Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Результати впровадження Стратегії розвитку міста Павлоград у 2017 році.

Март 5th, 2018 Стратегічне планування Вывести на печать

Результати впровадження Стратегії розвитку міста Павлоград
у 2017 році.

Місто Павлоград працює згідно із Стратегією розвитку на період до 2020 року, затвердженою рішенням сесії міської ради від 22 лютого 2016 року № 89-5/VII.
П’ять стратегічних напрямків: А. «Відкрите місто активного бізнесу та громади»; В. «Місто здоров’я»; С. «Енергоефективне місто»; D. «Комфортне та безпечне місто»; Е. «Місто якісної освіти» визначені як пріоритетні напрямки розвитку громади та місцевої економіки. Стратегією передбачається реалізація 49 проектів. У 2017 році було внесено зміни в Стратегію розвитку міста на період до 2020 року, а саме:
— рішенням сесії Павлоградської міської ради від 23.05.2017р. № 660-22/VII затверджено нову назву проекту «Місто власними руками» – «Громада своїми руками»;
— рішенням сесії Павлоградської міської ради від 22.08.2017р. № 807-26/VII затверджено до реалізації новий проект «Розвиток туристичного бізнесу».
Реалізація стратегічного напряму А. «Відкрите місто активного бізнесу і громади» включає в себе дві стратегічні цілі А.1. «Активне бізнес середовище» і А.2. «Демократичне врядування містом».
Протягом 2017 року за напрямком проваджувались проекти:
А.1.1. Надання бізнес-послуг для розвитку підприємництва в місті.
При реалізації даного проекту було проведено наступні заходи:
— інформування підприємців міста через ЗМІ (газету «Західний Донбас» та офіційний сайт міськради), у 2017 році підготовлено та розміщено в ЗМІ 45 інформаційних матеріалів;
— розроблялись та випускались інформаційно-рекламні буклети, брошури, блокноти, рекламні банери, інформаційні флаєра;
— організовано та проведено 4 освітніх семінари для підприємців за участю спеціалістів фіскальної служби, Центру зайнятості, управління Пенсійного фонду, регіонального управління з питань праці, облдержадміністрації, фахівців-практиків газети «Приватний підприємець» та представниками банківських установ;
— організовувались «круглі столи» міського голови з членами громадської організації «Бізнес-клуб Павлоград», підприємцями, молоддю та мешканцями міста, на яких розглядались питання щодо реалізації заходів місцевої політики в напрямку підтримки підприємництва, в т.ч. молодіжного та інші питання розвитку бізнес-середовища в місті;
— для підприємців та молоді проведено 9 безкоштовних курсів навчальних програм за темами: «Основи бізнес-планування», «Облік та оподаткування в малому бізнесі», «Психологія в підприємницькій діяльності» та комп’ютерні курси;
— реалізується Концепції розвитку молодіжного підприємництва:
— розроблено та затверджено сесією міськради регуляторний акт від 21.11.2017р. №924-30/VII «Про затвердження Порядку надання гранту з міського бюджету переможцям конкурсу бізнес-проектів на підтримку молодіжного підприємництва в місті Павлоград»;
— в березні-квітні та грудні 2017 року проведено два етапи навчальних програм по бізнес-плануванню серед школярів та студентів міста «Підготовка молоді до конкурсу бізнес-проектів».
— проведено конкурс бізнес-проектів серед молоді міста за фінансової підтримки виконкому Павлоградської міської ради. Переможець конкурсу студентка Західнодонбаського інституту Міжрегіональної Академії управління персоналом, отримала з міського бюджету 10 тис.грн. та відкрила власну справу;
— проведено 2 зустрічі з представниками банківських установ, на яких обговорювався проект нового Порядку відшкодування з міського бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами мікро- та малого підприємництва для реалізації бізнес-проектів. Партнерами в реалізації зазначеного напрямку будуть банківські установи: Павлоградське відділення «Ощадбанк», КБ «Приватбанк», АБ «Південний» та «Укргазбанк»;
— створена та діє координаційна рада з питань розвитку підприємництва, до складу якої входять представники виконавчих органів влади, громадських організацій, депутати міськради та представники бізнесу;
— в грудні 2017 року проведено Форум «Павлоград – перспективне місто для розвитку бізнесу», який зібрав та об’єднав суб’єктів господарювання з різних сфер діяльності – сфери виробництва, торгівлі, послуг, ресторанного господарства, будівництва, автоперевезень, послуг таксі тощо.
