Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Микола Присяжнюк перебуває з робочою поїздкою у Дніпропетровській області

Август 12th, 2011 Новини Вывести на печать

Сьогодні, 11 серпня, Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк перебуває з робочою поїздкою у Дніпропетровській області.

В ході візиту Міністр ознайомиться з виробничим процесом АТЗТ “Агро-Союз” (Синельниківського району, с. Майське), де проведе також нараду «Перспективи залучення сільського населення до розвитку галузі свинарства».

Очільник Мінагрополітики та голова облдержадміністрації Олександр Вілкул візьмуть участь у обласній нараді з питань розвитку земельної реформи та запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення та у спільній нараді Міністерства аграрної політики та продовольства України та Дніпропетровської обласної державної адміністрації щодо завершення збирання ранніх зернових та підготовці до осіннього комплексу польових робіт.

Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк у рамках робочої поїздки на Дніпропетровщину ознайомився з виробничим процесом ВАТ ЗТ «Агро Союз». Зокрема, він відвідав ферму з вирощування нетелів голштинської породи, молочний комплекс, експериментальний ангар, науково-дослідницьку свинарську лабораторію. Микола Присяжнюк відзначив досягнення підприємства «Агро Союз», назвавши його зразковим. Також на базі агропідприємства під головуванням Міністра аграрної політики і продовольства та за участю заступника голови облдержадміністрації Олександра Любовича проведено нараду «Перспективи залучення сільського населення до розвитку галузі свинарства». Міністр відзначив актуальність проведення наради, зазначивши, що, на жаль, Україна й досі залишається залежною від імпорту м’яса свинини, тож розвиток галузі тваринництва, зокрема, свинарства, потребує особливої уваги з боку держави.

За участі Міністра АПК Миколи Присяжнюка та губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула відбулася регіональна нарада з питань проведення земельної реформи

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів обласну нараду з питань розвитку земельної реформи та запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення. У нараді взяв участь Міністр аграрної політики та продовольства України Микола ПРИСЯЖНЮК, заступник голови Державного агентства земельних ресурсів України Микола КАЛЮЖНИЙ, директор Департаменту землеробства Міністерства аграрної політики та продовольства України Олександр ДЕМИДОВ, керівництво облдержадміністрації та обласної ради, голови райдержадміністрацій, районних рад, начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, начальники районних управлінь земельних ресурсів, керівники районних рад Аграрного союзу України, представники асоціації фермерів, сільськогосподарських підприємств, сільські та селищні голови.

На нараді було розглянуто питання про розвиток земельної реформи, запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення, про підсумки збирання ранніх зернових культур та організацію осіннього комплексу польових робіт.

Олександр Вілкул підкреслив, що законопроект “Про ринок земель” є важливим елементом проведення реформ в Україні, і головними завданнями майбутнього закону є підвищення родючості ґрунтів, контролювання екологічної ситуації, наповнення продовольчого ринку та забезпечення прибутковості діяльності тих, хто працює на землі.

Губернатор наголосив, що в області створений обласний штаб з роз’яснювальної роботи, до якого входять експерти, консультанти та науковці. Розпочала роботу телефонна «гаряча лінія» з питань завершення земельної реформи. Тож кожен бажаючий може зателефонувати за номером (056) 744-45-77, поставити своє питання й одержати фахову відповідь на нього.
«Фахівці виїжджатимуть також у села та райони, аби відповісти на питання, які цікавлять людей напередодні скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі. Громадяни отримають повну та об’єктивну інформацію щодо власних прав як хазяїв землі», – наголосив Олександр Вілкул.
Губернатор також підкреслив, що законодавча база, на якій ґрунтується завершення земельної реформи, дозволить збільшити, зокрема, валове виробництво сільськогосподарської продукції.

Довідка

Земельна реформа в Україні, яка розпочалася з набуттям незалежності, дала можливість селянину отримати власний земельний наділ. Нині реформування земельних відносин в Україні – на фінішній прямій. Закон «Про ринок земель» є основоположним законом для завершення земельної реформи. Завдяки проведенню земельної реформи:
— з 1 січня 2012 року зросте нормативно-грошова оцінка землі в 1,7 раза. Відповідно зросте прибуток власника землі від здачі землі в оренду;
— українська земля належатиме виключно громадянам України. Іноземці не матимуть права бути власниками української землі (власниками земельних ділянок можуть бути: громадяни України, фермерські господарства, держава та органи місцевого самоврядування;
— сільські ради отримають додаткові кошти на розвиток соціальної сфери та інфраструктури села за рахунок того, що землекористувач сплачуватиме до бюджету сільської ради податок у розмірі 1% від орендної плати (за розрахунками, кожна сільрада одержуватиме від 400 тисяч до 1 мільйона гривень на рік);
— створюється державний контроль за максимальною загальною площею земельних ділянок у приватній власності однієї особи. Це захистить селянина й унеможливить монополізацію на ринку землі (на Дніпропетровщині максимальна загальна площа земельних ділянок у приватній власності однієї особи для ведення товарного сільськогосподарського виробництва – 2 100 га);
— власник зможе самостійно господарювати на своїй землі, здавати її в оренду, дарувати, продавати, передавати у спадок, надавати в заставу банку для отримання кредиту тощо. Але поспішати з продажем не варто: з розвитком ринку вартість землі, а також розмір орендної плати стрімко та постійно зростатимуть;
— родючість землі буде захищена. Завдяки законодавству держава жорстко контролюватиме роботи на угіддях сільськогосподарського призначення згідно з науковим сівообігом, аби земля не виснажувалася;
— унеможливлюються спекуляції на земельному ринку. Якщо людина продаватиме землю протягом року після придбання, закон змусить її сплатити мито у розмірі 100% її вартості, на другий рік – 90%, на третій – 80% і так далі;
— сільська молодь отримає першочергове право на придбання землі. Це підвищить привабливість роботи на селі, сприятиме розвитку сільського господарства. До того ж на Дніпропетровщині реалізується комплексна губернаторська програма з розвитку інфраструктури на селі – будівництва нових дитячих садочків і шкіл, газифікації, покращення якості медичного обслуговування, проведення нових водогонів, ремонту доріг тощо. Тож комплексний підхід до розбудови регіону прискорить відродження українського села;
підвищиться продуктивність використання сільськогосподарських угідь. Донині селяни здебільшого вимушені були брати кредити під заставу майбутнього врожаю. Проте цих коштів для системного розвитку господарств було недостатньо. Закінчення земельної реформи дозволить в рази збільшити обсяги інвестицій в галузь для оновлення машино-технічного парку, впровадження новітніх агротехнологій, використання сучасних засобів захисту рослин та добрив. Це принаймні вдвічі збільшить урожайність та валове виробництво сільськогосподарської продукції і гарантуватиме зростання прибутків селян.

Робота щодо організації осіннього комплексу польових робіт перебуває на постійному контролі губернатора Олександра Вілкула
Олександр Вілкул повідомив, що за січень-липень 2011 року виробництво валової продукції сільського господарства області в порівнянні з 2010 роком збільшилось на 5,5%. За сім місяців цього року Дніпропетровщина посіла перше місце серед регіонів України за обсягом виробництва сільгосппродукції.

«Ми вчасно завершили збирання ранніх зернових. Іде збирання круп’яних культур. Сьогодні активно готуємося до посіву озимих, збирання пізніх культур», – зазначив губернатор.

Зразу ж після збирання проводиться післяжнивний комплекс, який передбачає дискування зібраних площ та підготовку ґрунту під посів озимих культур урожаю майбутнього року.

«Прогнозуємо посіяти восени понад 600 тис. га озимих культур, що на 30 тис. га більше від нинішнього року, у т.ч. озимої пшениці – 500 тис. га, озимого ячменю – 100 тис. га», – повідомив губернатор. Він підкреслив, що тримає на постійному контролі роботу щодо організації осіннього комплексу польових робіт.

Про це голова облдержадміністрації Олександр Вілкул повідомив під час обласної наради з питань розвитку земельної реформи та запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення. У нараді взяв участь Міністр аграрної політики та продовольства України Микола ПРИСЯЖНЮК, заступник голови Державного агентства земельних ресурсів України Микола КАЛЮЖНИЙ, директор Департаменту землеробства Міністерства аграрної політики та продовольства України Олександр ДЕМИДОВ, керівництво облдержадміністрації та обласної ради, голови райдержадміністрацій, районних рад, начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, начальники районних управлінь земельних ресурсів, керівники районних рад Аграрного союзу України, представники асоціації фермерів, сільськогосподарських підприємств, сільські та селищні голови.

На нараді було розглянуто питання про розвиток земельної реформи, запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення, про підсумки збирання ранніх зернових культур та організацію осіннього комплексу польових робіт.
Як повідомлялося, валовий збір ранніх зернових на Дніпропетровщині склав 2 млн. 131 тис. тонн при середній врожайності 27,3 ц/га. Це кращий показник, ніж минулого року (+126 тис. тонн).

Кращі результати жнив – у Новомосковському (понад 157 тис. тонн при середній урожайності 37,2 ц/га), Покровському (101,8 тис. тонн при середній урожайності 32,7 ц/га), Межівському районі (109,5 тис. тонн при середній урожайності 31,3 ц/га).

З отриманого валового збору ранніх зернових область має можливість повністю забезпечити свої потреби в продовольчому зерні 535 тис. тонн, для хлібопекарської промисловості 250 тис. тонн, потребу в насіннєвому матеріалі 183 тис. тонн, забезпечити тваринництво фуражем 1 млн. тонн, а також повністю розрахуватися з власниками земельних та майнових паїв 400 тис. тонн.

«Область забезпечена продовольчим зерном за рахунок зерна власного виробництва», – підкреслив Олександр Вілкул.

Всіма категоріями господарств за шість місяців 2011 року вироблено 137 тис. тонн м’яса в живій вазі, що на 13 тис. тонн (на 10,5%) більше, ніж у 2010 році. Молока вироблено в області 157,0 тис. тонн, на рівні 2010 року. Виробництво яєць усіх видів з початку 2011 року в цілому по області складає 558,0 млн. штук, на 62,1 млн. штук (на 12,5%) більше рівня 2010 року.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • До уваги осіб з інвалідністю!
  • Допомога нашим захисникам
  • Виконком від 27.03.2024 р.
  • Покос трави на території міста Павлограда
  • Акутальні грантові пропозиції
  • До уваги суб’єктів господарювання
  • АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ
  • Про затвердження обґрунтування підстави здійснення закупівлі
  • Шановні павлоградці!
  • Переваги офіційного працевлаштування для роботодавців
  • Громадські обговорення щодо перейменування об’єктів топонімії міста Павлоград
  • Підтримка від ЮНІСЕФ для підприємств міста
  • Шановні нацгвардійці та ветерани!
  • Про затвердження Порядку проведення інвестиційних конкурсів для будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Павлоград
  • Оголошується конкурс бізнес-проєктів для надання гранту з міського бюджету на підтримку молодіжного підприємництва