Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ 23.02.2012

Февраль 23rd, 2012 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул: «У Дніпропетровській області зростають обсяги промислового виробництва»

У Дніпропетровській області індекс промислового виробництва за січень 2012 р. відносно січня 2011 р. збільшився на 9,6%.

«За підсумками роботи індустрії області зафіксовано позитивні результати за всіма основними напрямками промислового виробництва. За січень 2012 року відносно січня 2011 року індекс виробництва збільшився на 9,6%. Завдяки цьому Дніпропетровщина займає провідне місце у промисловості країни», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
У добувній промисловості в січні 2012 р. у порівнянні із січнем 2011 р. обсяг виробництва зріс на 8,9%. Перевищено рівень виробництва підприємствами з видобутку як паливно-енергетичних корисних копалин (зростання на 7,8%), так і рудних та мінеральних (підвищення на 9,1%). У переробній галузі індекс за порівняльний період виріс на 7,5%.
Позитивний вплив на загальні підсумки роботи промисловості області також справили підприємства:
— з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів – індекс виробництва зріс на 2,8%;
— машинобудування – на 4,2%;
— металургії та металообробці – на 9,2%;
— виробництва іншої неметалевої мінеральної продукції – на 11,5%;
— хімічної та нафтохімічної промисловості – на 13,5%.
Крім цього, у січні 2012 р. в порівнянні з січнем 2011 р., у сфері генерації електроенергії на третину перевищено рівень виробництва – індекс виріс на 33,2%. Це сприяло не тільки позитивному результату роботи промисловості за січень 2012 р., а й зростанню наявних енергоресурсів споживачів.

Кривий Ріг відзначив 68-му річницю визволення міста від фашистських загарбників

В урочистостях взяли участь ветерани Великої Вітчизняної війни–визволителі Кривого Рогу, жителі міста. Зі святом ветеранів привітали керівники області та міста – перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний та міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул.
«Ветерани Великої Вітчизняної війни є гордістю молодого покоління. Досвід, мудрість ветеранів допомагає будувати та розвивати Дніпропетровську область. Президент України Віктор Янукович і голова облдержадміністрації Олександр Вілкул приділяють велику увагу турботі про ветеранів Великої Вітчизняної війни. В області реалізуються державні, обласні та міські програми соціального напряму. За рахунок цих програм ветерани користуються пільгами на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, безкоштовно проходять санаторно-курортне лікування, отримують матеріальну допомогу», – сказав перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний.
«У Кривому Розі проживає 86 тисяч дітей війни, 23 тисячі ветеранів Великої Вітчизняної війни та 1100 учасників бойових дій у роки Великої Вітчизняної війни. Для них на 100% забезпечується виконання всіх програм, пов’язаних з підвищенням рівня соціального захисту. До Дня Перемоги у 2011 році всі ветерани міста отримали допомогу на суму майже 6 млн грн. За рахунок коштів державного бюджету виконуються капітальні ремонти житла інвалідів війни», – сказав міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул.
З нагоди 68-ї річниці визволення Кривого Рогу від фашистських загарбників до монумента «Перемога» учасники свята поклали квіти та вшанували хвилиною мовчання полеглих у роки Великої Вітчизняної війни. У пам’ять загиблих воїнів біля монумента запалили факели.
У Центрально-міському районі пройшов військовий парад за участю ветеранів Великої Вітчизняної війни. Парад відкрив легендарний фронтовий танк Т-34, який брав участь у визволенні Кривого Рогу, штурмі Берліну, у військових парадах Перемоги в Німеччині.
Продовжилися святкові заходи у Криворізькому міському театрі ім. Тараса Шевченка. Перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний звернувся з привітальним словом до ветеранів Великої Вітчизняної війни. Також шістьом ветеранам–визволителям Кривого Рогу Вячеслав Задорожний вручив пам’ятні медалі «За вагомий внесок у розвиток Дніпропетровської області», двом Визволителям було вручено нагрудні знаки «За розвиток регіону», міського голову Юрія Вілкула було нагороджено пам’ятним знаком «80 років Дніпропетровській області».

За ініціативи Олександра Вілкула до 80-річчя Дніпропетровщини в торгівельних мережах області пройде акція з продажу соціальних товарів зі святковими знижками

У рамках святкування 80-річчя області на Дніпропетровщині за ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула з 24 по 26 лютого в провідних торгівельних мережах області пройде акція з продажу соціальних товарів зі святковими знижками.

В акції візьмуть участь відомі торгівельні мережі області. Зокрема, торгівельні мережі «Сільпо», «Варус», «Метро», «АТБ», «Нова Лінія», «Єва», «Караван» та інші вже розмістили плакати з привітаннями жителів і гостей нашої області з 80-річним ювілеєм, а з 24 по 26 лютого, напередодні свята, зроблять акційні знижки на низку продуктів харчування, побутової хімії, будівельних матеріалів та інших товарів.
«Важливим напрямком діяльності влади є підтримка регіонального товаровиробника та недопущення безпідставного зростання цін на споживчому ринку. В області регулярно проводяться сільськогосподарські ярмарки за цінами виробників, працює інспекція контролю за якістю продукції, робота яких спрямована на забезпечення жителів області якісними товарами за доступними цінам. Святкова акція, яка проходить напередодні 80-річчя Дніпропетровщини в провідних торгівельних мережах області, дозволить заощадити кошти покупцям та підтримати регіонального товаровиробника», – сказав губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул.
Також 24 лютого о 12 годині в Дніпропетровську в центрі оптової торгівлі METRO розпочнеться виставка продукції місцевих виробників, присвячена святкуванню 80-річчя області. У заході візьме участь 10 виробників. Зокрема, м’ясокомбінат «Ювілейний», ТД «Бон Буассон», ТОВ «Алан», ТОВ «Авенсіс». Під час виставки виробники представлять свою продовольчу продукцію і проведуть її дегустацію.
25 лютого о 14 годині в ТМ «Нова лінія» з нагоди 80-річчя області відбудеться святковий концерт та будуть діяти акційні знижки на товари Дніпропетровських виробників.

Олександр Вілкул: «Завтра Президент України Віктор Янукович візьме участь в урочистостях з нагоди 80-річчя Дніпропетровської області»

Про це голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул заявив під час брифінгу, на якому ознайомив журналістів та жителів регіону з основними святковими заходами щодо відзначення 80-річчя створення Дніпропетровської області.
«Для нас велика честь, що завтра 24 лютого вітати Дніпропетровщину з ювілеєм приїде наш Президент Віктор Федорович Янукович. У рамках свого візиту Глава нашої держави урочисто відкриє нову Льодову арену в Дніпропетровську», — сказав Олександр Вілкул. Він підкреслив, що це перша хокейна база, побудована на Дніпропетровщині за підтримки Президента України в рамках держпрограми «Хокей України» та Комплексної стратегії розвитку регіону. Її відкриття дасть потужний імпульс для розвитку зимових видів спорту та підготовки в регіоні нових чемпіонів. З цією метою на базі новозбудованої Льодової арени вже створена Дитячо-юнацька спортивна школа з зимових видів спорту.
Також Віктор Янукович відвідає інформаційно-ресурсний центр «Відкрита влада» при облдержадміністрації, який відкритий у березні 2011 року. Він об’єднує мережу дозвільних та інформаційно-ресурсних центрів усіх міст і районів області та дозволяє в режимі он-лайн контролювати якість надання всіх дозвільних та адміністративних послуг, які надаються в регіоні, а також роботу зі зверненнями громадян кожної райдержадміністрації й міськвиконкому.
Серед заходів за участю Президента урочисте засідання на честь 80-річчя створення Дніпропетровської області, яке пройде в Дніпропетровському обласному академічному театрі опери та балету. У ньому візьмуть участь члени Уряду, представники посольств і ділових кіл іноземних держав та делегації інших регіонів України. На засіданні будуть вручені державні нагороди видатним діячам Дніпропетровщини. Там же відбудеться погашення поштової марки, випущеної «Укрпоштою» на честь 80-річчя області. А після урочистого засідання відбудеться святковий концерт.

