Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

Январь 23rd, 2012 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул: «Цього року для прибирання та озеленення доріг між містами області буде закуплено сучасну техніку»

Цього року для прибирання та озеленення доріг між містами області буде закуплено сучасну техніку. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул під час наради з питань реалізації проекту будівництва другої черги Південного обходу м. Дніпропетровська.
«За останні два роки в Дніпропетровській області побудовано і відремонтовано майже 3,5 мільйона квадратних метрів доріг. З кожним роком темпи будівництва та ремонту доріг в регіоні збільшуються. Ми повинні утримувати їх в належному стані», – сказав Олександр Вілкул.
Зокрема, в обласному бюджеті передбачено 4,5 млн грн для робіт з озеленення територій навколо доріг області – прибирання сухостоїв та висадку нових дерев, а також придбання для цього сучасної техніки

Для того, щоб студенти Дніпропетровщини користувалися попитом на ринку праці, за ініціативи губернатора Олександра Вілкула створюється ефективна система «ВНЗ – перше робоче місце»

У рамках комплексної стратегії розвитку регіону та губернаторського проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» Національна металургійна академія України та Національний гірничий університет спільно з провідними підприємствами гірничо-металургійного комплексу, зокрема компанією «Метінвест», об’єднанням «ДТЕК Павлоградвугілля» та підприємством «Дніпросталь», реалізують комплексний проект з підготовки молодих спеціалістів для роботи на цих підприємствах.
«Для того, щоб студенти нашого регіону користувалися попитом на ринку праці, за ініціативи губернатора Олександра Вілкула створюється ефективна система «ВНЗ – перше робоче місце». Такий правильний підхід роботи створює можливості студентам отримувати нові знання відповідно до потреб роботодавця, практикуватись на сучасній техніці, а також значно підвищувати свою кваліфікацію як молодого конкурентоспроможного спеціаліста. Співпраця Металургійної академії та Гірничого університету з провідними підприємствами – це реальний приклад системної роботи влади у цьому напрямку», – сказав заступник начальника управління науки, вищої та професійно-технічної освіти головного управління освіти та науки облдержадміністрації Олександр Демчик під час наради представників металургійної галузі щодо перспектив організації галузевого партнерства у сфері розробки професійних кваліфікацій в Україні, що пройшла в Дніпропетровську.
«Дніпропетровщина вийшла зараз на свої круги. Вона активна не лише в галузі економіки, але і в галузі освіти – на рівні дошкільної, середньої та вищої. А сьогодні вона стала центром на рівні професійно-технічної освіти», — сказав директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Ярослав Болюбаш.
Цього року такий проект планується реалізувати й з найбільшою енергетичною компанією нашого регіону та країни «Дніпрообленерго». У перспективі такий формат співпраці буде розширений за рахунок партнерства й з іншими підприємствами області. Реалізація таких адресних цільових програм підготовки фахівців гарантують студентам по закінченню вишу працевлаштування та гідний рівень заробітної плати.
У жовтні 2011 року за ініціативи голови облдержадміністрації було відкрито філію кафедри механізації Придніпровської державної академії будівництва та архітектури (ПДАБА) на підприємстві «Армада» та філію кафедри експлуатації машинно-тракторного парку Дніпропетровського державного аграрного університету (ДДАУ) на базі ТОВ «Агротек».
Згідно з навчальним планом студенти Будівельної академії 4 та 5 курсів будуть відвідувати 2 пари занять 1 раз на тиждень, спеціалізовані групи студентів-магістрів Агроуніверситету навчатимуться протягом 2 пар 1 раз на тиждень. У процесі навчання студенти також проходитимуть виробничу, переддипломну практики, виконуватимуть лабораторно-практичні та дипломні роботи.
Відтепер студенти спеціальності «Будівельні та дорожні машини» ПДАБА та магістри спеціальності «Механізація сільського господарства» ДДАУ відвідують практичні заняття на цих підприємствах і набувають практичні навички роботи з сучасною будівельною та сільськогосподарською технікою. У результаті таких занять Агроуніверситет та Будівельна академія випускатимуть висококваліфіковані кадри, які вміють працювати з сучасною технікою, яку наразі використовують провідні будівельні та сільськогосподарські компанії.
Крім того, минулого року спільно з фондом «Ефективне управління» в області було проведено «Ярмарок вакансій», в якому взяли участь 3 виші й 18 училищ.
Цього року буде створено електронну аналітичну систему «Ярмарок вакансій» для студентів і випускників навчальних закладів.

