Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

Декабрь 27th, 2011 Новини Вывести на печать

За доручення губернатора Олександра Вілкула Марія Пустова відкрила сучасну бібліотеку в Національній металургійній академії України

За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова відкрила сучасну бібліотеку в Національній металургійній академії України. Бібліотека оснащена комп’ютерною базою даних літератури, мережею Wi-Fi та книгосховищем на 600 тис. примірників. Також тут розташовані інтернет-центр, виставкові та конференц-зали.
«У Дніпропетровській області влада робить конкретні кроки для підвищення якості освіти, створення зручних умов у отриманні знань та необхідної інформації. Це реалізація державної політики в освітній галузі та регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти». Сьогодні відкрито сучасну науково-технічну бібліотеку. Вона стане одним із важливих складових елементів єдиного освітнього інформаційного простору Дніпропетровщини», – сказав Олександр Вілкул.
Як зазначила, Марія Пустова, для наукової бібліотеки збудували окрему 5-типоверхову будівлю. Загальна вартість будівництва цього комплексу склала близько 15 млн гривень. Бібліотека є сучасним і зручним закладом. У бібліотеці доступні навчальні посібники та наукова періодика. Відвідувачі мають змогу підібрати літературу за технічним, економічним та соціально-гуманітарним напрямами.
Для зручності користувачів працює електронний каталог літератури, доступні електронні підручники, монографії та наукові журнали. На базі бібліотеки розташовані три читальні зали.
«Дякую губернатору Олександру Вілкулу та Міністру освіти і науки, молоді та спорту України Дмитру Табачнику за підтримку у створенні в академії сучасної бібліотеки. Важливим елементом цього закладу є Регіональний центр освіти інвалідів, де навчаються студенти з вадами слуху та зору. Це сприятиме впровадженню в систему освіти Дніпропетровщини європейських стандартів надання рівного доступу до освітніх програм», – сказав ректор НМетАУ Олександр Величко.
У Регіональному центрі освіти інвалідів навчальні аудиторії оснащені комп’ютерами для навчання. У 2011-2012 навчальному році в Центрі НМетАУ навчаються 60 студентів-інвалідів (43 студенти з вадами слуху, 17 – з вадами зору).
Довідка:
Загальна площа комплексу — 2500 м2.
На 4-му, 5-му поверхах розташовані аудиторії та викладацькі Регіонального центру освіти.
Центр проводить спеціалізовану підготовку людей з порушеннями слуху й зору за економічними й комп’ютерними спеціальностями. Навчання ведеться з урахуванням фізичних особливостей студентів, з широким залученням спеціальних оригінальних методик проведення занять, мультимедійної та комп’ютерної техніки, спеціалізованого програмного забезпечення, індивідуального підходу до кожного студента. До проведення занять залучені провідні викладачі академії. Оволодінню спеціальними знаннями, знайомству з досягненнями української і світової культури сприяють можливості створеної спеціалізованої електронної бібліотеки.
Підготовка фахівців у Центрі освіти інвалідів ведеться за денною, безвідривною та заочною формами навчання. Окрім навчання тут надається методична та психологічна підтримка інвалідам.

За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак відкрив у Дніпропетровську 5 дільничних пунктів міліції

Заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак відкрив 5 дільничних пунктів міліції в Дніпропетровську, які будуть забезпечувати охорону правопорядку в Індустріальному районі міста. Дільничні пункти відкрито в рамках губернаторської програми Олександра Вілкула щодо профілактики правопорушень «Безпечне місто».
Нові дільничні пункти відкрилися в Індустріальному районі по вул. Янтарній, 75А, вул. Мира,4, пр. імені газети «Правда», 70Б, вул. Запасній,5, пр. імені газети «Правда», 8. У приміщенні дільничних пунктів проведено капітальний та косметичний ремонти, встановлено сучасну оргтехніку, налагоджено телефонний зв’язок.
На Дніпропетровщині відроджується мережа дільничних пунктів міліції. У рамках регіональної програми профілактики правопорушень в області вже обладнано 445 кабінетів для дільничних інспекторів (50 з них – у Дніпропетровську), працюють 466 пунктів (57 з них – у Дніпропетровську).
«Зміцнення законності і правопорядку, підвищення ефективності профілактики та боротьби із злочинністю – один з головних напрямів діяльності всіх державних органів і суспільства в цілому. На Дніпропетровщині налагоджена системна співпраця правоохоронних органів та органів місцевої влади, до цієї роботи в рамках соціального партнерства активно долучаються бізнес-установи. Дільничний інспектор є найближчою до людей ланкою правоохоронної системи, який знає територію, жителів та може вчасно й оперативно протидіяти небезпеці, вести профілактичну роботу. Відродження мережі дільничних пунктів міліції дозволить створити міцну первинну ланку в рамках ефективної системи охорони правопорядку та попередження злочинності в регіоні», – сказав Олександр Вілкул.
Заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак зазначив, що матеріально-технічне забезпечення правоохоронних органів області відіграє ключову роль для забезпечення правопорядку в регіоні, дотримання прав, свобод і законних інтересів громадян, боротьби зі злочинністю. «Сучасні кабінети та дільничні пункти міліції, обладнані необхідною оргтехнікою, дозволять підвищити умови праці дільничних інспекторів, а отже, і якість роботи працівників правоохоронних органів», – сказав Іван Ступак.
Модернізації матеріально-технічної бази територіальних підрозділів МВС у Дніпропетровській області приділяється особлива увага. Зокрема, у рамках соціального партнерства обласної влади та регіонального бізнесу в області реалізується ініційований губернатором Олександром Вілкулом проект «Безпечне місто». У 2010-11 році в рамках проекту для правоохоронних органів було придбано 96 нових спецавтомобілів, які обладнані GPS-навігацією і сучасними засобами зв’язку. Нові автомобілі отримали підрозділи МВС Кривого Рогу, Дніпродзержинська, Дніпропетровська, Нікополя, Новомосковська, Павлограда, і ця програма буде продовжена в наступному році.
Крім того в області з ініціативи Олександра Вілкула реалізується пілотний проект з упровадження автоматизованої системи «Служба 102», яка дозволить нарядам міліції приїжджати на місце злочину протягом 5-15 хвилин.
Реалізація регіональної програми профілактики правопорушень вже дала відчутні результати. За підсумками 11 місяців цього року рівень тяжких та особливо тяжких злочинів знизився на 20%, а розкривання злочинів підвищена на 7,5%. За 11 місяців поточного року розкрито близько 29 тисяч злочинів, з них тяжких та особливо тяжких – понад 10 тисяч.

Довідка
З початку 2011 року на території області службою дільничних інспекторів міліції було розглянуто 88 268 заяв та повідомлень про злочини або 53,9% від загальної кількості розглянутих по області.
Поточного року дільничними інспекторами міліції було безпосередньо розкрито 5 748 злочинів.
З метою покращання взаємодії органів внутрішніх справ з населенням і громадськими формуваннями поточного року на території області проводились сходи та виступи перед населенням і в трудових колективах, за участю представників місцевої влади та самоврядування, керівників підрозділів, що входять до блоку міліції громадської безпеки та дільничних інспекторів міліції, обслуговуючих адміністративні дільниці.
Так, у поточному році в області проведено всього 816 сходів та 1 835 виступів серед населення, на яких були присутні понад 35 000 осіб. Під час проведення зустрічей, сходів близько 10 000 громадян звернулись з питаннями переважно цивільно-правового та адміністративного характеру. В процесі спілкування їм була надана необхідна юридична і консультативна допомога.
З метою підвищення авторитету служби дільничних інспекторів міліції, в області здійснюються подворові та поквартирні обходи місць проживання громадян, з одночасним врученням візитних карток, з’ясування проблемних питань населення, а також отримання від нього інформації про скоєні злочини або осіб, які схильні до їх вчинення.