Олександр Вілкул: «Святкування 80-річчя Дніпропетровської області спрямоване на те, щоб кожен житель нашого регіону відчув дух свята, дух патріотизму та любові до рідної Дніпропетровщині й України»
Про це голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул заявив під час брифінгу, на якому ознайомив журналістів та жителів регіону з основними святковими заходами щодо відзначення 80-річчя створення Дніпропетровської області.
«Уся робота обласної влади з підготовки до святкування 80-річчя створення нашої області була спрямована на те, щоб кожен житель міста, села і селища нашого регіону відчув дух свята, дух патріотизму та любові до рідної Дніпропетровщини й України», — сказав Олександр Вілкул.
Зокрема, він повідомив, що завтра зранку – 24 лютого – святкування починається з молебню за процвітання Дніпропетровщини та здоров’я і благополуччя всіх жителів нашого регіону й усієї України. У всіх школах області пройде урок з Петриківського декоративного розпису «Калина – символ України». У ньому візьмуть участь учні 1-7 класів. Це більше 180 тис школярів області. Проведе урок Заслужений майстер народної творчості України Наталія Рибак.
25 лютого у спорткомплексі «Метеор» у Дніпропетровську відбудеться масштабний концерт для молоді та студентів. У ньому візьмуть участь молоді зірки українського шоу-бізнесу. Це переможці від Дніпропетровської області таких популярних національних телевізійних проектів як «Х-фактор», «Танці з зірками», «Голос країни», «Майданс» та ін.
У рамках святкування 80-річчя області з 27 по 29 лютого Дніпропетровщину відвідає наш земляк відомий кіноактор і режисер, народний артист РРФСР Родіон Нахапетов. 27 лютого його творчий вечір відбудеться в Дніпропетровському академічному театрі російської драми імені Максима Горького. А 29 лютого він проведе майстер-клас для студентів Дніпропетровського державного театрально-художнього коледжу. 27 лютого в усіх школах області пройде єдиний урок «Дніпропетровщині – 80 років».
З 24 по 26 лютого в торгових мережах області відбудеться акція продажу товарів зі святковими знижками, а також виставка продукції продовольчих товарів виробників нашого регіону.
У рамках святкування 80-річчя Дніпропетровської області реалізується низка культурно-просвітницьких проектів. Зокрема, це проект «Національні культури Дніпропетровщини», у рамках якого вийшли книги про єврейську і вірменську громади нашого регіону, а протягом 2012 року вийде ще низка книг, присвячених національним культурам народів, представники яких проживають на Дніпропетровщині.
Створено книги, присвячені 80-річчю області. Вийшов журнал «Спортивна Дніпропетровщина», в якому представлені досягнення спортсменів області за 80 років її існування. Для дітей та юнацтва видана літературна антологія «Сяєво Жар-птиці». Також випущений на DVD-дисках оригінальний 10-серійний документальний історичний фільм «Дніпропетровщина: Жива пам’ять регіону», який присвячений історії Катеринославщини-Дніпропетровщини за останні 100 років.
На національних та регіональних телевізійних каналах виходять в ефір серії програм, присвячених ювілею Дніпропетровщини. Зокрема, на ТРК «Ера» (Перший національний) це телепроект «Свої», який розповідає про видатних акторів і режисерів театру й кіно – вихідців з Дніпропетровського регіону.
«У рамках святкування ювілею області в ці дні та протягом усього 2012 року в кожному місті та районі пройде цілий комплекс урочистих та святкових заходів. Зокрема, у більшості районів та міст уже ухвалено або заплановано ухвалити незабаром рішення про перейменування або найменування проспектів, вулиць, площ, а також створення нових скверів, парків та алей на честь 80-річчя Дніпропетровської області. У кожному місті та районі в рамках святкування 80-річчя області впродовж 2012 року будуть вводитися в експлуатацію нові дороги, садки, школи, житло, медичні установи, газо- та водопроводи, об’єкти житлово-комунального господарства та соціально-культурної сфери. Усе це – рідному регіону та його працьовитим жителям», – сказав Олександр Вілкул.