Олександр Вілкул: «До 80-річчя Дніпропетровської області пройде конкурс шкільних творів «Якою я бачу Дніпропетровщину на її 100-річному ювілеї»
На Дніпропетровщині за ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула пройде конкурс шкільних творів «Якою я бачу Дніпропетровщину на її 100-річному ювілеї». Про це стало відомо під час робочої наради щодо відзначення 80-річчя Дніпропетровської області, яку провів губернатор Олександр Вілкул. Також у нараді взяли участь голова облради Євген Удод та начальники профільних управлінь облдержадміністрації.
«Цього року Дніпропетровщина відзначає 80-річний ювілей. В області активно розвивається економіка, будуються нові дороги, зводиться доступне та соціальне житло, створюються сучасні умови для навчання та розвитку молоді. Те, яким регіон буде через 20 років, багато у чому залежить від тенденцій, які ми намітимо сьогодні, та від того, яким побачать його майбутні покоління. До 80-річчя області ми вирішили провести конкурс, який дозволить хлопчикам та дівчаткам замислитися над тим, якою вони хочуть бачити Дніпропетровщину на її 100-річному ювілеї. Через їх мрії ми отримуємо можливість визначити для себе, що ще потрібно зробити сьогодні», – сказав Олександр Вілкул.
Конкурс на кращий шкільний твір на тему: «Якою я бачу Дніпропетровщину на її 100-річному ювілеї» буде проведено за ініціативи Олександра Вілкула в усіх школах міст та районів області з 30 січня по 20 лютого 2012 року. Найкращі роботи будуть визначені журі, до складу якого увійдуть представники облдержадміністрації, облради, викладачі вишів Дніпропетровщини та провідні журналісти регіону. Підсумки будуть підбиті 20 лютого 2012 року. Переможці конкурсу матимуть можливість опублікувати свої твори в обласній суспільно-політичній газеті «Вісті Придніпров’я».

Олександр Вілкул: «Цього року для прибирання та озеленення доріг між містами області буде закуплено сучасну техніку»

Цього року для прибирання та озеленення доріг між містами області буде закуплено сучасну техніку. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул під час наради з питань реалізації проекту будівництва другої черги Південного обходу м. Дніпропетровська.
«За останні два роки в Дніпропетровській області побудовано і відремонтовано майже 3,5 мільйона квадратних метрів доріг. З кожним роком темпи будівництва та ремонту доріг в регіоні збільшуються. Ми повинні утримувати їх в належному стані», – сказав Олександр Вілкул.
Зокрема, в обласному бюджеті передбачено 4,5 млн грн для робіт з озеленення територій навколо доріг області – прибирання сухостоїв та висадку нових дерев, а також придбання для цього сучасної техніки

Олександр Вілкул: «Навесні має розпочатися будівництво другої черги об’їзної дороги міста Дніпропетровська»

Навесні має розпочатися будівництво другої черги об’їзної дороги міста Дніпропетровська. Відкрити цю ділянку дороги мають вже в жовтні 2012 року. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час наради з питань реалізації проекту будівництва другої черги Південного обходу м. Дніпропетровська.
«Це складова частина найбільшого в регіоні інфраструктурного проекту за 20 років незалежності Україна – об’їзної дороги. У минулому році за підтримки нашого Президента Віктора Януковича та Уряду ми побудували першу чергу Південного обходу Дніпропетровська протяжністю 18 кілометрів, яка поєднала два транзитні потоки – з Криворізького та Запорізького напрямків», – сказав Олександр Вілкул. Губернатор також зазначив: «Відкриття першої черги Південного обходу й будівництво його другої черги – це не тільки розвиток транспортної інфраструктури, а також поява нових робочих місць і розвиток бізнесу – відкриття автомийок, заправок, придорожніх кафе – а це зарплата наших земляків і додаткові відрахування до бюджету для розвитку регіону».
Як доповів губернатору начальник служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Микола Сироватський, протяжність другої черги обходу: 6,9 кілометрів нової дороги, та 1,2 кілометри — реконструкція моста. Загальна вартість будівництва – 600 млн грн.
Будівництво другої черги Південного обходу — це ділянка дороги від Запорізького шосе до лівобережних з’їздів з Південного мосту в місті Дніпропетровську, в тому числі і капітальний ремонт дорожнього полотна моста. На цій ділянці буде побудовано дві дворівневі транспортні розв’язки і один шляхопровід. Також планується побудувати радіальну дорогу, яка з’єднає першу чергу об’їзної (дванадцятий кілометр — з’їзд з Сурсько -Литовського) з міською магістраллю — вулицею Героїв Сталінграда.
За підсумками робочої поїздки до Дніпропетровської області Президент України Віктор Янукович підписав доручення, згідно з яким питання про надання державної фінансової підтримки в 2012 році для будівництва другої черги Південного обходу знаходиться в стадії опрацювання з центральними органами влади.
Ключовою ідеєю будівництва другої черги Південного обходу є використання можливостей Південного мосту, який сьогодні практично вільний від авторуху і за технічним станом може бути використаний в реалізації проекту другої черги обходу.
Олександр Вілкул поставив завдання проектному інституту «Дніпродіпродор» до кінця лютого розробити проектно-кошторисну документацію, службі автомобільних доріг у Дніпропетровській області разом з інститутом – пройти експертизу й затвердити проектно-кошторисну документацію, у першу чергу розглянувши проекти перенесення комунікацій (4 нитки магістральних газопроводів високого тиску, 9 високовольтних ліній електропередач, 5 ліній електропередач, 8 водоводів, 28 кабелів зв’язку, 1 газопровід середнього тиску).
Одне з найважливіших завдань, яке необхідно вирішити в процесі проектування, це місце, звідки буде братися ґрунт для підсипання. Рішенням може бути або відкриття нових кар’єрів у районі Дніпропетровська, або використання привізного ґрунту, у тому числі можливо й річкового піску.
Олександр Вілкул визначив перед учасниками наради ряд першочергових завдань. Це, зокрема, визначення замовника робіт щодо будівництва дороги Знам’янка — Луганськ — Ізварине на ділянці Південного обходу в межах міста Дніпропетровська, відведення земельних ділянок під будівництво. Губернатор також поставив завдання перед керівництвом міста Дніпропетровська – на належному рівні організувати відселення жителів, чиї будинки потрапили в зону будівництва дороги.

Автомобільні та комунальні служби Дніпропетровщини мають підсилити роботу під час погіршення погодних умов

Про це губернатор Олександр Вілкул повідомив під час селекторної наради з головами міст та райдержадміністрації. За вихідні на дорогах області сталося 8 заторів, дорожні служби та підрозділи МНС визволили 71 автомобіль з снігових заносів.
За даними метеослужб Дніпропетровська область перебуває у зоні стику різних повітряних мас, що може призвести до погіршення погодних умов.
«Вимагаю від керівників територій забезпечити належну роботу чергових комунальних служб та спеціалізованих дорожніх служб, служби автомобільних доріг та підрозділів ДП «Дніпропетровський облавтодор» тримати у постійній готовності техніку комунальних та спеціальних дорожніх служб. Особливу увагу приділити складним ділянкам – підйомам та спускам, де необхідне додаткове забезпечення відповідною технікою під час складних умов», — сказав губернатор Олександр Вілкул.
Також Олександр Вілкул зазначив, що особливу увагу необхідно приділити пасажирському транспорту.
«Пасажирський транспорт має рухатися за графіком. У будь-якому разі люди не повинні бути заручниками негоди», — сказав Олександр Вілкул.

