Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Дім, в якому живе історія

Февраль 14th, 2012 Новини Вывести на печать

Виставка «Дім, в якому живе історія»
присвячена 50- річчю Павлоградського історико-краєзнавчого музею

Павлоградський історико-краєзнавчий музей розташовано в історичному будинку, який було побудовано наприкінці 19 століття. А з 1962 року в ньому працює музей. Цікава історія створення нашого музею. Дві спроби громадськості міста відкрити музей закінчилися їх руйнуванням. Перший музей було відкрито у 1920 році у Свято-Покровському храмі, який знаходився на території військової частини, другий, Комсомольської Слави, було побудовано у 1958 році до 40-річчя комсомолу, але він проіснував недовго і на базі вже частково зібраних експонатів було вирішено побудувати історико-революційний музей на громадських засадах. Над створенням музею працювало понад 120 громадських діячів.
23 лютого 1962 року відкрилися двері історико-краєзнавчого музею. Першим директором була Марія Іванівна Комісарова — людина з великим серцем, чуйний, талановитий педагог. Вона зуміла зібрати біля себе таких людей, які душею і серцем прикипіли до історії рідного краю.
У 1967 році музей отримав почесне звання народного. Неодноразово музей представляв наше місто на ВДНГ СРСР та ВДНГ УРСР. На його базі проходили Всесоюзні та Республіканські семінари. Музей нагороджено грамотами Міністерства культури СРСР та Міністерства культури УРСР.
У 1976 році музей отримав статус державного і його було перепрофільовано у історико-краєзнавчий.
За 50 років роботи музей став одним із закладів культури, який збирає і зберігає історію рідного краю, цікаві сторінки із життя людей, які внесли свій вклад в розвиток міста, події, які відбувалися протягом двохсотлітньої давнини.
Кожного року музей відвідує більше 50 тис.чол. Наші працівники розробили 6 туристичних маршрутів, під час яких можна дізнатись про історію створення міста, козацьку добу на теренах Павлоградщини, про сучасне життя міста та його людей.
Павлоградський музей тричі брав участь у Всеукраїнських музейних фестивалях (2005,2008,2011рр.), двічі ставав переможцем обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Проект «Козаччини у міжріччі Самари та Вовчої. Від давнини до сьогодення» вже реалізовано і всі бажаючи можуть стати учасником екскурсії. Другий проект — «Розвиток туристичної діяльності в м.Павлограді» буде реалізовано протягом цього року, де буде відображена експозиція «Від заснування міста до 1917 року».
Завдяки великій роботі наукових співробітників, у музеї зібрано колекції окремих матеріалів і експонатів, які дають змогу використовувати ці речі під час побудови окремих експозицій і виставок.
Кожного року на передодні Міжнародного дня музеїв у нас проходять науково-практичні конференції, в яких беруть участь наукові співробітники музею, краєзнавці, вчителі-історики та учні.
Крім виставок із фондів Павлоградського музею, завжди представляємо виставки із інших музеїв і громадських організацій, які користуються великим попитом у населення.
Життя не стоїть на місці, музей завжди в пошуках нових форм роботи, нових ідей та нових поглядів на сучасне життя.

Виставка «Дім, в якому живе історія» працює до 29 лютого 2012 року.

Музей чекає вас!

Директор музею Т.І.Ведмідь

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.