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині системно реалізуються заходи з охорони праці в галузі житлово-комунального господарства»
У 2011 році фінансування заходів з охорони праці у галузі житлово-комунального господарства збільшилося практично вдвічі порівняно із 2010 і становить 18 млн грн. На ці кошти приводять до ладу санітарно-побутові приміщення підприємств ЖКГ, ремонтують вентиляційні та опалювальні системи, купується спецодяг та взуття, засоби індивідуального захисту. У 2011 році відповідно до плану близько 24 000 осіб пройшли навчання з питань охорони праці в учбово-курсових комбінатах регіону.
У рамках Програми з реалізації комплексних заходів з профілактики нещасних випадків на виробництві на підприємствах ЖКГ на базі міста Дніпропетровська на початку грудня пройшов семінар з охорони праці при виконанні основних робіт з утримання будівель і споруд для підприємств житлово-комунальної галузі та об`єднань співвласників багатоквартирних будинків.
«Охорона праці – запорука ефективної роботи працівників підприємств будь-якої галузі. Відповідно до угоди між обласною владою та профспілкою підприємств ЖКГ на Дніпропетровщині системно реалізуються заходи з охорони праці в галузі. Щоквартально підводяться підсумки роботи з організації охорони праці та виконання профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням. Позитивну роль в питаннях поліпшення умов і безпеки праці відіграє щоквартальний регіональний огляд. Так, за 9 місяців поточного року вже покращено умови праці для 3 тисяч працівників, в тому числі 750 жінок», — сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
У роботі семінару взяли участь представники Дніпропетровської обласної організації профспілки робітників житлово-комунального господарства, виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків Дніпропетровської області, Дніпропетровської державної газотехнічної інспекції теруправління Держгірпромнагляду по Дніпропетровській області, а також спеціалісти з охорони праці підприємств житлово-комунальної галузі Дніпропетровської області та представники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).
На семінарі йшлося про сучасний стан умов, безпеки праці та основні напрямки роботи в регіоні, загальні принципи та правила організації роботи з охорони праці при виконанні основних робіт з утримання будівель і споруд. Лектори проінформували присутніх про особливості безпеки праці у ліфтовому господарстві, при експлуатації газотехнічного обладнання.
Подібні семінари відбулися у всіх обласних центрах України, містах Києві та Севастополі.

Довідково.
Організатор семінару – ТОВ «Житлово-комунальний союз України» (м. Київ) — найбільша в Україні керуюча компанія з управління житловим фондом.

На Дніпропетровщині визначили 10 найкращих спортсменів та 10 тренерів
На Дніпропетровщині обрано 10 найкращих спортсменів області та їх наставників. Відбирали кращих серед 229 спортсменів області, які протягом року здобули призові місця на змаганнях різних рівнів. Топ-10 складали фізкультурно-спортивний актив області, Дніпропетровське обласне відділенням НОК України, спортивні журналісти регіону та управління у справах фізичної культури та спорту облдержадміністрації.
«На Дніпропетровщині створюються всі необхідні умови для наших спортсменів, їх тренувань та підготовки до змагань. Завдяки цьому, кількість медалей здобутих на офіційних міжнародних змаганнях спортсменами нашого регіону перевищила достатньо високий показник 2010 року (203 нагороди). В 2011 році 229 разів Прапор України підіймався на честь спортсменів Дніпропетровщини. Особливе значення має також популяризація спорту та здорового способу життя серед молоді регіону. І чемпіони Дніпропетровщини є гідним прикладом», — сказав Олександр Вілкул.
Зараз вже 21 спортсмен регіону здобув право на участь в ХХХ олімпіаді. Всі спортсмени області, які повернуться з ХХХ літніх Олімпійських ігор 2012 року з медалями, отримають від влади квартири – з відповідною ініціативою виступив губернатор Олександр Вілкул.
За підтримки губернатора Олександра Вілкула в регіоні реалізується програма «Олімпійська надія Дніпропетровщини». За рахунок обласного бюджету у 2011 році забезпечена підготовка та більш активна участь спортсменів області в офіційних державних змаганнях та тренувальних зборах. На ці заходи в 2011 році використано 5,1 млн грн, що на 20 % більше ніж у 2010 році. Підсумки участі спортсменів області в офіційних міжнародних змаганнях 2011 року розташовано на веб-сайті «Відкрита влада» у розділі «Спорт».

10 кращих спортсменів Дніпропетровщини:
1. Хитров Євген (чемпіон світу з боксу),
2. Тарасенко Катерина (срібна призерка Кубку світу та чемпіонка Європи з веслування академічного),
3. Говоров Андрій (чемпіон Європи з плавання),
4. Ярощук Анна (чемпіонка та срібна призерка чемпіонату Європи з легкої атлетики серед молоді),
5. Тимощенко Павло (бронзовий призер чемпіонату світу з сучасного п’ятиборства),
6. Єланська Олександра (чемпіонка світу з карате WKC),
7. Шевченко Інна (бронзова призерка чемпіонату Європи з боксу),
8. Бідняк Іван (володар трьох бронзових медалей чемпіонату Європи зі стрільби кульової)
9. Деморецький Костянтин (володар Кубку світу та срібний призер чемпіонату світу з кікбоксингу WAKO),
10. Хітрікова Марія (єдина з українських жінок зійшла на два 8-тисячники).

10 кращих тренерів Дніпропетровщини:
1. Криницький С.В. (тренер Хитрова Є.),
2. Тімарєв С.В. (тренер Тимощенко П.),
3. Морозов В.М. (тренер багаторазових переможців та призерів чемпіонатів світу і Європи з веслування академічного),
4. Карташов К.М. (тренер Говорова А.),
5. Бєлкін О.Л. (тренер Бідняка І.),
6. Савченко В.Г. (тренер Шевченко І.),
7. Кравченко В.І. (тренер Ярощук А.),
8. Єланський К.Ю. (тренер Єланської О.),
9. Акімов В.Є. (тренер Деморецького К.),
10. Хітріков В.А. (тренер Хітрікової М.)

Довідка:
Для підготовки резерву збірних команд області та України в регіоні працює 118 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, з яких 12 – олімпійського та одна паралімпійського резерву, де під керівництвом 1583 тренерів займаються 49,8 тисяч дітей та підлітків. Тренувальна діяльність шкіл проводиться на 106 власних спортивних спорудах. Працює обласна школа вищої спортивної майстерності та Дніпропетровське вище училище фізичної культури.

За сприяння Олександра Вілкула в 2011 році школи Дніпропетровщини отримали 50 навчальних комп’ютерних комплексів

За сприяння губернатора Олександра Вілкула для оновлення технічної бази кабінетів інформатики школи області отримали 50 навчальних комп’ютерних комплексів з відповідним ліцензійним програмним забезпеченням. Комплекси придбано в рамках Державної освітньої програми «Сто відсотків» та регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» у 2011 році
Зокрема, середні загальноосвітні школи Дніпропетровщини отримали 26 комп’ютерних класів (26 комплектів меблів, 182 учнівські комп’ютери та 26 вчительських). Також 24 мобільних навчальних комп’ютерних класи отримали спеціальні школи й школи-інтернати для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, регіону (24 комплекти меблів, 456 ноутбуків для дітей та 24 – для педагогів).
«Впровадження сучасних інформаційних технологій в освіту: комп’ютеризація шкіл, електронні підручники, щоденники та бібліотеки – це один із показників розвиненого інформаційного суспільства. Завдання влади – зробити освіту якісною та доступною для кожного, незалежно від місця проживання та соціального статусу. На Дніпропетровщині всі школи повністю забезпечені комп’ютерною технікою. Для освоєння нових інформаційних технологій, навчальних програм та сучасних методик проводиться оновлення кабінетів інформатики шкіл області», — сказав губернатор Олександр Вілкул.
Один навчальний комп’ютерний комплекс складається з вчительського стаціонарного комп’ютера та семи учнівських. Техніка надається з відповідним програмним забезпеченням. У комплект меблів для шкільного комп’ютерного класу входять 7 столів та стільців для учнів, а також – 1 стіл і стілець для педагога.
До мобільного комп’ютерного комплексу входять 19 ноутбуків для дітей, 1 ноутбук для педагога та 20 комплектів меблів.
Міста та райони регіону, школи яких отримали комп’ютерні класи: Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Дніпродзержинськ, Марганець, Вільногірськ, Жовті Води, Синельникове, Нікополь, Павлоград, Тернівка, Першотравенськ, Магдалинівський, Новомосковський, П’ятихатський, Васильківський, Верхньодніпровський, Томаківський, Дніпропетровський, Нікопольський, Покровський, Криворізький, Софіївський.
Загалом за 2 роки, 2010-2011, на Дніпропетровщині для оновлення технічної бази шкіл було придбано 82 навчальні комп’ютерні комплекси.

Довідка:
Державна цільова програма «Сто відсотків» передбачає впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів України інформаційно-комунікаційних технологій з 2011 до 2015 року.
Ця програма сприятиме:
стовідсотковому доступу учнів і вчителів шкіл до глобальних, локальних і мережних освітніх інформаційних ресурсів;
створенню та використанню у школах сучасних електронних навчальних матеріалів і організації ефективного доступу до них через Інтернет;
створенню умов для отримання повноцінної освіти, соціальної адаптації та реабілітації дітей з обмеженими можливостями та
дітей, які перебувають на довготривалому лікуванні;
формуванню дистанційної системи виявлення обдарованих учнів,
налагодженню їх ефективного електронного зв’язку з провідними фахівцями та вченими;
створенню мережі електронних бібліотек і ресурсних центрів, що забезпечать інформаційну та науково-методичну підтримку навчального процесу;
розвитку інформаційної взаємодії та інтеграції шкіл у світовий інформаційний освітній простір.

Олександр Вілкул: «Досягнення Дніпропетровщини за 2011 рік є потужним базисом для подальшого руху вперед»

На Дніпропетровщині пройшла сесія обласної ради, під час якої було затверджено бюджет регіону та визначені пріоритетні завдання розвитку області на 2012 рік. Також були підведені підсумки роботи обласної влади в 2011 році.

«Досягнення Дніпропетровщини за 2011 рік є потужним базисом для нашого подальшого руху вперед. Наше завдання – не просто утримати провідні показники соціально-економічного розвитку регіону, а примножити наші досягнення – забезпечити зростання регіональної економіки та підвищення якості життя наших громадян», – сказав Олександр Вілкул.
Губернатор наголосив, що в рамках Комплексної стратегії розвитку регіону в 2012 році при підтримці Президента України та Уряду буде продовжено будівництво об’їзної дороги навколо Дніпропетровська. Зокрема, буде реалізовано її другу чергу. Це дозволить з’єднати збудовану ділянку дороги з Південним мостом Дніпропетровська, провести роботи з будівництва на самому Південному мості та побудувати розв’язки з Південного мосту.
Важливими проектами, реалізація яких буде продовжена в наступному році, є будівництво правобережних з’їздів з Кайдацького мосту.
«2011 року було відновлено будівництво метрополітену в Дніпропетровську. Наразі спільно з Мінфіном ведуться переговори з ЄБРР, щоб залучити фінансовий ресурс і завести потужного підрядника. У держбюджеті на 2012 рік, який ухвалила Верховна Рада, закладені держгарантії під будівництво Дніпропетровського метрополітену», – сказав губернатор.
Олександр Вілкул поставив завдання продовжити капітальний ремонт і реконструкцію доріг міст та районів області на рівні не менше ніж 2011 року.
У рамках модернізації дорожньо-транспортної інфраструктури регіону та підвищення безпеки дорожнього руху в області буде продовжена реконструкція усіх світлофорів області за кошти обласного й місцевих бюджетів. Усі світлофори будуть обладнані таймерами зворотного відліку часу, а на перехрестях і мовним супроводом.
Знаковим проектом для області є створення сучасного оздоровчого центру для дітей-сиріт та дітей-інвалідів області на базі колишнього дитячого табору імені Матросова, що в селі Орлівщина Новомосковського району. На сьогодні готовність об’єкту складає більше 60%. Олександр Вілкул поставив завдання до 1 червня 2012 року – Міжнародного дня захисту дітей – здати об’єкт в експлуатацію.
Також наступного року буде завершене будівництво Регіонального перинатального центру в Дніпропетровську в рамках розвитку в регіоні перинатальної медичної допомоги. Губернатор поставив завдання здати в експлуатацію Регіональний перинатальний центр у червні 2012 року. «Це буде кращий перинатальний центр в Україні», – сказав губернатор.
Олександр Вілкул поставив завдання у наступному році забезпечити всіх дітей області молодшого та дошкільного віку місцями в дитсадках.
Крім того губернатор поставив завдання у 2012 році:
• збільшити позитивний фінансовий результат господарського комплексу області на 13%;
• створити 57,6 тис нових робочих місць;
• забезпечити зростання середньої зарплати на 22%;
• провести 90 км водопровідно-каналізаційних мереж;
• ввести в експлуатацію 250 тис кв м загальної площі житла;
• обладнати 126 дитячих майданчиків;
• оновити бібліотечний фонд області на 30%.
У рамках регіональної комплексної екологічної програми в 2012 році з ініціативи губернатора обласна рада ухвалила рішення про створення ландшафтних заказників «Старокасьянівський» в Покровському районі (3,5 тис га) та «Глушівка» в Томаківському районі (137,5 га).
Також була затверджена Програма поводження з бездомними тваринами. «Ця програма відповідає кращій світовій практиці й європейським стандартам», – сказав Олександр Вілкул.
«Я дякую депутатам обласної ради за внесок у розвиток регіону. 2011 рік за результативністю один з кращих років у розвитку Дніпропетровщини. Наше завдання – не збавляти, а нарощувати темпи, щоб примножити наші досягнення. І я впевнений, що ми зробимо Дніпропетровщину європейським процвітаючим регіоном!», – сказав губернатор.

Геннадій Темник: «110 сімей з аварійних будинків у районі Шамишиної балки міста Дніпродзержинськ отримали нові квартири»

За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Геннадій Темник вручив ордери на нові квартири мешканцям аварійних будинків, що знаходяться в небезпечній зоні зсувів ґрунту в районі Шамишиної балки міста Дніпродзержинськ.
Нагадаємо, у 1985 році в районі Шамишиної балки були зафіксовані прояви зсувів території й деформації будівель. Житлові будинки на цій території були визнані аварійними, непридатними для проживання та такими, що потребують знесення.
До цього часу термінового відселення потребували 110 родин.
«За поданням Олександра Вілкула Уряд виділив 20 млн гривень на придбання житла сім’ям, будинки яких знаходяться в небезпечній зоні. Центральна і обласна влада виконала своє завдання − сьогодні 110 сімей, які потребували термінового переселення, отримали ключі від нового житла. Наразі місцева влада має організувати кожній родині переїзд та допомогти з облаштуванням на новому місці», − сказав Геннадій Темник.
Серед запропонованих варіантів квартир, призначених для переселення, кожна родина обирала для себе те житло, яке буде зручним та комфортним. Зокрема, 45 квартир розташовані в 4-поверхових будинках у мікрорайоні «Соцмісто», 14 квартир знаходяться у двоповерхових будинках у котеджному містечку «Голубе озеро», ще 51 квартира розташована у багатоповерхових будинках Заводського, Дніпровського та Баглійського районів міста Дніпродзержинськ.
Серед 110 квартир, які отримали жителі з аварійних будинків у районі Шамишиної балки міста Дніпродзержинськ, 21 − однокімнатна квартира, 86 – двокімнатних, 3 – трикімнатних.
Людмила Пащенко подякувала обласній та місцевій владі за вирішення житлового питання: «Дякую за новорічний подарунок. Що може бути прекрасніше та приємніше напередодні Нового року, ніж отримати достойне житло. Серед усіх запропонованих варіантів ми обрали для себе найкомфортніший: квартира знаходиться в гарному районі, практично у центрі міста. Дякую за це губернатору Олександру Вілкулу та міському голові Станіславу Сафронову».

Олександр Вілкул: «Відкриття газоелектричної котельні в селі Лобойківка Петриківського району – це початок нового етапу в модернізації теплового господарства Дніпропетровщини»
За дорученням голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник відкрив після реконструкції сучасну газоелектричну котельню в селі Лобойківка Петриківського району. Котельня опалюватиме дитсадок, будинок культури та сільську раду. У заході взяли участь голова Петриківської райдержадміністрації Володимир Муха, голова Петриківської райради Наталія Коваленко, Лобойківський сільський голова Валентин Лук’яненко та жителі села Лобойківка.
Нова котельня обладнана автоматизованою системою управління, двома газовими котлами та чотирма електрокотлами. Котельня є газоелектричною – вдень вона виробляє тепло на газових котлах, використовуючи газ низького тиску, а в нічний час автоматично вмикає електрокотли, які вироблятимуть тепло, споживаючи електроенергію за тарифами втричі меншими за роздрібні. Поєднання газової і електричної генерації тепла дозволяє зменшити витрати на енергоносії майже вдвічі.
«Відкриття газоелектричної котельні в селі Лобойківка Петриківського району – це початок нового етапу в модернізації теплового господарства Дніпропетровщини. Новітнє автоматизоване енергозаощадне обладнання котельні дає двократну економію енергоносіїв. Цей проект є одним із пілотних в рамках програми масштабної модернізації теплового господарства області і в майбутньому цей досвід буде поширений на весь регіон», — сказав Олександр Вілкул.
Сучасна котельня забезпечить якісним та стабільним теплопостачанням дитячий садок на 70 місць, будинок культури на 300 місць та приміщення сільської ради.
Вартість реконструкції котельні – 4,34 млн грн. Кошти були виділені з ініціативи губернатора Олександра Вілкула з обласного бюджету. Нове сучасне обладнання котельні дозволяє при виробництві тепла знизити витрати газу на 57%, споживання електроенергії при використанні газового обладнання – на 56%, споживання води – до 60%, викидів парникових газів – до 35%. У цілому зниження витрат на енергоносії становитиме 48%.
Загалом у рамках регіональної програми з енергозбереження, розробленої з ініціативи Олександра Вілкула всі підприємства теплоенергетики Дніпропетровської області обладнані приладами обліку. Вводиться енергозберігаюче обладнання.
У результаті детального моніторингу розроблені схеми модернізації теплопостачання у всіх містах області. Їх реалізація розпочата в Марганці, Павлограді, Вільногірську, Дніпродзержинську і перші результати показують економію 30% енергоносіїв. До 2015 року перед регіоном стоїть завдання скоротити питоме споживання природного газу підприємствами теплоенергетики на 15%.
ДОВІДКА
У ході комплексної реконструкції котельні встановлені два газові котли КОЛВІ-170 потужністю 198 кВт кожен, укомплектовані газовими пальниками WG 30F/1-C фірми WEISHAUPT. Вони є енергозаощадними і працюють на газу низького тиску. Також у котельні встановлено чотири електрокотли ЕКО-1-105 потужністю 105кВт кожен. Таким чином загальна потужність усіх котлів котельні – 816 кВт.
Для максимальної економії витрат на електроенергію встановлено багатотарифний лічильник з функцією управління навантаженням СТКЗ-10А1НХР.Ut. Він запрограмований на трьохзонний тариф. Контакти управління навантаженням підключаються до електрокотлів. Лічильник запрограмовано таким чином, щоб котли не включались в години «пік» і «напівпік». Тож працюватимуть вони лише в нічний час впродовж 7 годин (з 23:00 до 6:00), коли вартість електроенергії складає 30% від роздрібної.
Для захисту поверхні котлів від засмічення внутрішніх систем опалення споживачів в котельні передбачено двоконтурну схему нагріву теплоносія з використанням пластинчатих розбірних водяних підігрівачів. У якості насосів мережі встановлено обладнання фірми «Грундфос» (Данія) з частотним регулюванням. Усі трубопроводи котельні з температурою більше 40˚С теплоізольовано.
Процес відпуску теплової енергії, її якість та робота котельні в цілому контролюється засобами автоматизації. Для надлишків води після нагріву встановлено розширювальний бак об’ємом 850 л системи “REFLEX”. А для первинного заповнення системи опалення підживлювальною водою використано автоматичний пом’якшувач системи Eco Water. Також передбачено бак резерву води об’ємом 3м3.
Газопостачання котельні відбуватиметься від існуючого газопроводу середнього тиску, який прокладено до котельні під землею із поліетиленових труб. Пониження тиску газу до низького відбувається в шафовому газорегуляторному пункті (ШГРП)- 81 — 2Н з двома регуляторами тиску РДНК-400. Облік витрати ведеться ультразвуковим лічильником «КУРС 01» G16-1-А2-ГП з коректором «Тандем-ТР».
Також у ході реконструкції в будівлі котельні були замінені всі віконні блоки на металопластикові, обладнано приміщення для оператора, утеплено зовнішні стіни та перекриття сучасним теплоізолюючим матеріалом, установлено дві нові металеві димовивідні труби та нову покрівлю з металевих прогонів, які покритті профлистом.
Для надійної роботи котельні прокладено 232 погонних метри мереж зовнішнього водопостачання та пожежного водопостачання, проведено реконструкцію закритої трансформаторної підстанції тупикового типу, яка обслуговує котельню, а також збудовано нову дільницю повітряної лінії ВЛ-10 кВ протяжністю 608 м, аби забезпечити резервний ввід в трансформаторну підстанцію. В якості аварійного джерела електроенергії встановлюється дизельна електростанція потужністю 18кВт.