Завдяки пайової участі в утриманні об’єктів благоустрою суб’єктами господарювання до місцевого бюджету додатково надійшли кошти в сумі 250 тис.грн.
А.1.2. Популяризація бренду міста та маркетингової стратегії.
З метою сприяння налагодженню міжнародних зв’язків міської ради в галузі інвестиційної діяльності, пропаганди інвестиційної привабливості міста виготовлено та розповсюджено 20 буклетів «Павлоград – місто, яке прагне в майбутнє» та 600 наборів брендової продукції за рахунок місцевого бюджету в сумі 120,8 тис.грн.
На сторінці «Інвестиційний Портал м.Павлоград» соціальної мережі Facebook розміщено інформацію про місто Павлоград, а також інформацію щодо реалізованих проектів та проведених заходів в місті.
Проведено 9 навчальних семінарів з проектного менеджменту (ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», НЕФКО, Українського фонду соціальних інвестицій, VNG International/PAX в рамках проекту «Державне будівництво і підзвітність у Східній Україні»). Розроблено та подано проекти для участі у 6 грантових програмах, які охоплюють 30 проектів по місту в сфері освіти, охорони здоров’я, житлового та комунального господарства, на загальну суму більше 30 млн.грн.
А.1.4. Створення інтерактивного бізнес – інкубатору Західно –Донбаського регіону на базі Агенції економічного розвитку.
Для підтримки соціальних проектів, бізнес проектів, огляду актуальних новин, пошуку інвесторів для інноваційних проектів у 2017 році розпочала роботу інтерактивна web-платформа «VSISVOI»
Створення сайту «VSISVOI» стало можливо завдяки проекту «РАХ. Державне будівництво у Східній Європі» та було використано 37,6 тис. грн.
На сайті можна постити інформацію, спілкуватися з іншими зареєстрованими користувачами, також на сайті в тестовому режимі працює інтернет-магазин.
Заходи по проекту А.1.5. «Створення Коворкінг-центру» не проводились через не визначення приміщення. Роботу за даним напрямком буде продовжено в 2018 році.
В напрямку розвитку туристичного бізнесу до заходів міської Програми сприяння розвитку та підтримки підприємництва в м.Павлоград на 2016-2018 роки включено новий проект А.1.6. «Розвиток туристичного бізнесу» (рішення сесії від 21.11.2017р. №923-30/VII). Заходи по даному напрямку плануються впроваджуватись з 2-го кварталу 2018 року.
Проекти стратегічної цілі А.2. «Демократичне врядування містом»:
Проект А.2.1. «Громада своїми руками»
Цього року конкурс отримав нову назву «Громада своїми руками», розроблено нове спільне Положення і тепер фонд конкурсу формується з коштів міського бюджету, Компанії ДТЕК та коштів інших благодійних організацій.
В 2017 році на конкурс подано 54 заявки (у 2016р. – 47 заявок), з них стали переможцями – 28 (у 2016р. – 20) і гідно продовжили історію «Громади своїми руками» в Павлограді.
Збільшився і фонд конкурсу. У 2017 році фонд склав 1264 тис.грн., з них 400тис.грн. – кошти міського бюджету та 864 тис.грн. – ДТЕК. Вклад жителів в 28 проектів – 2,5 млн. грн. Загальна вартість 3800 тис. грн.
