Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ за 14.02.2012

Февраль 14th, 2012 Новини Вывести на печать

За підтримки Олександра Вілкула 25 лютого відбудеться великий святковий концерт для молоді, присвячений 80-річчю Дніпропетровської області

Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова під час зустрічі зі студентською молоддю. Від імені губернатора Олександра Вілкула вона привітала студентів з Днем Святого Валентина та вручила цінні подарунки студентським сім’ям.
«Молодь Дніпропетровщини – це сотні тисяч ініціативних, креативних та перспективних молодих людей, які ставлять перед собою амбітні цілі та впевнено крокують уперед. Ви – майбутнє нашого регіону та країни. В День Святого Валентина я бажаю всім вам великого кохання. Нехай це чарівне почуття постійно живе у ваших серцях та надихає на великі справи, – сказала Марія Пустова, — я запрошую вас на грандіозний концерт для молоді, який відбудеться за підтримки губернатора Олександра Вілкула 25 лютого у спортивному комплексі «Метеор» у Дніпропетровську в рамках святкування 80-річчя Дніпропетровської області».
Як повідомила заступник губернатора загалом на святковий концерт обласна влада запросить 5 тисяч учнів 11 класів, профтехучилищ та студентів вишів Дніпропетровщини. Перед ними виступлять зірки-учасники від Дніпропетровської області найпопулярніших національних телепроектів: «Голос країни», «Х-фактор», «Фабрика зірок», «Україна має талант» та «Танцюють всі».
«Для нас, як для молодих людей, важливим є те, що в нас вірять, підтримують і створюють умови для розвитку. Ми отримуємо постійну увагу й підтримку від нашого губернатора в реалізації молодіжних ініціатив, направлених на реалізацію творчих проектів й програм. Святкування сторічного ювілею Дніпропетровської області будемо проводити вже ми. Переконаний, що воно відбуватиметься на дуже високому рівні. І успіхами Дніпропетровщини пишатиметься вся Україна», – сказав студент Придніпровської академії будівництва та архітектури, співголова Дніпропетровської обласної молодіжної ради Олексій Мартенс.
Довідка:
Молодіжна Рада створена за ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула в 2011 році. До неї входять близько 40 представників студентського самоврядування, молодіжних організацій, молоді підприємці та науковці регіону. Молодіжна Рада є дорадчим органом, завдяки роботі якого мають більш повно враховуватися актуальні питання й запити молоді при розробці та реалізації рішень і заходів облдержадміністрації.

Марія Пустова: «У 2012 році за підтримки губернатора Олександра Вілкула буде проведено обласний конкурс «Студент року Дніпропетровщини»

За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова провела урочисту зустріч з представниками студентської молоді. На нараді були визначені плани й пріоритети діяльності Дніпропетровської обласної молодіжної ради на 2012 рік.
У 2012 році Молодіжна рада проведе обласний конкурс на кращу організацію студентського самоврядування в вишах регіону. З метою розвитку лідерських якостей у активістів молодіжного руху області буде запроваджено проект «Школа молодого лідера».
«Враховуючи, що серед студентів значна кількість спортсменів, молодих вчених, майстрів художньої самодіяльності, за ініціативи Молодіжної ради і підтримки Олександра Вілкула буде проведено обласний конкурс «Студент року Дніпропетровщини», який дозволить виявити кращих представників студентської молоді в кожній із зазначених номінацій. Розвиток студентів як майбутніх конкурентоспроможних спеціалістів теж у планах Молодіжної ради. У цьому напрямку планується провести круглі столи, семінари, тренінги тощо», — сказала Марія Пустова.
Також у цьому році буде створено Молодіжний центр Дніпропетровщини. Основним інструментом Центру буде Інтернет-сайт, на якому будуть представлені напрямки його діяльності: короткочасне працевлаштування, міжнародні програми, отримання губернаторських стипендій і грантів, туризм, тренінги, волонтерство, конкурс проектів. Користувач Інтернет зможе в он-лайн режимі зареєструватися для участі в будь-якому з напрямів.
Довідка:
Молодіжна Рада створена за ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула в 2011 році. До неї входять близько 40 представників студентського самоврядування, молодіжних організацій, молоді підприємці та науковці регіону. Молодіжна Рада є дорадчим органом, завдяки роботі якого мають більш повно враховуватися актуальні питання й запити молоді при розробці та реалізації рішень і заходів облдержадміністрації.