За дорученням Олександра Вілкула на Дніпропетровщині пройшли урочисті збори з нагоди Дня Соборності і Свободи України

За дорученням Олександра Вілкула на Дніпропетровщині відбулись урочисті збори з нагоди Дня Соборності і Свободи України. У заході взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний, голова обласної ради Євген Удод, заступники голови та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, науковці, представники Громадської ради при облдержадміністрації та громадськість.
Від імені голови облдержадміністрації Олександра Вілкула Вячеслав Задорожний привітав присутніх із Днем Соборності і Свободи України. «Завдяки Указу Президента України Віктора Януковича день 22 січня набув особливого сенсу та отримав свою історичну місію – свято єдності у боротьбі за свободу України. День Соборності і Свободи для кожного з нас є історичним символом об’єднання України і, водночас, загальним для всіх орієнтиром майбутнього. Суспільна, духовна і територіальна єдність України є важливою умовою для успіху нашої держави та Дніпропетровщини. З приходом Віктора Януковича на пост Глави держави наша країна та Дніпропетровська область отримали новий імпульс до розвитку. Завдяки цьому ви бачите позитивні зміни, які відбулись в нашій області. Під керівництвом голови облдержадміністрації Олександра Вілкула у 2010 році зріст економіки склав 16%, минулого – іще майже 6%. У регіоні збудували більше трьох мільйонів квадратних метрів доріг, відкрили більше тисячі соціальних об’єктів. І ми впевнено продовжуємо наш рух вперед», – сказав Вячеслав Задорожний.
З нагоди Дня Соборності і Свободи України видатних представників громадськості вручили дві заохочувальні відзнаки Дніпропетровської облдержадміністрації – пам’ятну медаль “За вагомий внесок у розвиток Дніпропетровської області”, дві Відзнаки голови облдержадміністрації – нагрудний знак “За розвиток регіону”, 22 Почесні грамоти облдержадміністрації та 9 Подяк голови облдержадміністрації.
Цьогоріч Дніпропетровщина масштабно відзначає День Соборності і Свободи. Із 16 до 27 січня в бібліотеках та музеях Дніпропетровщини проходять тематичні виставки. 19 січня в школах області пройшли Єдиний урок «Подія, що пережила час» та Єдиний день інформування населення. 20 січня у палаці студентів ім. Ю. Гагаріна відбувся культурно-мистецький захід за участю представників творчої інтелігенції та громадськості. У облдержадміністрації працює тематична виставка до Дня Соборності і Свободи України.
22 січня в усіх містах та районах області заплановані урочисті покладання квітів до пам’ятників Т.Г. Шевченку та іншим видатним діячам української історії. У день державного свята в церквах різних конфесій пройдуть молебні в ім’я процвітання України, підвищення благополуччя та добробуту Українського народу.

Довідка:
22 січня 1919 в м. Києві на Софіївській площі пройшли урочисті збори, на яких був проголошений Акт об’єднання земель Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки в єдину Велику Україну. Цей Акт об’єднання спирався на багатовікову мрію українського народу про власну державу. Вперше за багато століть було на весь світ заявлено про існування України як незалежної держави.
Соборність — це об’єднання всіх елементів держави в єдиний національний організм. Соборність держави передбачає духовну консолідацію всього населення, єдність усіх її громадян, незалежно від їх національності.
Поняття “соборність” означає об’єднання в одне державне ціле всіх земель, які заселяє конкретна нація на суцільній території. Це – один з найзаповітніших ідеалів багатьох народів світу. Соборність не обмежується лише ідеєю збирання етнічних земель у рамках національної держави, а передбачає також духовну консолідацію всього населення країни, єдність усіх її громадян, незалежно від їхньої національності. Соборність невіддільна від досягнення реальної державності, забезпечення справжнього суверенітету і незалежності народу, побудови процвітаючої демократичної національної держави. День Соборності та Свободи України – свято України, засноване 30 грудня 2011 року Указом Президента України Віктора Януковича. Відзначається 22 січня. До 2012 року цей день відзначався як День Соборності (із 1999 р.).

Олександр Вілкул: «Завдяки системній роботі обласної влади у 2011 році на 18% зменшилася кількість звернень громадян до вищих органів державної влади»
Дніпропетровською облдержадміністрацією підбиті підсумки роботи зі зверненнями громадян за 2011 рік. Завдяки системній роботі обласної влади на 18% зменшилася кількість звернень громадян до вищих органів державної влади. За підсумками роботи у 2011 році кількість звернень з питань праці й заробітної плати порівняно з 2010 роком зменшилась на 25%; житлової політики – на 17%; промислової політики – на 39%; економічної, регіональної політики, будівництва, підприємництва – на 16%.
Також у 2011 році намітилася тенденція до зменшення кількості звернень від найменш соціально захищених категорій населення. Так, від інвалідів, ветеранів війни і праці, учасників бойових дій, членів багатодітних сімей, одиноких матерів та ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС надійшло 32% звернень від загальної кількості, що на 5% менше, ніж у 2010 році. Найбільше звернень надійшло від пенсіонерів (37% від загальної кількості).
Облдержадміністрацією ведеться щоденний електронний моніторинг звернень громадян в облдержадміністрації, виконавчих комітетах міських рад та райдержадміністраціях, що дозволяє виявити актуальні питання мешканців міст і районів та вживати оперативних заходів щодо їх вирішення. Також ведеться жорсткий контроль за своєчасним наданням відповідей на звернення як у структурних підрозділах облдержадміністрації, так і в райдержадміністраціях та виконавчих комітетах міських рад.
Якість надання послуг підвищилася завдяки відкриттю в березні 2011 року регіонального ресурсно-інформаційного центру «Відкрита влада», створеного за ініціативи Олександра Вілкула. Зокрема, завдяки встановленим сенсорним інформаційним кіоскам відвідувачі мають можливість залишити своє електронне звернення до керівництва облдержадміністрації. Також з січня 2012 року в інформаційно-ресурсному центрі «Відкрита влада» (у приміщенні Дніпропетровської облдержадміністрації) діє безкоштовна юридична консультація, де надається безоплатна первинна правова допомога.
«У регіоні налагоджено конструктивний діалог між владою і громадянами. Завдяки системній роботі обласної влади в 2011 році на 18% зменшилася кількість звернень громадян до вищих органів державної влади. На Дніпропетровщині активно впроваджуються Президентські реформи, які спрямовані на покращення життя громадян, ведеться роз’яснювальна робота серед населення: інформація про діяльність влади розміщена на офіційних сайтах органів влади, працюють гарячі телефонні лінії. Люди звертаються з питаннями до місцевої та обласної влади і отримують своєчасні кваліфіковані відповіді, бачать вирішення їхніх питань», – сказав Олександр Вілкул.