Геннадій Темник: «Житлове будівництво у регіоні розвивається. У Дніпропетровську введений в експлуатацію черговий новий житловий будинок»

З нагоди відзначення 80-річчя Дніпропетровської області за дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Геннадій Темник відкрив новий житловий будинок у Дніпропетровську.
«Обласна влада під керівництвом губернатора Олександра Вілкула вирішує актуальні питання, які стоять перед населенням регіону. Одне з цих питань – забезпечення житлом жителів Дніпропетровщини. Сьогодні у Дніпропетровську введений в експлуатацію ще один новий житловий будинок. І це означає, що галузь житлового будівництва у регіоні розвивається», — сказав Геннадій Темник. Зокрема, за останні 2 роки на Дніпропетровщині зафіксована динаміка росту введеного в експлуатацію житла. Якщо в 2009 році річний показник введення житла склав 170,4 тис. м2 , то в 2010 — 226,1 тис. м2, а у 2011 році – вже 234 тис. м2. Також у 2011 році, у порівнянні з 2010 роком, обсяг виконаних будівельних робіт зріз на 15,8% та склав майже
4,5 млрд грн.
Геннадій Темник також повідомив, що у рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини в містах і районах області під керівництвом губернатора Олександра Вілкула реалізується низка програм із будівництва соціального та доступного житла. У 2010 році в рамках цих програм було виділено 169 квартир для працівників бюджетної сфери. У 2011 році було виділено 186 квартир: 97 квартир для бюджетників у будинку по вулиці Чеботарьова в Дніпропетровську та 89 квартир для медиків у Кривому Розі.
Також в області під керівництвом Олександра Вілкула розпочато реалізацію регіональної програми «Доступне житло», яка є складовою Національного проекту «Нова якість життя» в рамках Програми реформ Президента України Віктора Януковича. У збудованих за цією програмою будинках вартість квадратного метра буде на 20-30% нижчою середньоринкової. У рамках Програми в грудні 2011 року розпочато будівництво нового мікрорайону на житловому масиві «Лівобережний – 3» у Дніпропетровську, де планується звести 16 п’ятиповерхових будинків, а це понад 1000 квартир. Перший будинок буде введений в експлуатацію в серпні 2012 року.
Довідка:
Новий 17-поверховий житловий будинок розташований у м. Дніпропетровськ по вулиці Кедріна. Загальна площа — 5,9 тис. кв. метрів. У будинку розташовані 15 однокімнатних, 47 двокімнатних, 18 трикімнатних, 1 чотирикімнатна квартири. Будинок зведений із використанням сучасних технологій, новітніх матеріалів і устаткування. Житловий будинок має автономну систему опалювання і насосну підстанцію, два ліфти вантажопідйомністю. Всі квартири обладнанні енергозберігаючими металопластиковими вікнами, сучасними міжкімнатними та вхідними дверима.

До 80-річчя області видано Антологію літератури для дітей та юнацтва Придніпров’я «Сяєво Жар-птиці»

 

У рамках святкування 80-річчя області у Дніпропетровській обласній науковій бібліотеці презентовано Антологію літератури для дітей та юнацтва Придніпров’я «Сяєво Жар-птиці». Антологію підготовлено за підтримки губернатора Олександра Вілкула Дніпропетровською обласною організацією Національної Спілки письменників України.

«Книга «Сяєво…» – це унікальна збірка, яка зібрала кращі твори наших письменників-земляків XIX-XXI століття. Це прекрасний інтелектуальний подарунок для молоді і дорослих. Книга стане окрасою кожної бібліотеки і кожної школи Дніпропетровщини», — сказав губернатор Олександр Вілкул.

До Антології увійшли поетичні та прозові твори письменників міста Катеринослава – Січеслава – Дніпропетровська за період з 1883 по 2012 роки.

У програмі свята діти прочитали свої улюблені вірші з Антології. Також з нагоди 80-річчя області у бібліотеці відкрито книжкову виставку «Письменники Придніпров’я – дітям». У заході взяли участь поети та письменники Дніпропетровщини.

