Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

Январь 20th, 2012 Новини Вывести на печать

За ініціативи губернатора Олександра Вілкула в інформаційно-ресурсному центрі «Відкрита влада» при Дніпропетровській облдержадміністрації створена безкоштовна юридична консультація

Згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула в інформаційно-ресурсному центрі «Відкрита влада» (у приміщенні Дніпропетровської облдержадміністрації) з січня 2012 року діє безкоштовна юридична консультація, де надається безоплатна первинна правова допомога для всіх осіб, які перебувають під юрисдикцією України (громадяни України, іноземці, особи без громадянства, у тому числі біженці).
Допомога здійснюється відповідно до статей 2, 25 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та статей 9, 11 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».
«За ініціативи Президента України Віктора Януковича в нашій державі реалізується дієвий механізм для реалізації конституційного права кожної людини на правову допомогу. На Дніпропетровщині впроваджена ефективна система надання безоплатної первинної правової допомоги. Організація безкоштовної юридичної консультації на базі інформаційно-ресурсного центру «Відкрита влада» створює можливість безперешкодно та в комфортних умовах отримати доступну та безкоштовну консультацію кваліфікованого юриста, дізнатися про свої права й свободи, а також застерегти себе від порушення прав та наслідків цього. Надання правової допомоги додає людині відчуття впевненості, знання та розуміння того, як діяти в різних життєвих ситуаціях», – сказав губернатор Олександр Вілкул.
За дорученням губернатора подібні безкоштовні юридичні консультації створюються в усіх райдержадміністраціях та міськвиконкомах регіону.
Безоплатна первинна правова допомога передбачає інформування особи про зміст її права та порядок його реалізації, а також попередження необґрунтованих часових та фінансових затрат особи на послуги приватних юристів. Безоплатна первинна правова допомога включає такі види правових послуг:
1. Надання правової інформації;
2. Надання консультацій і роз’яснень з правових питань;
3. Складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру);
4. Надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації (сприяння третьої сторони в мирному вирішенні спорів).

ГРАФІК
особистих прийомів осіб, які потребують безоплатної
первинної правової допомоги

Дні прийому Час роботи
Вівторок з 10.00 до 12.00 з 14.00 до 16.00
Четвер з 10.00 до 12.00  з 14.00 до 16.00

Прийом громадян проводиться за адресою м. Дніпропетровськ, пр.Кірова,1, 1-й поверх, інформаційно-ресурсний центр «Відкрита влада».

Безоплатна правова допомога гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету України, місцевих бюджетів та інших джерел.

Для підвищення якості роботи дозвільних центрів на Дніпропетровщині впроваджуються новітні технології

За дорученням губернатора Олександра Вілкула 18 грудня у приміщенні Дніпропетровської облдержадміністрації пройшов семінар щодо організації електронного документообігу та автоматизованого обміну даними між місцевими дозвільними центрами та дозвільними органами. Участь у семінарі узяли заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник, керівники структурних підрозділів ОДА, а також адміністратори дозвільних центрів регіону та відповідальні працівники дозвільних органів Дніпропетровської області.
Основна мета семінару – забезпечення організації електронного документообігу та автоматизованого обміну даними між місцевими дозвільними центрами та дозвільними органами.
З 1 січня 2012 року на Дніпропетровщині всі дозвільні документи видаються виключно державними адміністраторами через дозвільні центри.
«За дорученням губернатора Олександра Юрійовича Вілкула на Дніпропетровщині впроваджується система електронного документообігу та автоматизованого обміну даними між державними адміністраторами і місцевими дозвільними органами. Це дозволить оптимізувати процес видачі дозвільних документів, надання адміністративних та муніципальних послуг», — сказав виконуючий обов’язки начальника управління розвитку споживчого ринку облдержадміністрації Олег Гавріш.
Електронна система документообігу створює оптимальні умови для ефективної роботи дозвільних центрів і дозволяє виключити суб’єктивний людський фактор, що впливає на швидкість та якість надання послуг.

