Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

Декабрь 20th, 2011 Новини Вывести на печать

Президент футбольного клубу «Шахтар» Рінат Ахметов, композитор Ігор Крутой та губернатор Олександр Вілкул привітали вихованців дитячих будинків Дніпропетровської області з Днем Святого Миколая

Святкові заходи пройшли в рамках щорічної благодійної акції «Рінат Ахметов, Ігор Крутой — дітям!», яка на Дніпропетровщині пройшла вперше.
У Дніпропетровській області Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» спільно з Дніпропетровською облдержадміністрацією реалізує з травня цього року проект «Родина для дитини». Наразі регіон є лідером з улаштування вихованців інтернатів та дитячих будинків у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.
Гості та губернатор відвідали дитячий будинок № 1 міста Дніпропетровська для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У цій установі сьогодні виховується 38 дітей, хоча дитячий будинок розрахований на 120 місць. Дитячий будинок № 1 один з перших в області почав процес трансформації – з травня до сімейних форм (усиновлення, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, опіка) потрапило 27 вихованців.
Вихованці дитячого будинку привітали гостей теплою концертною програмою та отримали в подарунок сертифікат на 10 комп’ютерів та диски с музичними композиціями Ігоря Крутого.
Головне завдання, яке поставили перед собою у рамках проекту «Родина для дитини» Рінат Ахметов, Ігор Крутой та Олександр Вілкул – зробити так, щоб кожна дитина, позбавлена ​​батьківського тепла, знайшла свою сім’ю. Під час зустрічей у Дніпропетровській області розмова йшла про те, що вже зроблено за рік реалізації проекту і що ще належить зробити, про проблеми і перешкоди, які виникають при реалізації проекту.
Цього року на Дніпропетровщині протягом 11 місяців з інтернатних установ дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківських прав, влаштовано в сімейні форми виховання 392 дитини. До кінця року до сімейних форм виховання буде влаштовано ще 60 дітей. В області вже функціонує 59 дитячих будинків сімейного типу та 280 прийомних сімей, в яких виховується 905 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Тільки цього року створено 20 дитбудинків сімейного типу та 57 прийомних сімей. Для створення в регіоні дитячих будинків сімейного типу в цьому році придбано 4 будинки, а в наступному році планується придбати ще 10 будинків.
«Після війни сирітство й інтернати були у всій Європі. Але наразі інтернати в європейських країнах є по суті транзитними установами, в які потрапляють діти, якщо вони стають сиротами. Але діти в них не живуть і не виховуються. Держава їм знаходить сім’ю або дитячий будинок сімейного типу. Наразі Дніпропетровщина переходить на європейський досвід усиновлення. Дитина має зростати і виховуватися в сімейному оточенні. Тому, безумовно, шлях один — це сім’я або дитячий будинок сімейного типу. Я поставив завдання протягом п’яти років в рамках проекту «Родина для дитини» влаштовувати на рік близько 20% вихованців державних інтернатних установ (близько 400 дітей) — в сімейні форми виховання та усиновлення. Причому перевага віддається національному усиновленню. Таким чином, протягом п’яти років це питання буде вирішено», — сказав Олександр Вілкул.
«Я переконаний, що у Дніпропетровській області проблема сирітства вирішиться. І вона вирішиться досить швидко й ефективно. Тепер необхідно, щоб цей приклад поширився на інші області України, щоб через п’ять років ми могли сказати: «Дитина щаслива, в дитини є дім», — сказав Рінат Ахметов.
Також Олександр Вілкул разом з Рінатом Ахметовим та Ігорем Крутим привітали з Днем Святого Миколая вихованців дитячого будинку сімейного типу родини Пінчуків. У будинку отець Андрій Пінчук разом з дружиною Ольгою виховують 10 дітей – троє своїх і семеро прийомних. При цьому вони знаходять час для спілкування з іншими батьками-вихователями для обміну досвідом, разом вони шукають шляхи вирішення проблем, пов’язаних з адаптацією дітей, що потрапили в сім’ї з інтернатних установ.
«Проблема сирітства стала вирішуватися в країні завдяки великій увазі, яку приділяє її вирішенню наш Президент Віктор Федорович Янукович. Він уперше запровадив посаду Уповноваженого Президента України з прав дитини. Під головуванням Президента України в жовтні цього року пройшла велика нарада за участі всіх губернаторів та відповідальних служб, на якій розглядалися всі деталі цього важливого питання. Президент постійно займається цим питанням і в цьому запорука успіху, коли влада, бізнес і суспільство спільно працюють над вирішення питання сирітства», — сказав Олександр Вілкул.