Підбиті підсумки роботи Дніпропетровської обласної молодіжної ради в 2011 році

За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова провела урочисту зустріч з представниками студентської молоді. На нараді були підбиті підсумки роботи Дніпропетровської обласної молодіжної ради в 2011 році.
«Молодь Дніпропетровщини – це сотні тисяч ініціативних, креативних та перспективних молодих людей, які ставлять перед собою амбітні цілі та впевнено крокують уперед. Ви – майбутнє нашого регіону та країни. В області під керівництвом губернатора Олександра Вілкула реалізується багато проектів з підтримки творчої молоді», – сказала Марія Пустова
У 2011 році Обласною молодіжною радою спільно з облдержадміністрацією була проведена низка заходів. Зокрема, регіональний фотоконкурс «Молодь Дніпропетровщини – майбутнє України», Перший обласний студентський бал з нагоди Дня студента, а також уже традиційний конкурс «Студентська весна».
Члени Молодіжної ради беруть активну участь у заходах всеукраїнського масштабу. Зокрема, у молодіжному фестивалі «Фабрика майбутнього», який проходив влітку 2011 року у Севастополі.
Також Молодіжною радою Дніпропетровщини за підтримки губернатора Олександра Вілкула організовано соціальну акцію до Дня Святого Миколая для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У рамках цієї акції молоді активісти організували благодійний збір коштів, речей, канцтоварів, книжок, які було передано вихованцям інтернатів області.
У 2011 році з нагоди 20-річчя Центру народного мистецтва «Петриківка» обласною Молодіжної радою та молодіжним рухом «К-12» за підтримки Олександра Вілкула проведено перший регіональний конкурс «Street Art», який покликаний об’єднати активну творчу молодь Дніпропетровщини та пропагувати серед молоді сучасне мистецтво. Конкурс проходив у 13 містах Дніпропетровської області – у Дніпропетровську, Вільногірську, Дніпродзержинську, Жовтих Водах, Кривому Розі, Марганці, Нікополі, Новомосковську, Орджонікідзе, Павлограді, Першотравенську, Синельниковому, Тернівці.
На Дніпропетровщині обласна влада під керівництвом Олександра Вілкула проводить активну соціальну підтримку студентства. Зокрема, для дітей зі студентських родин запроваджено безоплатний і позачерговий прийом до дитячих садочків, а з вересня 2011 року студенти, які проживають у гуртожитках вишів, отримали можливість оформляти житлові субсидії, що дає їм змогу частково оплачувати житлово-комунальні послуги та заощаджувати свої кошти.

Довідка:
Молодіжна Рада створена за ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула в 2011 році. До неї входять близько 40 представників студентського самоврядування, молодіжних організацій, молоді підприємці та науковці регіону. Молодіжна Рада є дорадчим органом, завдяки роботі якого мають більш повно враховуватися актуальні питання й запити молоді при розробці та реалізації рішень і заходів облдержадміністрації.

Олександр Вілкул: «У 2012 році в місті Жовті Води з’явиться новий сквер, названий на честь 80-річчя Дніпропетровської області»

У 2012 році в місті Жовті Води з’явиться новий сквер, названий на честь 80-річчя Дніпропетровської області. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час зустрічі з молоддю міста Жовті Води.
Звертаючись до молодих людей, Олександр Вілкул сказав: «Сьогодні в усьому світі святкують День закоханих. Я вітаю всіх з цим прекрасним святом. Наше завдання як обласної влади зробити так, аби ви впевнено дивилися у майбутнє. Ми реалізуємо низку програм для розвитку вашого рідного міста та всієї Дніпропетровщини. Це стосується підвищення якості освіти, організації дозвілля та благоустрою міст і районів».
Також губернатор запросив молодь, з якою провів зустріч, на святковий молодіжний концерт, присвячений 80-річчю Дніпропетровської області, що відбудеться 25 лютого в місті Дніпропетровську у спорткомплексі «Метеор». Цей концерт організований за ініціативою Олександра Вілкула. У ньому візьмуть участь молоді виконавці з Дніпропетровщини, які представляли і представляють наш регіон у популярних телевізійних проектах «Голос країни», «Х-Фактор», «Фабрика зірок», «Україна має талант», «Танцюють всі».
«У свій ювілейний рік область розвивається. І молодь регіону, яка демонструє свої таланти всій Україні, тому яскравий приклад», — сказав Олександр Вілкул.