Завдяки конкурсу в минулому році, в першу чергу для нашого молодшого покоління, в місті з’явилися:
— Етнографічний куточок «Українська гостинна садиба» – КЗ «Павлоградський історико- краєзнавчий музей»;
— Обдаровані діти – надія України. Створено комплекс «Вільна біологічна лабораторія» – КПНЗ «Станція юних натуралістів»;
— Тротуарна доріжка від будівлі спортивного комплексу до льодової ковзанки, бігова доріжка та футбольне поле з штучним покриттям за адресою: вул.Корольова Сергія,1;
— Країна розваг «Гуляндія» – дитячий навчальний заклад № 53;
— Затишне шкільне подвір’я – загальноосвітня школа № 18;
— АРТ-майстерня «Хоббі-клас» – загальноосвітня школа № 9;
— Ресурсний центр – эпіцентр змін – Громадська організація «ОСББ – майбутнє Павлограда»;
— Будинок БАБИ-ЯГИ – дитячий навчальний заклад № 15;
— Спортивно-ігровий, казковий майданчик «Здорові діти – майбутнє України!» – вул.Заводська 30,32,34,36;
— Міні сквер ромської громади під «Пам’ятний знак ромам, які загинули під час Голокосту» – Ромська організація «Амаро Кхер»;
— «Осучаснення прибудинкової території Шевченка, 132»;
— Кімната психологічного розвантаження» у ДНЗ №8;
— «Важливіше всього погода в домі» – ОСББ «Дніпровська, 551»;
— «Збережемо Україну» – ОСББ «Ленінградська, 27»;
— Затишний дім – ОСББ «Комарова, 9».
Також навесні вперше в Павлограді стартував конкурс ідей на отримання великого гранту в рамках реалізації проекту «Громада своїми руками». Кожен бажаючий мав змогу подати ідею на реалізацію масштабного проекту та отримати грант до 200 тис. грн. На конкурс було подано 6 ідей. Переможцем став проект «Queen-champion» (скейт-ленд парк), в рамках якого облаштовано спортивний майданчик на території парку по вул.Комарова.
А.2.2. Відкрите місто. У 2017 році в роботу виконавчих органів міської влади та комунальних підприємств впроваджувалась система «Відкрите місто», яка забезпечує опрацювання та вирішення проблем міста та громади.
За весь період зареєстровано 123 звернення громадян, надано вичерпні відповіді громадянам в електронному вигляді – 104, знаходяться в стадії розгляду – 2, вирішено позитивно – 17.
А.2.4. Ефективна діяльність Центру адміністративних послуг.
З метою реалізації проекту у 2017 році виконано наступні заходи:
— підвищено кваліфікацію трьох адміністраторів центру надання адміністративних послуг при Дніпропетровському регіональному інституті державного управління;
— роботу ЦНАПу м. Павлограда за 2017 рік було висвітлено у місцевих ЗМІ;
— за 2017 рік до ЦПАПу м. Павлограда надійшло 32217 звернень громадян та суб’єктів господарювання, що на 6 відсотків більше, ніж у 2016 році;
— придбано 10 стільців для обладнання зони очікування, на що з місцевого бюджету витрачено 2000 грн.;
— з метою поліпшення якості роботи адміністраторів у мережі Інтернет придбано модем та світч на суму 3400 грн. (місцевий бюджет);
— з метою запобігання корупції та забезпечення безпеки відвідувачів та працівників центру встановлено VEB-камеру (кошти спонсорів).
Реалізація стратегічного напряму В. «Місто здоров’я» включає в себе дві стратегічні цілі: В.1. «Якісні медичні послуги» і В.2. «Здоровий спосіб життя».
За стратегічною ціллю В.1. «Якісні медичні послуги» у 2017 році в місті впроваджувались роботи по проектам:
В.1.1. Розвиток мережі амбулаторій загальної практики-сімейної медицини.
На сьогоднішній день в структуру первинної медико-санітарної допомоги входить 9 амбулаторій, які максимально приближені до місця проживання пацієнтів.
На відремонтованих площах розпочали свою роботу філія амбулаторії № 2 (р-н Хіммаш) та амбулаторія № 6 (р-н РТС). В приміщенні філії амбулаторії № 2 (р-н Хіммаш) встановлене автономне електроопалення.
В рамках спільного проекту з ЄС/ПРООН в амбулаторії № 4 (ПШС) завершені роботи по заміні 45 вікон та 19 дверей.
На кошти, отримані завдяки проведенню закупівель через електронну систему Прозорро, було виконано часткове утеплення фасаду амбулаторії № 4 (ПШС) в сумі 319,3 тис. грн. Вартість проекту – 1 462,2 тис. грн.
Для амбулаторій придбано обладнання довгострокового користування на суму 317 тис.грн.: індикатор внутрішньоочного тиску ІГД-02 ПРА – 1шт.; електрокардіограф 6-канальний – 2 шт.; крісло гінекологічне – 1шт.; легковий автомобіль – 1 шт.; багатофункційний пристрій – 1шт.