За дорученням губернатора Олександра Вілкула Марія Пустова відкрила сучасний дитсадок в селі Новопетрівка Магдалинівського району
За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова відкрила дитячий садок «Малятко» у селі Новопетрівка Магдалинівського району. Раніше у цьому селі дошкільних навчальних закладів не було. Діти відвідували дитсадки в інших селах. Для створення садочку було реконструйовано частину Новопетрівської школи. Тепер 15 дітей села Новопетрівка отримали можливість відвідувати дитсадок у своєму селі.
У закладі створено комфортні та сучасні умови для навчання та відпочинку вихованців. Зокрема, замінені вікна, двері, системи водопостачання, каналізації та опалення, завершені електромонтажні роботи. Дитсадок оснащено сучасними меблями, навчальними посібниками, розвиваючими іграми та іграшками.
У садочок прийматимуть дітей у віці від 3 до 6 років. Навчатися діти будуть українською мовою. Дитсадок працюватиме 5 днів на тиждень по 10 з половиною годин. Це дозволить батькам спокійно займатися трудовою діяльністю та бути впевненими за безпеку й навчання своїх дітей.
«Дошкільний вік – це етап у житті, коли починає формуватися особистість дитини. Вона формується фізично, психологічно, інтелектуально, набуваючи необхідних знань, умінь, навичок для подальшого розвитку. Одним із пріоритетних напрямків регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», ініційованого губернатором Олександром Вілкулом, є відродження та розвиток системи дошкільної освіти в регіоні відповідно до потреб населення. Незалежно чи проживає дитина у великому місті, чи у маленькому селі, кожен має право отримувати якісну освіту в комфортних умовах», – зазначила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
На початок 2011 року черга в дитсадки регіону складала 5,7 тисяч. За підсумками 2011 року в рамках губернаторської програми «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» в області буде створено майже 3,5 тисячі нових місць – 60% від потреби. Олександр Вілкул поставив завдання керівникам міст та районів наступного року повністю вирішити питання забезпечення дітей місцями у дитячих садочках.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою
  • ПІДСУМКИ ПРОВЕДЕННЯ ДНІВ СТАЛОЇ ЕНЕРГІЇ В ПАВЛОГРАДІ