Олександр Вілкул: «Будівництво нового будинку, в якому восени цього року отримають житло 40 сімей міста Жовті Води, іде згідно з графіком»
Про це голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул повідомив під час виїзної наради щодо ходу будівництва будинку №12 мікрорайону №2 міста Жовті Води, яке ведеться в рамках Програми радіаційного та соціального захисту населення цього міста.
«Роботи з будівництва йдуть згідно з графіком. Будівельна готовність об’єкту — 55%. У будинку отримають квартири 40 сімей міста Жовті Води, які підлягають відселенню згідно з Програмою. Я поставив завдання закінчити будівельні роботи, благоустрій та обладнання прибудинкової території до кінця вересня 2012 року. Для цього з ініціативи обласної влади в 2012 році з державного бюджету виділено 10 млн грн. Загалом на соціальний і радіаційний захист населення Жовтих Вод цьогоріч з державного бюджету виділено 13,5 млн грн. Тож у рамках відзначення 80-річчя Дніпропетровської області жителі Жовтих Вод отримають новий сучасний комфортний житловий будинок», — сказав Олександр Вілкул.
Будівництво нового житла в мікрорайоні №2 міста Жовті Води розпочате ще 20 років тому – 1992 року. Та через брак фінансування було призупинене. З 2010 року, коли область очолив Олександр Вілкул, будівельні роботи було відновлено. У результаті вже в жовтні 2010 року губернатор увів у експлуатацію перший будинок на 39 квартир та вручив ключі новоселам.
Другий будинок, що будується, розрахований на 40 квартир, з них 20 квартир – двокімнатні та 20 – трикімнатні. Майбутні новосели подякували Олександру Вілкулу за те, що він повернув їм надію отримати житло, якого вони чекають довгих 20 років.
«Ми було вже втратили надію, що цей будинок колись буде добудований, і наші сім’ї отримають у ньому свої квартири. І сьогодні ми вдячні губернатору за турботу про нас і наших дітей, за те, що він повернув нам втрачену надію на наше житло і наше майбутнє», — сказала від імені майбутніх новоселів мати двох дітей 34-річна жителька Жовтих Вод Олена Фурман, родині якої у новому будинку виділена 2-кімнатна квартира.

ДОВІДКА
Новий будинок у Жовтих Водах буде відповідати всім сучасним стандартам. У підвальному приміщенні передбачається розташування електрощитової та інших інженерних комунікацій.
Будинок уже оздоблений сучасними металопластиковими енергозберігаючими вікнами та дверними блоками. Їх було закуплено за кошти, виділені наприкінці 2011 року з ініціативи Олександра Вілкула з обласного бюджету у розмірі близько півмільйона гривень. Це наразі у люті зимові морози дозволяє проводити внутрішні оздоблювальні роботи в будинку.
Згідно з проектом у кожній квартирі передбачається установка газових лічильників та лічильників на гарячу і холодну воду. Ґанок будинку буде облаштований пандусом. Зовнішнє оздоблення фасаду планується виконати композитним матеріалом з утепленням мінераловатними плитами. На прибудинковій території буде встановлено дитячий майданчик та облаштована зона відпочинку для мешканців будинку.
Наразі на об’єкті повністю виконано основні роботи з будівництва корпусу будинку, влаштовано покрівлю, проведено зовнішні мережі тепло-, електро-, водо-, газопостачання й каналізації. Залишилось виконати улаштування внутрішніх перегородок та підлоги, оздоблювальні та внутрішні санітарно-технічні роботи, роботи з улаштування освітлення та благоустрій прилеглої території.

Упродовж 2012 року 27 бібліотек Дніпропетровщини будуть комп’ютеризовані та підключені до мережі Інтернет

27 бібліотек Дніпропетровщини пройшли конкурсний відбір від національної програми «Бібліоміст» на отримання комп’ютерів та підключення до мережі Інтернет. Бібліотеки будуть модернізовані впродовж 2012 року.
Бібліотеки-переможці були визначені у ході відкритого конкурсу комісією експертів, яка складалась з представників Міністерства культури України, Української бібліотечної асоціації, провідних українських бібліотек, а також міжнародних та національних громадських організацій. Заявки бібліотек оцінювались, зокрема, за такими критеріями: чітке розуміння потреб громади, спроможність налагодити партнерство з владою та громадою для реалізації проекту та зацікавленість у наданні громадянам інноваційних послуг. Усього в Україні за підсумками конкурсного відбору було визначено 620 бібліотек, які будуть комп’ютеризовані протягом цього року.
«У рамках модернізації системи освіти на Дніпропетровщині впроваджуються кращі європейські та світові практики. Впровадження інформаційних технологій у бібліотечну справу – це реалізація державної політики, щодо створення суспільства, побудованого на знаннях. Головний принцип обласної влади, незалежно від місця проживання, чи то велике місто, чи то маленьке село, – для кожної людини мають бути створені рівні умови для розвитку та отримання знань», – сказав губернатор Олександр Вілкул.

27 бібліотек Дніпропетровщини, які пройшли конкурсний відбір від національної програми «Бібліоміст» на отримання комп’ютерів протягом 2012 року:
1. Юр’ївська центральна районна бібліотека
2. Вербуватівська бібліотека-філія № 2.
3. Чернявщивська бібліотека-філія № 13.
4. Районна бібліотека для дітей.
5. Петропавлівська центральна районна бібліотека.
6. Петропавлівська районна бібліотека для дітей.
7. Троїцька сільська бібліотека.
8. Томаківська центральна районна бібліотека.
9. Володимирівська сільська бібліотека-філія.
10. Виводівська сільська бібліотека-філія.
11. Вищетарасівська сільська бібліотека-філія.
12. Мирівська сільська бібліотека-філія.
13. Преображенська сільська бібліотека-філія.
14. Центральна міська бібліотека ім. Г.П. Світличної, м. Павлоград.
15. Центральна дитяча бібліотека, м. Павлоград.
16. Бібліотека-філія № 2, м. Павлоград.
17. Бібліотека-філія № 6 для дітей, м. Павлоград
18. Центральна міська бібліотека, м. Новомосковськ.
19. Центральна дитяча бібліотека, м. Новомосковськ.
20. Бібліотека-філія № 2 м. Новомосковськ.
21. Юнацький відділ центральної бібліотеки, м. Новомосковськ.
22. Павлоградська районна бібліотека.
23. В’язівоцька сільська бібліотека.
24. Богуславська сільська бібліотека.
25. Вербівська сільська бібліотека.
26. Богданівська сільська бібліотека.
27. Троїцька сільська бібліотека.

Довідка:
«Бібліоміст» – це чотирирічна програма, покликана перетворити бібліотеки на сучасні громадські центри та підвищити роль бібліотек в українському суспільстві. Проект допомагає модернізувати доступ громадян України до інформації у публічних бібліотеках шляхом обладнання технікою та проведення необхідного навчання для бібліотекарів. До 2013 р. у рамках програми «Бібліоміст» більше 1 600 публічних бібліотек України буде обладнано комп’ютерами з доступом до Інтернету. До комплектів техніки також входять сканери, принтери, веб-камери та навушники. Фахівці бібліотек, які долучаться до програми, пройдуть навчання у галузі новітніх технологій та бібліотечних інновацій на базі 25 тренінгових центрів, що функціонують у кожній області та АР Крим.
У 2011 році в рамках національного проекту «Бібліоміст» центральні бібліотечні системи (ЦБС) у Дніпродзержинську, Межівському та Софіївському районах стали переможцями в конкурсі «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернет ІІ». У вересні 2011 року в бібліотеки цих ЦБС було встановлено комп’ютерне обладнання, а саме: у Межівську ЦБС – 12 комп’ютерів, у Софіївську ЦБС – 15 комп’ютерів, у Дніпродзержинську міську ЦБС – 15 комп’ютерів. Завдяки цьому 8 бібліотек, які розташовані в сільській місцевості (2 сільські та 2 районні – у Софіївському районі, 2 сільські та 2 районні – у Межівському районі) були підключені до мережі Інтернет.

