

D.2.3. Капітальний ремонт пішохідного мосту до парку ім. 1 Травня. Розроблено проектно-кошторисну документацію «Реконструкція пішохідного мосту через річку Вовча з вул. Соборна на парк 1-ого Травня в м.Павлограді Дніпропетровської області». В грудні 2016 року отримано позитивний висновок ТОВ «Укрекспертиза в будівництві».

Знаходиться в розробці проектно-кошторисна документація по проектам:

Реконструкція пішохідних мостів:

— через р. Кочерга в районі вул. Клубної сел. Південне. Вартість проектно-вишукувальних робіт складає 67,2 тис.грн.;

— через р.Вовча з вул. Соборна на парк 1-го Травня.  Вартість проектно-вишукувальних робіт складає 386 тис.грн.

«Будівництво пішохідного мосту через р. Вовча з вул. Хижняка (р-н житлового будинку №45) на вул. Дніпровська м. Павлоград» Вартість проектно-вишукувальних робіт складає 252 тис.грн.

Стратегічний напрямок Е. «Місто якісної освіти» включає в себе дві стратегічні цілі Е.1. «Розвиток мережі та МТБ освітньої галузі» та Е.2. «Якісна освіта».

У 2016 році проведені наступні заходи, направлені на покращення умов перебування дітлахів у закладах міста по проекту  Е.1.2. Реконструкція, капітальні ремонти та придбання матеріально-технічного оснащення в ЗШ та ДНЗ м.Павлоград. Проведено капітальний ремонт спортивної зали в ЗШ №6 на суму 830,5тис.грн., капітальний ремонт пральні в ДНЗ № 28 на суму 131 тис.грн., капітальний ремонт тиру в НВК №2, проведена наладка автоматики в котельнях ДНЗ № 1, 8, НВК №2, ЗШ № 3.

У березні 2016 року додатково відкрито 1 групу, яка розрахована на 30 дітей в ДНЗ № 3 «Теремок». Ремонт групи проведено за кошти компанії ДТЕК (310 тис.грн.) та кошти місцевого бюджету (120 тис.грн.), за сприяння дитячого фонду ООН «ЮНІСЕФ» придбані меблі й обладнання на суму 156 тис.грн.

У вересні відбулось урочисте  відкриття двох груп в дошкільному навчальному закладі № 18. Виконані роботи по ремонту приміщень: заміна дверних та віконних блоків, ремонт систем опалювання, водопостачання, каналізування, електропостачання, заміна сантехнічних приладів, ремонт підлоги з заміною лінолеуму, облаштування стін шпалерами, кахлем. Закуплене обладнання. Сума витрат склала 1 млн.грн. з місцевого бюджету та 115 тис.грн. – кошти депутатів Дніпропетровської обласної ради.

Ведуться роботи по реконструкції НВК № 2 за кошти обласного бюджету в сумі 11,8 млн.грн., проект передбачає відкриття 4 груп на 100 місць та 1 клас початкової школи. Також ведуться роботи по реконструкції НВК № 22 за кошти обласного бюджету в сумі 21,2 млн.грн., проект передбачає відкриття 7 груп на 175 місць та 1 клас початкової школи.

Організацією ЮНІСЕФ відділу освіти було запропоновано виготовлення ПКД з наступним виконанням капітальних ремонтів в дошкільних закладах освіти № 5, 6. Проведення робот заплановано на 2017 рік.

 

 

 

Начальник відділу

з економічних питань                                                                                    Т.А.Штонда

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Круглий стіл з міським головою та молодими підприємцями
  • До уваги законних представників дітей!
  • Всеукраїнські змагання з акробатичного рок-н-ролу
  • Про утворення аукціонної комісії для продажу нежитлового приміщення по вул.Дніпровська,348/33
  • Про утворення аукціонної комісії для продажу будівлі сараю по вул.Центральна,47г
  • Про проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Павлограді
  • Про затвердження Положення про конкурсний комітет
  • Про затвердження переможця конкурсу проєктів, розроблених громадськими об’єднаннями ветеранів та осіб з інвалідністю, яким буде надаваться фінансова підтримка в 2024 році
  • Стартувала серія тренінг-ігор під назвою «Грошовий Потік»
  • Вітання до Дня працівника житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення
  • Засідання робочої групи по боротьбі з незаконною торгівлею підакцизними товарами
  • До уваги мешканців міста! Зміни в графіку на маршрутах!
  • Реабілітація дітей з інвалідністю
  • ТУБЕРКУЛЬОЗУ МОЖНА ЗАПОБІГТИ
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!