Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Хто винен і що робити? Обвалилася покрівля в басейні

Апрель 3rd, 2018 Новини Вывести на печать

Двадцять шостого березня, о 22.20 вечора в не експлуатованій будівля басейну, що знаходиться в районі селища Полігон, від великого танення снігів обвалилася покрівля. Деякі павлоградці поспішили на платформу соціальної мережі Фейсбук, щоб висловити свої «фе» і «фу» на адресу місцевої влади. На думку користувачів соціальних мереж, винна в надзвичайній ситуації, звичайно ж, місцева влада. Чи так це? Давайте розбиратися.

Даний басейн був введений в експлуатацію в 1986 році, тобто 32 роки тому. Побудували його, як об’єкт соціальної сфери заводчани Павлоградського механічного заводу (ПМЗ). Кількома роками раніше в цьому ж районі відкрили спортивний комплекс і Палац культури Машинобудівників. Чотирнадцять років тому, коли на заводі справи пішли погано і не було сенсу витрачається ще й на соціальні об’єкти, завод закрив басейн. Підкреслимо, ще раз — 14 років тому! Всі ці роки, керівництво міста при  різних міських головах (Метелиці І.С., Кукліні В.Ю., знову Метелиці І.С.) пропонувало заводу ПМЗ передати на баланс міста даний об’єкт, так як відчували його необхідність і значимість для здоров’я городян. Всі 14 років ПМЗ відмовляв місту в передачі.

У 2017 році якимось неймовірними зусиллями міського голови Анатолія Вершини і нинішнього складу депутатів місцевої ради, завод все-таки  вмовили передати місту на баланс даний об’єкт. І, о, диво, 1 листопада 2017 року басейн перейшов у власність павлоградської громади! Підкреслю, п’ять місяців тому.

За цей час із старіючої будівлі вивезли кілька вантажівок сміття, провели обстеження, поставили туди сторожів, зробили паспорт БТІ. Читач запитає, невже не було паспорта? Він був. Тільки в ньому значилася площа менша, ніж насправді. У ньому не була врахована площа підвалу (там знаходиться технічне оснащення). А підвал становить ні багато — ні мало, 505 квадратів. Всього два поверхи будівлі і підвал (технічний поверх) затягли на 3 205 квадратів. Плюс до цього, до басейну було підведено електрику, зроблена нова щитова. Адже відомо, що ніякої ремонт не може початися без електрики.

На березневій сесії депутати виділили гроші на проведення технічної експертизи басейну. Комунальну власність неможливо почати реконструювати без технічного висновку експертів — оцінки технічного стану будівлі. До речі, зауважу, що пошук оцінювачів, згідно із законодавством, повинен проводитися через процедуру Прозорро, що, як розуміє читач, істотно затягує процес.

При передачі басейну сесія місцевих депутатів вирішила, що поставить його на баланс Комунального бюджетної установи «Фізкультурно — спортивний комплекс ім. В.М.Шкуренко». Поспілкувавшись з директором цієї установи Середюк Лідією Вікторівною, ми дізналися, що при падінні покрівлі ніхто не постраждав. В той момент в будівлі знаходився сторож, благо, що в іншому крилі. Лідія Вікторівна нам розповіла, що ще при першому огляді будівлі, «в ньому не було живого місця, все прогнило, покрилося грибком і цвіллю. Через дах було видно небо, а по люстрі текла вода ». Але все-таки місто пішло на такий крок і взяло об’єкт під своє управління. Зволікання ПМЗ (нагадаємо, протягом 14 років) і привели до такого сумного результату. На жаль, така ж доля може спіткати і інший об’єкт ПМЗ — ПК Машинобудівників.

Зараз, за словами керівника ФСК ім. Шкуренко, невідомо, чи варто будівлю ремонтувати або дешевше її знести, а на її  місці побудувати новий об’єкт за сучасними технологіями. «Це повинна вирішити експертиза», — підкреслила Лідія Середюк. І додала: «Шкода, що завод так довго тягнув з передачею. Басейн міг би ще 10 років тому приносити користь павлоградцям. А тепер став головним болем Павлограда. Але я сподіваюся і вірю, що керівництво міста все-таки відкриє свій міський басейн! »

Анна Смирнова

 

За метеріалами газети «Західний Донбас»

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №253 від 23.03.2022 «Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами ФОП Шмідту С.А.
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №250 від 23.03.2022 «Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами ТОВ «Успіх»
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №1159 від 23.08.2023 «Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами у місті МПП «Елегія»