Олександр Вілкул: «Обласна влада забезпечила Жовті Води необхідною технікою. Наразі завдання міської влади – забезпечити своєчасність збору й вивезення сміття та чистоту на вулицях міста»

Про це губернатор Олександр Вілкул повідомив під час робочої наради щодо благоустрою міста Жовті Води.

У 2011 році за кошти обласного бюджету для міст і районів області було закуплено 47 сміттєвозів та 2 тисячі контейнерів для твердих побутових відходів. Для міста Жовті Води придбано 24 одиниці спеціалізованого автотранспорту для збирання й перевезення твердих побутових відходів та благоустрою й утримання міських доріг. Зокрема, 7 сміттєвозів, 3 трактори, 4 комбіновані машини, 1 навантажувач і 9 тракторних причепів.
Таким чином місто повністю забезпечене технікою для збору та перевезення сміття, а також утримання й благоустрою міських доріг. Це дозволить з 2-х до 4-х разів на тиждень збільшити графік збору твердих побутових відходів та прибирання вулиць міста.
«Обласна влада забезпечила місто необхідною технікою. Наразі завдання міської влади – забезпечити своєчасність збору й вивезення сміття та чистоту на вулицях міста Жовті Води», — сказав Олександр Вілкул.
Також губернатор поставив завдання Жовтоводському міському голові Анатолію Кузьменку щомісяця звітувати щодо своєчасності вивезення твердих побутових відходів у місті.

Олександр Вілкул: «Новозбудований полігон твердих побутових відходів у Жовтих Водах підвищить якість благоустрою в місті»

 

У місті Жовті Води Дніпропетровської області введений в експлуатацію новий полігон твердих побутових відходів (ТПВ). Щорічно полігон зможе приймати на захоронення 70 тис м3 ТПВ, а це вирішить проблему міста з їх вивозу та захоронення.

«Благоустрій та охорона навколишнього середовища – одне з найважливіших питань, яке сьогодні активно вирішує обласна влада. Особливо це стосується міст і районів з великим екологічним навантаженням. Зокрема, сьогодні в Жовтих Водах введений в експлуатацію новий полігон, який підвищить якість благоустрою в місті», – сказав Олександр Вілкул.

Нагадаємо, раніше в Жовтих Водах існувало лише одне сміттєзвалище, яке було переповнене та не відповідало сучасним нормам захоронення ТПВ. Будівництво нового полігону розпочалось ще у 2004 році, проте через недофінансування було призупинено. У 2011 році під керівництвом Олександра Вілкула в рамках створення комплексної регіональної системи вивозу та утилізації побутових відходів для добудови полігону було виділено 2,9 млн грн з державного бюджету. Загальна вартість об’єкту становить 9,7 млн грн. Новий полігон побудований згідно з сучасними санітарними нормами. Зокрема, під час будівництва на дні полігону було встановлено спеціальний захисний шар та дренажна система, що не дозволяє стічним водам з полігону потрапляти в ґрунтові води та у прилеглий ґрунт, адже надлишок води виводиться спеціальними каналами в очисні фільтри.

На полігоні влаштовано котлован, автомобільний під’їзд, збірник фільтрату, ванну для обмивання коліс, навіс-стоянку, внутрішні мережі господарчого водопроводу, зовнішнє освітлення. Для полігону також придбали автомобіль МАЗ,  бульдозер ТС-10, таль електричну, насос та обладнали інфраструктуру.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою
  • ПІДСУМКИ ПРОВЕДЕННЯ ДНІВ СТАЛОЇ ЕНЕРГІЇ В ПАВЛОГРАДІ
  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.