В.1.2. Реконструкція та ремонтні роботи КЗ «Павлоградська міська лікарня № 4» Дніпропетровської обласної ради».
Відремонтовано та оснащено необхідним обладнанням дві палати кардіологічного та палата хірургічного відділень на суму 78тис.грн. Закуплено медичне обладнання для операційного блоку травматологічного відділення: стіл анестезіолога – 1 шт.; стіл операційної медсестри – 1 шт.; стіл пересувний – 1 шт.; стіл – 3 шт.; шафи – 2 шт.
Рішенням сесії Павлоградської міської ради від 03.03.2017 № 585-20/VII з міського бюджету було виділено 1 891,9 тис. грн. для надання субвенції обласному бюджету на проведення робіт по переоснащенню ЗТП-80.
Роботи по реконструкції та закупівлі медичного обладнання для відділення невідкладної (екстреної) допомоги та діагностичного відділення будуть проведені після переоснащення ЗТП – 80. Протягом 2017 року роботи по реконструкції не були розпочаті. З 09.01.2018 почалася реконструкція приймально-діагностичного відділення.
В.1.3. Ремонтні роботи та оновлення матеріально-технічного оснащення в КЗ «Павлоградська міська лікарня №1» ДОР» Проведення поточного ремонту приміщення під переведення Централізованої серологічної лабораторії з діагностикою СНІДу.
Рішенням сесії Павлоградської міської ради від 03.03.2017 № 585-20/VII депутатами обласної ради виділено 130тис. грн. на матеріально-технічне оснащення КЗ «Павлоградська міська лікарня № 1» ДОР».
Придбано профільний лист на покрівлю будівлі для переведення централізованої серологічної лабораторії з діагностикою СНІД з вул. Дніпровська на вул. Шевченка.
В.1.4. Реконструкція будівлі головного корпусу (блок пологового відділення) з використанням енергоефективних технологій КЗ «Павлоградський пологовий будинок» ДОР».
Придбано та встановлено 59 вікон (будівля головного корпусу пологового відділення) та вхідні двері у будівлю гінекологічного відділення.
Придбано портативний УЗ апарат Mindray Z-5 за рахунок місцевого бюджету 159тис. грн. та за рахунок залучених коштів 275,7тис.грн. (районні трансферти).
В.1.5. Поліпшення умов перебування хворих на туберкульоз, які знаходяться на довгостроковому лікування КЗ «Павлоградський протитуберкульозний диспансер» ДОР». Заходи щодо реалізації проекту не передбачалися у зв’язку з відсутністю планових асигнувань.
В.1.6. Зміцнення матеріально-технічної бази КЗ «Павлоградська стоматологічна поліклініка» ДОР». Заходи щодо реалізації проекту не проводились у зв’язку з відсутністю планових асигнувань.
Проекти стратегічної цілі В.2. «Здоровий спосіб життя»:
В.2.1. Улаштування дитячих та спортивних майданчиків. Придбано обладнання на дитячі майданчики вартістю 1,14 млн. грн.
В.2.2. Зміцнення та оновлення матеріально-технічної бази дитячої юнацької спортивної школи м. Павлоград. В Дитячо-юнацькій спортивній школі Павлоградської міської ради виконані роботи щодо ремонту ігрового залу по пров.Музейному,1. З місцевого бюджету на ці цілі використано кошти у сумі 120тис.грн. Також за рахунок коштів місцевого бюджету було придбано інвентар та обладнання на суму 112,5 тис. грн. для потреб секцій кікбоксингу, спортивної гімнастики, легкої атлетики, важкої атлетики , художньої гімнастики та волейболу.
В.2.3. Навчання плаванню дітей шкільного віку. Протягом 2017 року в місті працювала міська програма навчання дітей плаванню. За звітний рік плавальний басейн відвідало 2000 учнів загальноосвітніх шкіл міста, на цю мету витрачено коштів в сумі 320 тис.грн. за рахунок спеціального фонду міського бюджету.