За дорученням Олександра Вілкула В’ячеслав Задорожний привітав правоохоронців Дніпропетровщини з 20-річчям української міліції

За дорученням губернатора Олександра Вілкула перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації В’ячеслав Задорожний привітав працівників правоохоронних органів області з 20-річчям української міліції. В урочистостях, які пройшли в Дніпропетровському академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка, взяли участь начальник ГУМВС України в Дніпропетровській області Віктор Бабенко, начальник Управління МВС України на Придніпровській залізниці Сергій Уласевич, прокурор Дніпропетровської області Наталія Марчук, Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко, митрополит Дніпропетровський та Павлоградський Іриней.
«Зміцнення законності та правопорядку в державі, підвищення ефективності боротьби зі злочинністю та корупцією – один із пріоритетних напрямків державної політики нашого Президента Віктора Федоровича Януковича, а також діяльності всіх державних органів влади. У Дніпропетровській області під керівництвом Олександра Вілкула налагоджено ефективну взаємодію правоохоронних органів і регіональної влади у протидії злочинності, — сказав В’ячеслав Задорожний.
За ініціативи Олександра Вілкула в області розроблена та реалізується Регіональна програма профілактики правопорушень на 2011-2015 роки. Реалізація зазначеної програми вже дала відчутні результати. За підсумками 11 місяців 2011 року рівень тяжких та особливо тяжких злочинів знижений на 20%, а розкривання злочинів підвищена на 7,5%. За 11 місяців поточного року розкрито 28 898 злочинів, з них тяжких та особливо тяжких – 10 337.
«За цими цифрами стоять життя і безпека тисяч наших громадян, а також високий професіоналізм правоохоронців регіону», — сказав В’ячеслав Задорожний.
Обласна влада приділяє значну увагу модернізації матеріально-технічної бази територіальних підрозділів МВС у Дніпропетровській області. Зокрема, в рамках соціального партнерства обласної влади та регіонального бізнесу в області реалізується губернаторський проект «Безпечна місто». У 2010-11 році в рамках проекту для правоохоронних органів було придбано 96 нових спецавтомобілів, які обладнані GPS-навігацією і сучасними засобами зв’язку. Нові автомобілі отримали підрозділи МВС Кривого Рогу, Дніпродзержинська, Дніпропетровська, Нікополя, Новомосковська, Павлограда і ця програма буде продовжена нами в наступному році.
Також в області з ініціативи Олександра Вілкула реалізується пілотний проект з упровадження автоматизованої системи «Служба 102», яка дозволить нарядам міліції приїжджати на місце злочину в межах 5-15 хвилин.
У рамках матеріально-технічної підтримки Управління МВС України на Придніпровській залізниці обласна влада в цьому році (вперше за останні кілька років) виділила додаткові кошти на пально-мастильні матеріали в розмірі 100 тис грн.
Управління МВС України на Придніпровській залізниці обслуговує Дніпропетровську, Запорізьку області, Автономну Республіку Крим, окремі райони Харківської, Херсонської, Миколаївської, Донецької та Кіровоградської областей. Робота співробітників Управління характеризується високим рівнем професіоналізму, оперативністю у розкритті злочинів, злагодженістю дій. Зокрема, розкрито всі 100% тяжких та особливо тяжких злочинів, скоєних на залізниці за 11 місяців цього року. Загалом з початку року органами та підрозділами Управління розкрито майже 1990 злочинів, а сума відшкодованих збитків перевізникам і державі становить майже 2 млн грн.
Під час урочистостей перший заступник голови облдержадміністрації В’ячеслав Задорожний за дорученням губернатора вручив кращим працівникам міліції відзнаки, нагороди та цінні подарунки. «Ми високо цінуємо вашу напружену працю, при виконанні якої ви часом забуваєте про відпочинок, сон, власні сім’ї, піклуючись про спокій і безпеку громадян. Спасибі вам за те, що гідно несете свою службу. Ми пам’ятаємо про співробітників міліції, загиблих при виконанні службових обов’язків. Тих, хто, не роздумуючи, ризикував своїм життям. Світла їм пам’ять і наша нескінченна вдячність. У цей святковий день бажаю вам щастя, сімейного благополуччя, професійних досягнень, нових звершень та невичерпної життєвої енергії!», — сказав В’ячеслав Задорожний.

ДОВІДКА

День української міліції відзначається щорічно 20 грудня у день прийняття Верховною Радою України в 1990 році Закону України «Про міліцію» згідно з Указом Президента України «Про День міліції» від 17 листопада 1992 року.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження