Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Нові підходи до економічного розвитку

Июль 4th, 2017 Новини Вывести на печать

Світова наукова спільнота неодноразово надавала беззаперечні докази впливу людської діяльності на клімат, підкреслюючи катастрофічні прогнози при розвитку ситуації по теперішнім тенденціям. У цих умовах необхідні невідкладні дії щодо запобігання критичних наслідків змін клімату для людства.

Україні, яка входить до числа країн з розвинутою вугільною промисловістю, важливо в цей історично переломний момент обрати нові підходи до економічного розвитку. В енергетичній сфері це означає перехід від енергії вугілля, атому і нетрадиційних джерел газу до енергоефективності та відновлюваної енергії. І це, в свою чергу, допоможе комплексно вирішити багато проблем, як екологічних, так і економічних та соціальних.

fullsizerender_1

Так, з 3-го липня міський голова А.О. Вершина бере участь в навчальному візиті до Німеччині на тему «Можливості розвитку поза вугільною галуззю». Організатором даної поїздки є Фонд ім. Гайнріха Бьолля.

Протягом тижня учасники і учасниці зустрічі відвідають кілька міст Німеччині для того, щоб дізнатись, яким чином відбувається реструктуризація вугільної галузі в Німеччині в політичній, суспільній, економічній та довкільній площинах.

Програма візиту розпочалась із зустрічі в центральному офісі Фонду ім. Гайнріха Бьолля, де учасники і учасниці змогли ознайомитись з основними напрямками роботи Фонду в світі і в Україні, які представили Вальтер Кауфман, керівник роботи в регіоні Східна та Південно-Східна Європа, та Роберт Шперфельд, координатор роботи з енергетичної політики у регіоні. Фонд ім. Гайнріха Бьолля приділяє значну увагу роботі із зеленої енергетичної трансформації як в Німеччині, так і в світі, в Україні зокрема. Основною метою цієї роботи є зменшення використання викопних палив та ядерної енергетики в енергетичному балансі, щоб забезпечити скорочення шкідливих викидів та екологічність роботи сектору.

Оксана Алієва, координаторка програми «Зміни клімату і енергетична політика» у Представництві Фонду ім. Гайнріха Бьолля, коротко представила огляд сучасного стану вугільної галузі в Україні, що окреслило хід подальшої дискусії, адже було очевидно, що вугільна галузь в Україні потребує трансформації.

Основні питання, які цікавили учасників, стосувались того, яким чином забезпечити створення нових робочих місць. Крім того, чи є приватизація виходом із ситуації, як налагодити роботу із працівниками і населенням шахтарських регіонів, як забезпечити гідний рівень життя людей за умови збереження довкілля і покращення здоров’я, якими видами енергії замінити частку вугілля в енергобалансі, тощо.

Досвід структурної трансформації вугільних регіонів Німеччині, який представив Тімон Венерт, заступник директора Берлінського офісу Інституту з питань клімату, довкілля та енергетики у Вупперталі, в цьому контексті є дуже красномовним.

Наприклад, за останні 60 років значно збільшилась частка працівників сфери послуг у деяких вугільних регіонах, а частка працівників вугільної галузі відповідно зменшилась.

Також, в землі Північний Рейн-Вестфалія на заході Німеччини існують належні приклади перепрофілювання шахт в туристично-привабливі об’єкти, створення робочих місць в галузі відновлюваної енергетики та економічних кластерів. Ці об’єкти як раз і відвідають гості з України протягом  тижня 3-7 липня.

Крім обміну досвідом, однією з цілей візиту є налагодження діалогу між зацікавленими українськими сторонами, для того щоб започаткувати у публічному і політичному дискурсах в Україні обговорення на тему можливостей розвитку поза вугільною галуззю.

 

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • До уваги осіб з інвалідністю!
  • Допомога нашим захисникам
  • Виконком від 27.03.2024 р.
  • Покос трави на території міста Павлограда
  • Акутальні грантові пропозиції
  • До уваги суб’єктів господарювання
  • АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ
  • Про затвердження обґрунтування підстави здійснення закупівлі
  • Шановні павлоградці!
  • Переваги офіційного працевлаштування для роботодавців
  • Громадські обговорення щодо перейменування об’єктів топонімії міста Павлоград
  • Підтримка від ЮНІСЕФ для підприємств міста
  • Шановні нацгвардійці та ветерани!
  • Про затвердження Порядку проведення інвестиційних конкурсів для будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Павлоград
  • Оголошується конкурс бізнес-проєктів для надання гранту з міського бюджету на підтримку молодіжного підприємництва