В.2.4. Створення сучасного скейт-парку. Протягом 2017 року виділені кошти та завершені роботи з будівництва сучасного скейт-парку по вул.Комарова, до складу якого входять три майданчика: тренажерний, ігровий та для катання на скейтах. На будівництво майданчиків було використано 2157, 8 тис. грн., в тому числі 375тис.грн. – кошти депутатів обласної ради, 200 тис.грн. – кошти проекту конкурсу міні-грантів «Громада своїми руками»; 1322,9 тис. грн. – кошти міського бюджету (розробка, коригування та експертиза проекту будівництва, придбання прожекторів, матеріалів для зовнішнього освітлення, сіток, огорожі, будівництво майданчиків, авторський та технічний нагляд).
Урочисте відкриття за участі міського голови відбулось 15 вересня 2017 року.
Стратегічний напрямок С. «Енергоефективне місто» включає в себе дві стратегічні цілі С.1. «Ефективне управління енергетикою міста» та С.2. «Енергоефективна інфраструктура».
В 2017 році продовжено реалізацію по проектах:
С.1.3.«Енергоефективні школи». Учасниками проекту стали навчально-виховний комплекс № 2, загальноосвітні школи № 5,7,6,17.
Всі школи успішно пройшли навчання за допомогою спеціально розробленої онлайн-платформи, де кожен учень працював через власний кабінет: проводив розрахунки по енергоаудиту, складав плани енергоефективних заходів та звітував за виконаними завданнями.
Розроблена при підтримці ДТЕК онлайн-гра «Азбука житлово-комунального управління» дозволила учням випробувати себе у ролі господаря будинку, в ігровій формі підказувала, як ефективно використовувати ресурси та розуміти такі речі, як тариф, комунальні послуги та інше.
Окрім безпосереднього навчання, практичних занять, курсом було передбачено декілька конкурсів. За перемогу школярі отримали від Компанії ДТЕК цінні подарунки.
Школярі та їх талановиті вчителі провели безліч неймовірних енергоефективних та інформаційних заходів. Наприклад, у школі № 7 випустили авторську збірку мультфільмів, книжки по збереженню «Як світло світом подорожувало», енергоефективні календарі, візитки. 96 ламп замінили на світлодіодні. Тільки в цій школі провели майже 290 заходів.
Стратегічна ціль С.2. «Енергоефективна інфраструктура». З метою оцінки ефективності використання фінансових ресурсів бюджетними закладами, а також оцінки можливості зниження витрат бюджетних коштів з вересня 2017 року в місті розпочата робота по впровадженню енергомоніторингу в м.Павлограді.
Система енергомоніторингу передбачає оцінювання пооб’єктного (68 бюджетних закладів) споживання енергоресурсів і споживання за однаковими групами бюджетних установ міста.
За результатами пооб’єктного моніторингового контролю відбуватиметься планування витрат на оплату енергоресурсів та впровадження енергоефективних заходів
С.2.1. Модернізація систем зовнішнього освітлення із застосуванням енергоефективних технологій.
Виконано будівельно-монтажні роботи:
— «Реконструкція мереж зовнішнього освітлення вул. Полтавська в м.Павлоград». Кошторисна вартість робіт 446,6 тис.грн. Впровадження проекту за рахунок коштів міського бюджету.
— «Реконструкція частини парку (зовнішнє освітлення) на вул. Комарова в м.Павлоград». Вартість виконаних робіт 648,8 тис. грн.
— «Реконструкція мереж зовнішнього освітлення від вул. Гагаріна до вул. Войнової, 20». Кошторисна вартість робіт 222,5 тис.грн.
В 2017 році розпочато виконання будівельно-монтажних робіт з «Модернізація (реконструкція) мережі зовнішнього освітлення із застосуванням енергозберігаючих технологій — впровадження «світлової візитної картки міста» — демонстраційного зразка ділянки мережі вуличного освітлення автомагістралі міжнародного значення м.Павлоград по вул. Дніпровська (від вул. Успенська до вул. Куйбишева)». Кошторисна вартість робіт 1 149,8 тис.грн. Впровадження проекту за рахунок коштів міського бюджету.
В 2017 році розроблено проекти з встановлення світлофорних об’єктів на перехрестях вул.Дніпровська – вул.Плєханова, вул.Полтавська – вул. Соборна. (вартість проектних робіт – 95 тис.грн.). Впровадження заходів по проектам планується у 2018 році.
С.2.3.1. Впровадження енергозберігаючих технологій в будинках культури Комунальної бюджетної установи «Міський культурно-дозвільний центр».
В 2017році виконано підрядні роботи на суму 43,7тис.грн., а також технагляд на суму 0,76тис.грн. Загальна вартість проекту з урахування вартості проектно-кошторисної документації – 56,78тис.грн.
С.2.3.2.Капітальний ремонт по заміні віконних заповнень в будівлі КЗ «Дитяча музична школа №2 по вул.Тельмана №3 в м.Павлоград Дніпропетровській області». У 2017 році було встановлено 24 віконних заповнення на суму 199тис.грн. Джерело фінансування – міський бюджет.
Для реалізації проекту в повному обсязі необхідно встановити 39 віконних заповнень. Оцінка потреб у бюджетному фінансуванні за експертним звітом за 2015 рік необхідно додатково 200тис.грн.
С.2.3.3. Впровадження енергозберігаючих технологій в ЗШ та ДНЗ міста Павлоград.
Частково виконані роботи:
— по заміні вікон на енергозберігаючі в ЗШ №12 на суму 284,5 тис. грн.
— капітальний ремонт по посиленню фундаментів з ремонтом вимощення, ремонтом тріщин та ремонтом ганків в ДНЗ № 5 на суму 514,4 тис. грн.
— капітальний ремонт покрівлі в НВК №14 на суму 120,6 тис. грн.
Розроблено проектно-кошторисна документація:
— по обладнання пожежної сигналізації для закладів освіти, а саме ЗШ № 5, 11, 12, 17,18, інтернатного відділення, ДНЗ № 8, 28, 30, 61, 65, ЦБ та СЮН на суму 188,1тис. грн.
— капітальний ремонт покрівлі, вимощення, утеплення фасаду в ЗШ № 3, ДНЗ № 1 на суму 83,3 тис.грн.
— капітальний ремонт спортивної зали в ЗШ №17 на суму 63,9 тис. грн.
На покращення матеріально технічної бази закладів освіти, створення умов для надання якісних освітніх послуг, енергозбереження зі зниженням обсягів споживання енергетичних ресурсів було придбано предметів довгострокового користування, обладнання на суму 1952,8 тис. грн.
Усі проекти є складовою частиною реалізації міського енергетичного плану. Запровадження проектів з повною термомодернізацією бюджетних установ надасть можливість отримати реальну інформацію відносно енергетичного потенціалу від запропонованих заходів. Проекти мають соціально-економічну спрямованість на забезпечення комфортного перебування учнівської молоді в термомодернізованих соціальних об’єктах міст.
С.2.3.4. Реставрація та модернізації будівлі театру ім. Б.Є.Захави із застосуванням енергозберігаючих заходів.
У 2017 році ремонтні роботи не проводилися у зв’язку з відсутністю фінансування.
Загальна вартість проекту «Реконструкція приміщення театру з виконанням прибудови до нього з метою влаштування приміщень гримерних, репетиційної зали, туалету, душової та буфету на вул. Харківській № 65 в м. Павлоград» на серпень 2016р. складала 12,6 млн. грн.
Загальна вартість проекту «Реставрація фасадів пам’ятки архітектури та містобудування «Міський театр» № 178 по вул. Харківській, 65 м. Павлоград» станом на грудень 2016 року становила 315,6 тис.грн. Необхідне додаткове фінансування.
С.2.5. Створення ефективного механізму забезпечення вугіллям бюджетних установ освіти, спорту і громадян для опалення.
П’ятий рік поспіль ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» безкоштовно передає вугільний концентрат ГМ 13-25: Спортивно-оздоровчому комплексу «Центр» для опалення приміщень – 90 тонн, навчально-виховному комплексу №14 – 80 тонн, Комунальній установі «Павлоградський міський територіальний центр соціального обслуговування» для незахищених верств населення – 30 тонн. Транспорт забезпечують заклади спорту, освіти, соціального захисту.