Довідка:
З 2010 року за завданням губернатора Олександра Вілкула в усіх містах та районах Дніпропетровської області створено 35 дозвільних центрів, в яких працюють 53 державних адміністратори. У цих дозвільних центрах згідно з чинним законодавством надаються 22 види дозволів у районах та 24 – у містах.
З січня 2012 року розпочав роботу Обласний дозвільний центр, на базі якого видаються документи дозвільного характеру 11 територіальних органів центральних органів виконавчої влади. Обласний дозвільний центр створено на базі Центру дозвільних процедур «Єдиний офіс» Дніпропетровської міської ради за адресою: місто Дніпропетровськ проспект імені «Газети «Правда»,42.
Для підвищення ефективності роботи дозвільних центрів області за дорученням губернатора Олександра Вілкула в жовтні 2010 року в усіх місцевих дозвільних центрах встановлено спеціальне програмне забезпечення «Система моніторингу роботи дозвільних центрів районів і міст Дніпропетровської області та обліку дозвільних процедур», що дозволяє облдержадміністрації здійснювати щоденний контроль за станом розгляду заяв та документів.
Для контролю за роботою дозвільних центрів області працює «гаряча лінія»: (056) 742-70-87, а також в обласному дозвільному центрі — (056) 726-30-69.
За результатами аналізу роботи державних адміністраторів місцевих дозвільних центрів у програмі електронного моніторингу встановлено, що з початку 2011 року місцевими дозвільними центрами видано 15 656 документів, з яких 13 165 або 84,1% — достроково, а решта – з додержанням термінів.

Дніпропетровщина здобула ще одну – 22-гу – ліцензію на участь в ХХХ Олімпійських іграх в м. Лондоні

18 січня у Лондоні завершились міжнародні змагання з художньої гімнастики «Передолімпійський тиждень», де у складі збірної команди України ліцензію на участь в ХХХ Олімпійських іграх у м. Лондоні отримала Дніпропетровська спортсменка Шихарева Анастасія (1995 р.н). Це вже 22 олімпійська ліцензія для Дніпропетровщини.
Зокрема Шихарева Анастасія є вихованкою позашкільного навчального закладу спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з гімнастики художньої Дніпропетровської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Україна». Її тренери: заслужений тренер України Наталя Єрьоміна та Марина Туктарова.
«Дніпропетровщина – регіон лідерів і чемпіонів. Губернатор Олександр Вілкул приділяє велику увагу розвитку спорту в області. У регіоні створюються всі умови для тренувань майбутніх чемпіонів, які прославлятимуть Дніпропетровщину на національних і міжнародних змаганнях. Також в області створюються стимули для перемог. Олександр Вілкул наголосив, що всі спортсмени Дніпропетровщини, які повернуться з Олімпіади 2012 року з медалями, отримають у подарунок від влади квартири», – зазначив начальник управління у справах фізичної культури та спорту облдержадміністрації Олександр Пшеничников.
Як повідомлялось раніше, 60 спортсменів регіону визначені Державною службою молоді та спорту України та Національним Олімпійським комітетом України кандидатами на участь в Олімпійських іграх. Це один з найбільших показників серед областей України.
Довідка:
Всього в Дніпропетровській області художньою гімнастикою займається 1408 спортсменок. Серед них 1246 дівчат займаються у 13 відділеннях дитячо-юнацьких спортивних шкіл, 81 – у спортивних клубах, 10 – у Дніпропетровському вищому училищі фізичної культури та 39 – у вищих навчальних закладах. Зі спортсменками працює 67 тренерів.
До складу збірної команди України з художньої гімнастики входять 5 спортсменок Дніпропетровської області.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • До уваги осіб з інвалідністю!
  • Допомога нашим захисникам
  • Виконком від 27.03.2024 р.
  • Покос трави на території міста Павлограда
  • Акутальні грантові пропозиції
  • До уваги суб’єктів господарювання
  • АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ
  • Про затвердження обґрунтування підстави здійснення закупівлі
  • Шановні павлоградці!
  • Переваги офіційного працевлаштування для роботодавців
  • Громадські обговорення щодо перейменування об’єктів топонімії міста Павлоград
  • Підтримка від ЮНІСЕФ для підприємств міста
  • Шановні нацгвардійці та ветерани!
  • Про затвердження Порядку проведення інвестиційних конкурсів для будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Павлоград
  • Оголошується конкурс бізнес-проєктів для надання гранту з міського бюджету на підтримку молодіжного підприємництва