Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

ХХ ювілейний фестиваль-конкурс на здобуття вищої театральної нагороди Придніпров’я

Апрель 4th, 2012 Новини Вывести на печать

На Дніпропетровщині проходить ХХ ювілейний фестиваль-конкурс на здобуття вищої театральної нагороди Придніпров’я «Січеславна-2012» для майстрів сцени та «Надія Січеславни-2012» для творчої театральної молоді. Фестиваль проходитиме до 10 квітня 2012 року. Цього року у заході беруть участь 20 театрів, серед них 9 театрів з Дніпропетровська, 5 – Запоріжжя, 3 – Кривого Рогу, 2 – Дніпродзержинська та Павлоградський театр.
«Розвиток і популяризація культури, в тому числі театрального мистецтва, – одна із складових роботи обласної влади, визначених губернатором Олександром Вілкулом. Особлива увага приділяється підвищенню майстерності акторів та працівників театрів області. Фестивалі «Січеславна-2012» та «Надія Січеславни-2012» – це не просто конкурси за високі нагороди. Це ще один етап у професійному житті діячів театрального мистецтва до найвищих творчих досягнень», — сказала Марія Пустова.
Фестивалі «Січеславна» та «Надія Січеславни» засновані управлінням культури Дніпропетровської облдержадміністрації та управлінням культури Запорізької облдержадміністрації, Дніпропетровським міжобласним відділенням Національної спілки театральних діячів України, відділами культури міських рад Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Запоріжжя, Кривого Рогу та Павлограду. Проводяться вони вже двадцятий рік поспіль.
Фестиваль проходить за номінаціями: «Краща жіноча роль ІІ плану», «Краща чоловіча роль ІІ плану», «Краща головна жіноча роль», «Краща головна чоловіча роль», «Краща сценографія», «Краща режисерська робота», «Краща пластика у виставі», «Краще музичне оформлення» та «Кращі вистави: драматична, музична, пластична, лялькова та вистава для дітей». Передбачені і спеціальні дипломи: «Краща студентська робота», «Честь, достоїнство, майстерність», «Кращий директор», «Меценат театрального мистецтва» та «Пропаганда театрального мистецтва».
Право на отримання нагороди мають діячі театрів: актори, режисери, балетмейстери, художники, музиканти. Премія персоніфікована і не може бути присуджена колективам.
Переможці конкурсу, які отримають Гран-прі «Січеславна» та «Надія Січеславни», будуть нагороджені преміями та бронзовими статуетками, які відливають на виробничому об’єднанні «Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова».
До складу журі цьогорічного фестивалю-конкурсу ввійшли заслужений діяч мистецтв України, кандидат мистецтвознавства, професор кафедри театрознавства Київського національного університету театру, кіно та телебачення ім. І.Карпенка-Карого Валентина Заболотна, режисер Київського театру драми і комедії на Лівому березі Дніпра Дмитро Богомазов та заслужений діяч мистецтв Росії, член Правління товариства режисерів при спілці театральних діячів Росії, художній керівник Московського дитячого театру «Диво» Віктор Мажурін. Очолює журі Валентина Заболотна.
Цього року церемонія нагородження «Січеславна-2012» відбудеться 21 травня 2012 року у Дніпропетровському академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Шевченка.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.