Для забезпечення відкритого та прозорого і зрозумілого механізму передачі вугільного концентрату, а також з метою забезпечення саме нужденних громадян та закладів у 2013 році була створена спеціальна комісія. Комісія працює у відповідності зі спеціально розробленим Положенням про комісію та Порядком безплатного забезпечення жителів вугіллям на побутові потреби – опалення домівок.
До складу комісії входять представники служб соціального захисту, органів місцевого самоврядування, громадськості, представник ДТЕК.
Комісія працює відповідально, добросовісно, вивчаючи кожну заяву та пакет документів до неї.
С.2.6. Капітальний ремонт будівлі Палацу творчості дітей та юнацтва із впровадженням енергозберігаючих технологій. Завершені роботи по капітальному ремонту покрівлі з повною заміною і влаштуванням внутрішнього освітлення горища основної будівлі Палацу творчості. Сума фінансування із міського бюджету склала 1229,8 тис.грн.
На виконання капітального ремонту підвісної стелі танцювальної зали основної будівлі у 2017 році було виділено кошти в сумі 308,9 тис. грн..
Стратегічний напрямок D. «Комфортне та безпечне місто» включає в себе дві стратегічні цілі D.1. «Забезпечення надання якісних послуг по водопостачанню та водовідведенню» та D.2 «Якісний благоустрій», на реалізацію яких спрямовано 10 проектів, направлених на ремонт доріг та мостів, забезпечення якісною питною водою, водовідведення, очисні споруди, система поводження з ТПВ.
D.1.1. Будівництво розвідувально-експлуатаційних свердловин питної води
Виконано розробку проекту «Будівництво розвідувально-експлуатаційної свердловини питної води в районі буд.1,3 по вул. Малиновського, буд. 5,9,11 по вул. Балашовська. Кошторисна вартість робіт склала 116,8 тис. грн.
D.1.2. Розробка ТЕО-інвестиції для відновлення роботи Павлоградського родовища підземних вод, як джерела питної води
Не виконувалося у зв’язку із відсутністю фінансування.
D.1.3. Водопровідна насосна станція № 2 на ділянці № 4 в м. Павлограді. Електролізна установка, реконструкція, коригування КП «Павлоград-водоканал». Виконано перерахунок кошторису в поточних цінах 2016 року. Отримано позитивний висновок експертизи по проекту від 28.12.2016р. Кошторисна вартість проекту складає 2,96 млн.грн. Замовник розробки проектної документації – КП «Павлоградводоканал».
D.1.4. Реконструкція аварійних ділянок трьох ниток водоводу в районі будинків № 416-424 по вул. Дніпровська. Необхідно виконати перерахунок кошторису в поточних цінах. Кошторисна вартість проекту станом на 01.10.2014р. складає 1,8 млн.грн. Замовник проекту КП «Павлоградводоканал». У 2017 році міським бюджетом не передбачалося кошти на впровадження проекту.
D.1.5. Будівництво та реконструкція напірних каналізаційних колекторів КНС м. Павлоград.
Розроблено проект та розпочато виконання будівельно-монтажних робіт по об’єкту: «Реконструкція аварійних ділянок напірного колектору по
вул. Західнодонбаська, 25а». В 2017 році впроваджено 1 100 тис. грн. Завершення будівельно-монтажних робіт передбачається у 2018 році.
По проекту«Реконструкція КНС-3 з підвідним колектором в м. Павлоград». Вартість впровадження проекту 6,6 млн. грн. Будівельні роботи виконано на 98%.
D.1.6. Реконструкція системи аерації на каналізаційних очисних спорудах м. Павлоград. Подана заявка на отримання кредиту та гранту від Північної екологічної фінансової корпорації «НЕФКО» в рамках програми «Чисте виробництво» в сумі 500 тис.євро.
Спеціалістами (експертами) НЕФКО розроблено проект бізнес-плану (ТЕО) за рахунок гранту, виділеного товариством міжнародного співробітництва GIZ.
D.2.2. Ремонт та реконструкція автомобільних доріг та тротуарних доріжок.
В 2017 році виконано роботи з поточного ремонту доріг 132 вулиць на загальну суму 10,25 млн.грн., в тому числі:
— грейдування 33 вулиць на суму 2,2 млн.грн.;
— ямковий ремонт доріг 45 вулиць на суму 4,9 млн.грн.;
— ямковий ремонт прибудинкових доріг, тротуарних доріжок та зупинок громадського транспорту на 54 вулицях на суму 3,1 млн.грн.