«Я вдячна обласній владі на чолі з губернатором Олександром Вілкулом за підтримку та розвиток української літератури і мистецтва. Книга, яку сьогодні презентовано, є важливим внеском в літературну скарбницю Придніпров’я. Вона буде корисною для широкого кола читачів», — сказала голова правління Дніпропетровської обласної організації Національної Спілки письменників України Леся Степовичка.

За ініціативи губернатора Олександра Вілкула до 80-річчя області реалізується проект створення серії книг «Національні культури Дніпропетровщини». Кілька видань цього проекту вже побачило світ. Зокрема, це такі книги, як «Вірмени Дніпропетровщини: історія та сучасність» та «Євреї Дніпропетровщини: історія та сучасність».

 

 

У Дніпропетровському художньому музеї проходить виставка «Петриківський декоративний живопис. Майстри та учні», присвячена 80-річчю створення Дніпропетровщини

У Дніпропетровському художньому музеї проходить виставка «Петриківський декоративний живопис. Майстри та учні», присвячена 80-річчю області. Експозиція відображає історію розвитку Петриківського розпису від 30-тих років ХХ століття і до сучасності.
На виставці представлені понад 200 робіт відомих майстрів петриківського промислу, зокрема, Тетяни Пати, Ярини Пилипенко, Надії Білокінь, Федіра Панка, Василя Соколенко та їхніх учнів-послідовників – Андрія Пікуша, Володимира Глущенка, Ганни Самарської, Валентини Стативи, Тетяни Гарькавої і цілої плеяди творчої молоді.
Також 24 лютого в усіх школах області буде проведено єдиний відкритий обласний урок, присвячений Петриківському декоративному розпису. Тема уроку: «Калина – символ України». Проводити його буде заслужений майстер народної творчості України Наталя Рибак. Цей урок ознайомить учнів з історією та майстрами Петриківського декоративного розпису, який є візитною карткою Дніпропетровщини та України в усьому світі.
«Петриківський розпис – це один із складових елементів бренду Дніпропетровської області. Твори петриківських майстрів яскраво демонструють, що наш регіон має не тільки розвинений промисловий потенціал, але й багаті культурні традиції, що з року в рік примножуються. Завдання обласної влади – розвивати цю унікальну традицію розпису, яку у спадщину залишили нам наші предки», – сказав губернатор Олександр Вілкул.

У Дніпропетровському художньому музеї з 23 лютого по 5 квітня 2012 року працюватиме виставка, присвячена 80-річчю нашого регіону

 

З 23 лютого по 5 квітня 2012 року у Дніпропетровському художньому музеї експонується виставка «Історія Дніпропетровської області у творах мистецтва», присвячена 80-річчю нашого регіону. Відкриття виставки відбудеться 23 лютого о 17.00.

Експозиція відображає історію розвитку образотворчого мистецтва в регіоні з 1932 року й до сучасності. На виставці представлено близько 150 творів мистецтва – живопису, графіки, скульптури з фондів Дніпропетровського художнього музею. Глядачі матимуть можливість ознайомитись з творами Петра Порубаєва, Миколи Погрібняка (1885 – 1965), Володимира Горбаченка (1924 – 1987), Георгія Чернявського (1924 – 1981), Василя Філоненка (1929 – 1983), Івана Данильця (1919 – 1987), Володимира Ерліха (1924 – 2000), Заслуженого художника України Андрія Потапенка (1925 – 2011) та інших.

«80-річчя Дніпропетровської області – це особлива і знакова подія для регіону. У бібліотеках та музеях області за ініціативи губернатора Олександра Вілкула проходять різноманітні презентації та виставки, присвячені 80-річчю області. Святкування дня народження Дніпропетровщини відбудеться 24 лютого в Дніпропетровському академічному театрі опери та балету. У святковому концерті візьмуть участь кращі виконавці і творчі колективи Дніпропетровської області», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.

А 25 лютого цього року у Дніпропетровську в спортивному комплексі «Метеор» відбудеться великий концерт для молоді. Загалом на святковий концерт обласна влада запросить 5 тисяч учнів 11 класів, профтехучилищ та студентів вишів Дніпропетровщини. Перед ними виступлять зірки-учасники від Дніпропетровської області найпопулярніших національних телепроектів: «Голос країни», «Х-фактор», «Фабрика зірок», «Україна має талант» та «Танцюють всі».