Для підвищення якості роботи дозвільних центрів на Дніпропетровщині впроваджуються новітні технології

За дорученням губернатора Олександра Вілкула 18 січня у приміщенні Дніпропетровської облдержадміністрації пройшов семінар щодо організації електронного документообігу та автоматизованого обміну даними між місцевими дозвільними центрами та дозвільними органами. Участь у семінарі узяли заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник, керівники структурних підрозділів ОДА, а також адміністратори дозвільних центрів регіону та відповідальні працівники дозвільних органів Дніпропетровської області.
Основна мета семінару – забезпечення організації електронного документообігу та автоматизованого обміну даними між місцевими дозвільними центрами та дозвільними органами.
З 1 січня 2012 року на Дніпропетровщині всі дозвільні документи видаються виключно державними адміністраторами через дозвільні центри.
«За дорученням губернатора Олександра Юрійовича Вілкула на Дніпропетровщині впроваджується система електронного документообігу та автоматизованого обміну даними між державними адміністраторами і місцевими дозвільними органами. Це дозволить оптимізувати процес видачі дозвільних документів, надання адміністративних та муніципальних послуг», — сказав виконуючий обов’язки начальника управління розвитку споживчого ринку облдержадміністрації Олег Гавріш.
Електронна система документообігу створює оптимальні умови для ефективної роботи дозвільних центрів і дозволяє виключити суб’єктивний людський фактор, що впливає на швидкість та якість надання послуг.

Довідка:
З 2010 року за завданням губернатора Олександра Вілкула в усіх містах та районах Дніпропетровської області створено 35 дозвільних центрів, в яких працюють 53 державних адміністратори. У цих дозвільних центрах згідно з чинним законодавством надаються 22 види дозволів у районах та 24 – у містах.
З січня 2012 року розпочав роботу Обласний дозвільний центр, на базі якого видаються документи дозвільного характеру 11 територіальних органів центральних органів виконавчої влади. Обласний дозвільний центр створено на базі Центру дозвільних процедур «Єдиний офіс» Дніпропетровської міської ради за адресою: місто Дніпропетровськ проспект імені «Газети «Правда»,42.
Для підвищення ефективності роботи дозвільних центрів області за дорученням губернатора Олександра Вілкула в жовтні 2010 року в усіх місцевих дозвільних центрах встановлено спеціальне програмне забезпечення «Система моніторингу роботи дозвільних центрів районів і міст Дніпропетровської області та обліку дозвільних процедур», що дозволяє облдержадміністрації здійснювати щоденний контроль за станом розгляду заяв та документів.
Для контролю за роботою дозвільних центрів області працює «гаряча лінія»: (056) 742-70-87, а також в обласному дозвільному центрі — (056) 726-30-69.
За результатами аналізу роботи державних адміністраторів місцевих дозвільних центрів у програмі електронного моніторингу встановлено, що з початку 2011 року місцевими дозвільними центрами видано 15 656 документів, з яких 13 165 або 84,1% — достроково, а решта – з додержанням термінів.

Микола Азаров: «Метро в Дніпропетровську буде будуватися, і всі необхідні гроші для цього ми обов’язково знайдемо»

Метро в Дніпропетровську буде будуватися. Усі необхідні кошти для цього будуть. Про це на прес-конференції, присвяченій підсумкам 2011 року та планам на 2012 рік, заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

«Дуже приємно, що в кожній області щось, але зроблено, в ряді випадків великі обсяги, в ряді – поменше. Ми рухаємося в правильному напрямку, незважаючи на те, що нам зараз дуже важко. Зараз будується метро і в Києві, і в Харкові, і в Дніпропетровську. Цей процес проходить досить важко, грошей, як завжди, не вистачає. Але якщо ми за щось беремося, можете дніпропетровцям передати, метро в Дніпропетровську буде будуватися. І всі необхідні гроші для цього ми обов’язково знайдемо. Якщо ми хочемо побудувати метро за рік нам, потрібно проводити планування мінімум на 3-4 роки вперед. Ми вперше переходимо на середньострокове планування бюджету та закладаємо фінансування відразу на кілька років, щоб могли реалізовувати такі серйозні й важливі проекти», — сказав Микола Азаров.
Також у підсумках роботи Уряду в 2011 році Кабінет Міністрів України позитивно оцінив діяльність Дніпропетровської області у сфері охорони здоров’я та інфраструктури. Зокрема, здійснюється реформування системи охорони здоров’я матерів та дітей шляхом реорганізації акушерської допомоги та створення мережі перинатальних центрів другого і третього рівнів.
Так, в рамках Президентської програми «Нова Якість материнства и дитинства», що охоплює всі 27 регіонів України в 2011 році, введений в експлуатацію міжрайонний перинатальний Центр другого рівня в Кривому Розі (Дніпропетровська область) за кошти місцевого бюджету.
Крім того, важливим залишається розвиток дорожньої інфраструктури. Так, в 2011 році була відкрита перша черга об’їзної дороги «Південний обхід Дніпропетровська».

 

 

Микола Азаров: «Метро в Дніпропетровську буде будуватися, і всі необхідні гроші для цього ми обов’язково знайдемо»

 

 Про це на прес-конференції, присвяченій підсумкам 2011 року та планам на 2012 рік, заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

«Дуже приємно, що в кожній області щось, але зроблено, в ряді випадків великі обсяги, в ряді – поменше. Ми рухаємося в правильному напрямку, незважаючи на те, що нам зараз дуже важко. Зараз будується метро і в Києві, і в Харкові, і в Дніпропетровську. Цей процес проходить досить важко, грошей, як завжди, не вистачає. Але якщо ми за щось беремося, можете дніпропетровцям передати, метро в Дніпропетровську буде будуватися. І всі необхідні гроші для цього ми обов’язково знайдемо. Якщо ми хочемо побудувати метро за рік нам, потрібно проводити планування мінімум на 3-4 роки вперед. Ми вперше переходимо на середньострокове планування бюджету та закладаємо фінансування відразу на кілька років, щоб могли реалізовувати такі серйозні й важливі проекти», — сказав Микола Азаров.

Також у підсумках роботи Уряду в 2011 році Кабінет Міністрів України позитивно оцінив діяльність Дніпропетровської області, яка під керівництвом Олександра Вілкула реалізує проекти у сфері охорони здоров’я та інфраструктури. Зокрема, здійснюється реформування системи охорони здоров’я матерів та дітей шляхом реорганізації акушерської допомоги та створення мережі перинатальних центрів другого і третього рівнів.

Так, в рамках Президентської програми «Нова Якість материнства и дитинства», що охоплює всі 27 регіонів України в 2011 році, введений в експлуатацію міжрайонний перинатальний Центр другого рівня в Кривому Розі (Дніпропетровська область) за кошти місцевого бюджету.

Крім того, важливим залишається розвиток дорожньої інфраструктури. Так, в 2011 році була відкрита перша черга об’їзної дороги «Південний обхід Дніпропетровська».

Микола Азаров: «У нас великі плани щодо розвитку регіону з Олександром Вілкулом»

Прем’єр-міністр України Микола Азаров зазначив, що з головою Дніпропетровської облдержадміністрації Олександром Вілкулом на 2012 рік є багато планів, які стосуються розвитку регіону. Про це він повідомив під час прес-конференції, присвяченої підсумкам 2011 року та планам на 2012 рік.
«У Дніпропетровську здана в експлуатацію перша черга об’їзної дороги. Дуже приємно, що в кожній області щось, але зроблено, в ряді випадків – великі обсяги, в ряді — поменше. Ми рухаємося в правильному напрямку, незважаючи на те, що нам зараз дуже важко. Я знаю, що Дніпропетровську потрібно багато зробити. У нас великі плани по розвитку регіону з головою Дніпропетровської облдержадміністрації Олександром Вілкулом цьогоріч. Ми дивимося на перспективу. Ми вперше переходимо на середньострокове планування бюджету та закладаємо фінансування відразу на кілька років, щоб могли реалізовувати такі серйозні і важливі проекти», — сказав Прем’єр-міністр.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.