Також в цьому році проведено роботи з капітального ремонту внутрішньо квартальних доріг по вул.Центральна, 29 та вул.Центральна, 44/50. Роботи виконано на загальну суму 1,4 млн.грн.
Розроблено проектно-кошторисну документацію:
— на реконструкцію: вул. Харківська, вул. Західнодонбаська, просп. Шахтобудівників, вул. Комарова, вул. Луганська, пров. Голубицького, дороги між вул. Західнодонбаська, 24 та вул. Комарова, 15, пров. Музейний, прибудинкової дороги по вул. Харківська, 15а. На проекти витрачено 349 тис.грн.
— на капітальний ремонт: внутрішньоквартальної дороги по вул. Соборна, 62; території в районі буд.2,2б по вул. Кравченко; дороги між будинками № 38 та № 42 по вул. Центральна. На проекти витрачено 60 тис.грн.
За рахунок коштів обласного бюджету завершено виконання робіт з реконструкції вул. Успенська. Вартість робіт 16 млн.грн.
В 2017 році розроблено проектно-кошторисну документацію:
— «Реконструкція скверу Шевченко». Вартість проектних робіт
50 тис.грн.
— «Реконструкція Дитячого скверу». Вартість проектних робіт
82 тис.грн. Вартість впровадження робіт становить 4 515,9 тис. грн.
D.2.3. Капітальний ремонт пішохідного мосту до парку ім. 1 Травня. Кошторисна вартість – 12,1 млн.грн. Проектна організація – ТОВ-компанія «Променергомаш». Підрядна організація – ТОВ «Спеціалізована пересувна механізована колона 788». Замовник будівельних робіт – департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Роботи виконано за рахунок коштів обласного бюджету.
Міст через р.Вовча запроектовано із залізобетонною розрізною прогоновою будовою. Довжина мосту 81,23м. Прогонова будова опирається на дві берегові та дві проміжні опори. Міст розташований на горизонтальній прямій. Проектом передбачено заходи для вільного доступу маломобільних груп населення, а саме:
— наявність пандусів з поручнями;
— максимальний повздовжній ухил 20%;
— габарит мосту 3,1 м.
Для безпеки руху пішоходів на мості передбачено перильне огородження та освітлення мосту.
Стратегічний напрямок Е. «Місто якісної освіти» включає в себе дві стратегічні цілі Е.1. «Розвиток мережі та МТБ освітньої галузі» та Е.2. «Якісна освіта».
У 2017 році проведені наступні заходи, направлені на покращення умов перебування дітлахів у закладах міста по проекту Е.1.2. Реконструкція, капітальні ремонти та придбання матеріально-технічного оснащення в ЗШ та ДНЗ м.Павлоград.
Заклади освіти беруть активну участь у грантових проектах та програмах з метою покращення матеріально-технічної бази. У липні розпочато роботи по ремонту 7 груп у ДНЗ № 5, № 47, № 60, № 61, № 65. Реалізація даного проекту дасть можливість влаштувати майже 150 дітей (фінансує фонд ЮНИСЕФ).
Виконуються роботи по проекту «Реконструкція будівлі ЗШ № 2 (корпус 2) для подальшого переведення в НВК № 2 по вул. Полтавська, 148 (замість вул. Московська,123), м. Павлоград Дніпропетровської області. Коригування 2» за кошти обласного бюджету, проект передбачає відкриття 3 груп та 2 класів.
Актуальним є питання соціалізації дітей з особливими освітніми потребами та можливість отримання якісних освітніх послуг з інклюзивною формою навчання.
Проведено капітальний ремонт кабінету психологічного розвантаження у Павлоградському міському ліцеї, виділено 300 тис. грн. з обласного бюджету; з міського бюджету на облаштування медіатек виділено 108,4 тис. грн.
Проблемними залишаються питання реконструкції НВК № 22. Проект передано до управління капітального будівництва Дніпропетровської ОДА, для впровадження проекту необхідно кошти в сумі 21,2 млн. грн.

Начальник відділу
з економічних питань Т.А.Штонда

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.