Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

На Дніпропетровщині підвищують статус сімейних лікарів

Сентябрь 2nd, 2011 Новини Вывести на печать

Одна з основних цілей модернізації системи охорони здоров’я у Дніпропетровській області – якісна первинна медична допомога, яка базуватиметься на сімейній медицині.

Важливим питанням впровадження засад сімейної медицини є підвищення статусу сімейного лікаря та привабливості роботи у сфері первинної медико-санітарної допомоги.

Постановою Кабінету Міністрів України від 11.05.2011 № 524 передбачено підвищення заробітної плати лікарів. Зарплатня сімейного лікаря вищої кваліфікаційної категорії до кінця 2011 року становитиме 1704 грн (як у лікаря-хірурга). А з доплатами за вислугу років, роботу в сільській місцевості, на дільниці, завідування амбулаторією вона складатиме 3186 грн.

Крім цього, передбачена виплата одноразової грошової допомоги у розмірі п’яти окладів мінімальних заробітних плат випускникам медичних вузів, які виявили бажання працювати в сільській місцевості і селищах міського типу з укладення договору на термін не менше 3 років, а також молодим фахівцям, які будуть працювати на посадах лікарів загальної практики: сімейних лікарів, лікарів-терапевтів і лікарів-дільничних педіатрів.

З 2012 року для медичних працівників впроваджується виплата допомоги на оздоровлення у розмірі посадового окладу (за наявності щорічної відпустки).

Під час проходження курсів підвищення кваліфікації та перепідготовки за кожним медичним працівником зберігається середній заробіток.

Наразі Кабінетом Міністрів України розробляється порядок встановлення заохочувальних виплат (надбавок) медичним працівникам, виходячи з обсягу та якості виконаної роботи. Створюються сприятливі умови для отримання лікарями загальної практики – сімейної медицини ліцензії на надання медичної допомоги.

Законом України „Про порядок проведення реформування системи охорони здоров’я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та м. Києві” передбачено, що лікарі-спеціалісти реорганізованих закладів охорони здоров’я пілотних регіонів, які працевлаштовуються на посади лікарів загальної практики — сімейної медицини, проходять відповідну спеціалізацію у першочерговому порядку та безоплатно. До видачі свідоцтва, що підтверджує проходження цієї спеціалізації, за такими лікарями зберігається кваліфікаційна категорія за попередньою спеціальністю.

Також облдержадміністрацією ініційовано розгляд питання впровадження „ місцевих стимулів ” для медичних працівників первинної ланки (лікарів загальної практики – сімейної медицини, терапевтів, педіатрів), а саме: забезпечення службовим житлом, службовим мобільним зв’язком, безкоштовним проїздом у громадському транспорті, встановлення цільової надбавки до заробітної плати тощо.

Головний позаштатний спеціаліст
з первинної медичної допомоги
та сімейної медицини
головного управління охорони здоров’я
облдержадміністрації Н.В.Пучкова

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження