Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

Декабрь 28th, 2011 Новини Вывести на печать

У рамках програми Олександра Вілкула з модернізації теплового господарства відкрито нову автономну газову котельню загальноосвітньої середньої школи № 1 міста П’ятихатки

За дорученням голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Геннадій Темник відкрив нову автоматизовану газову котельню загальноосвітньої середньої школи № 1 в місті П’ятихатки. Відкриття котельні забезпечить безперебійне й якісне теплопостачання школи, що підвищить комфортність навчання 550 учнів й дозволить на 45 % зекономити витрати бюджетних коштів на опалення. Потужність котельні становить 867 кВт. Загальна вартість об’єкту – 1,4 млн грн.
Нова котельня обладнана сучасною автоматизованою системою управління, трьома газовими котлами італійського виробництва, кожний потужністю 289 кВт, та комплектним шафо-розподільчим пунктом з вузлом обліку газу середнього тиску.
«Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул поставив завдання – завершити будівництво цієї котельні до кінця 2011 року. І сьогодні завдяки субвенції, яка за ініціативи губернатора була виділена з державного бюджету у розмірі понад 700 тис грн, школа переходить на автономне опалення», — сказав Геннадій Темник.
Відкриття автономної котельні з новим енергозберігаючим обладнанням забезпечить якісним та стабільним теплопостачанням приміщення загальноосвітньої середньої школи № 1 м. П’ятихатки та дозволить зекономити до 45 % бюджетних коштів, що витрачалися на опалення. Школа налічує 24 класи, в яких навчається 550 учнів та працює 46 педагогів.
Загалом в П’ятихатському районі 30 шкіл, з яких 25 опалюються автономними газовими котельнями, 1 – автономною електричною котельною, 2 перебувають на централізованому опаленні, 2 – на твердому паливі.
«В області з ініціативи Олександра Вілкула реалізується програма масштабної модернізації теплового господарства. Приладами обліку обладнані практично всі підприємства теплоенергетики. Вводиться енергозберігаюче обладнання на котельнях. Розроблено схеми оптимізації та модернізації теплопостачання у всіх містах і районах області. Розпочата їх реалізація і перші результати показують економію 30% енергоносіїв. Ведеться системна робота з будівництва та реконструкції котелень на соціальних об’єктах в сільській місцевості. Зокрема, цього року лише в П’ятихатському районі відкрито автономні котельні в Зорянському та Саївському дитсадках», – зазначив Геннадій Темник.
Він наголосив, що в рамках Комплексної стратегії розвитку регіону губернатор Олександр Вілкул поставив завдання – до 2015 року на 15% скоротити витрати газу на виробництво тепла.

За дорученням губернатора Олександра Вілкула Марія Пустова відкрила у Дніпропетровському районі навчально-виховний комплекс «садочок-школа» на базі Горьківської школи № 3

За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова в рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» відкрила в Дніпропетровському районі навчально-виховний комплекс «садочок-школа» на базі Горьківської СЗШ № 3.
До сьогодні у с. Горького не було дошкільного навчального закладу. У селищі мешкає 160 дітей віком до 6 років, з них потребують навчання 50 дошкільнят. У Горьківській школі, яка розрахована на 392 місця, навчається 98 учнів. З відкриттям дошкільних груп на базі школи, 50 дітей отримали можливість ходити до садочку-школи у своєму селі. Таким чином питання забезпечення дітей дошкільною освітою в селі повністю вирішено.
У ході реконструкції в навчально-виховному комплексі створено необхідні умови для навчання та відпочинку маленьких учнів. Зокрема, замінено систему водопостачання, каналізації та опалення, завершені електромонтажні роботи, встановлені сучасні металопластикові вікна, створено ігрові та спальні кімнати, медичний пункт, ізолятор, кімнату для роздачі їжі. У дворі «садочку-школи» встановили дитячий майданчик із гірками, гойдалками, пісочницею, альтанками.
Для створення навчально-виховного комплексу за ініціативи Олександра Вілкула було виділено 500 тис грн з обласного бюджету та 698 тис грн – з місцевого бюджету.
«За ініціативи губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині реалізується програма відродження та розвитку мережі дошкільних навчальних закладів. Один із напрямів цієї програми – це відкриття навчально-виховних комплексів за типом «дитсадок-школа». Це дає змогу створити групи для дітей у селах, де немає дитсадків. Таким чином, ми раціонально використовуємо приміщення шкіл у селах, де навчається менше учнів, ніж передбачено проектом школи. З іншого боку створюються додаткові робочі місця для жителів села», – сказала Марія Пустова. Також вона зазначила, що наступного року губернатор області поставив завдання керівникам міст та районів області повністю вирішити питання забезпечення дітей місцями у дитячих садочках.
На початок 2011 року черга в дитсадки регіону складала 5,7 тисяч дітей. За підсумками 2011 року, у рамках губернаторської програми «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», в області буде створено майже 3,5 тисячі нових місць – 60% від потреби.

Розвиток швидкої медичної допомоги: підсумки 2011 року

На Дніпропетровщині проводиться системна робота з підвищення якості швидкої медичної допомоги. Для цього, зокрема, розширюється мережа місць базування бригад «швидкої» та збільшується їх чисельність.
Цього року було створено 10 додаткових бригад швидкої допомоги, зараз їх працює 270 по всій Дніпропетровський області. Кількість місць базування «швидких» збільшилась на 33 – тепер їх 124, а до кінця року відкриють ще 7.
«Збільшення кількості бригад та міст базування дозволяє прискорити доїзд швидкої допомоги до хворого. Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул поставив завдання забезпечити доїзд до хворого у місті за 10 хвилин, а в сільській місцевості – за 20 хвилин. Тож все робиться для того, аби забезпечити жителів області своєчасною медичною допомогою», — наголосив директор Дніпропетровського обласного центра екстреної медицини та медицини катастроф Радій Шевченко.
Для дооснащення машин швидкої допомоги та пунктів базування у 2011 році було придбано обладнання на суму 762 тис грн. Закуплено 7 автомобілів «швидкої» (4 авто для Дніпропетровська, 2 – для Новомосковського району та 1 – для Нікопольського району). На це з місцевих бюджетів витрачено майже 2 млн грн. До кінця року буде поставлено ще 13 карет швидкої допомоги, які придбані за кошти субвенції з державного бюджету.
В усіх відділеннях швидкої медичної допомоги Дніпропетровщини встановлені архіватори мови і введені цілодобові пости фельдшерів-диспетчерів.
«Дніпропетровська область перша в Україні оснастила всі машини швидкої допомоги GPS-навігаторами. Це дозволило чіткіше координувати роботу бригад швидкої допомоги у цілодобовому режимі та ефективніше використовувати наявні ресурси», — сказав директор Дніпропетровського обласного центра екстреної медицини та медицини катастроф Радій Шевченко.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.