 

 

З 23 лютого 2012 року відкриється виставка «Художники – ювілею області»

За підтримки губернатора Олександра Вілкула з 23 лютого 2012 року у виставковій залі Дніпропетровської організації Національної Спілки художників України (вул. набережна Леніна,11) відкриється виставка «Художники – ювілею області». Захід проходитиме у рамках святкування 80-річчя Дніпропетровщини.
На виставці представлені роботи художників Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Нікополя, Петриківки. Це – 160 творів живопису, графіки та декоративно-прикладного мистецтва 75 митців. Серед них: тематичні картини, портрети, пейзажі. Митці різних поколінь працюють в різних техніках, в різних манерах, що дає можливість глядачам відчути їх індивідуальне сприйняття дійсності. Виставка демонструє роботи народного художника України Федіра Клименка, заслужених художників України Михайла Козуліна, Григорія Чернети, заслуженого діяча мистецтв України Леоніда Антонюка та інших.
«Дніпропетровщина була завжди славетна своїми майстрами та художниками. На полотнах, які представлені на цій виставці відображені яскраві моменти з життя та розвитку нашого регіону. Завітав на виставку ви поринете в дивовижну атмосферу, яку передали своєю творчістю видатні художники нашого регіону. Продовження традицій, створення умов для розвитку мистецтва – це завдання, яке поставив перед обласною владою губернатор Олександр Вілкул. Тому що культура це носій історії і це основа для подальшого розвитку Дніпропетровщини», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.

Олександр Вілкул вручив магнітно-резонансний томограф Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І.І.Мечникова.

Губернатор Олександр Вілкул вручив магнітно-резонансний томограф Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І.І.Мечникова. Новий МРТ дозволить підвищити рівень доступності для населення Дніпропетровської області якісно нових, безпечних та ефективних методів досліджень. Завдяки вчасно встановленому діагнозу покращиться ефективність лікування.

Загальна вартість сучасної магнітно-резонансної системи «EXELART Vantage XGV» виробництва «Toshiba» складає 19,5 млн грн.
На ремонт та підготовку приміщення у відповідності до технічних вимог для встановлення системи виробництва «Toshiba» з обласного бюджету було виділено 480 тис грн. «Виконуючи завдання нашого Президента Віктора Федоровича Януковича щодо підвищення якості медичних послуг, ми забезпечуємо лікувальні заклади Дніпропетровщини сучасною медичною технікою.
У нашій області це вже п’ятий сучасних томограф. І процес оснащення триває. Незабаром ще один новий комп’ютерний томограф отримає Павлоградська міська лікарня», – сказав Олександр Вілкул.
Магнітно-резонансна томографія – це сучасний метод дослідження організму людини з використанням радіохвиль та магнітного поля, який дозволяє «пошарово» візуалізувати стан органів та систем. МРТ – це «золотий стандарт» у діагностиці захворювань нервової, серцево-судинної, ендокринної, сечостатевої систем, опорно-рухового апарату та захворювань внутрішніх органів. Однією з вагомих переваг МРТ-досліджень у порівнянні з дослідженнями з застосуванням рентгенівського опромінювання (комп’ютерна томографія) є високий рівень безпечності, що дозволяє при необхідності проводити зазначене дослідження повторно без ризику для здоров’я пацієнта.
За один день апарат МРТ зможе обслуговувати до 20 пацієнтів, що вирішить питання встановлення діагнозу в складних та нетипових випадках перебігу хвороби.
У медичних працівників Дніпропетровщини з’явиться унікальна можливість ранньої діагностики практично будь-якої патології нервової системи, опорно-рухового апарату, внутрішніх органів та вчасного застосування сучасних методик лікування на ранніх стадіях захворювань, коли терапія найбільш ефективна.
Довідка:
Система «EXELART Vantage XGV» є найсучаснішою моделлю магнітно-резонансного томографу. Вона укомплектована додатковим оснащенням, що дозволяє застосовувати весь спектр магнітно-резонансних досліджень, які на сьогодні проводяться в світі.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.