Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Олександр Вілкул презентував громадськості концепцію Проекту «Розвиток інтелектуального руху на Дніпропетровщині»

Ноябрь 21st, 2011 Новини Вывести на печать

В рамках цього проекту обласна влада надаватиме підтримку проведенню інтелектуальних ігор серед молоді Дніпропетровщини. В подальшому в загальноосвітніх школах регіону буде запроваджено факультативний курс «Інтелект», що ґрунтується на теорії рішення винахідницьких задач та інтелектуальних іграх. Все це сприятиме всебічному розвитку молоді та підвищенню якості освіти.
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул презентував Концепцію проекту «Розвиток інтелектуального руху на Дніпропетровщині» працівникам сфери освіти,шкільному та студентському активу вищих навчальних закладів, представникам інтелектуальних клубів Дніпропетровщини. В презентації також взяли участь такі відомі у всьому світі гравці, як Андрій Козлов, Анатолій Вассерман, Володимир Ітигін та Євген Шляхов, а також голова Дніпропетровської обласної організації Ліги українських клубів Ігор Кузьмін.

«Теза про пріоритетність розвитку інтелектуального потенціалу України була в інаугураційній промові нашого Президента Віктора Януковича. Тож реалізуючи Комплексну стратегію розвитку регіону та освітню Програму «Новій Дніпропетровщині – Новий стандарт освіти!» обласною владою із залученням експертів був розроблений Проект, що дозволить впровадити нові сучасні методики розвитку інтелектуального потенціалу молоді. А це важливий елемент розвитку Дніпропетровщини, як потужного наукового, культурного та освітнього центру України та Європи», — сказав Олександр Вілкул.

Стартовий етап реалізації Проекту передбачає підготовку тренерів та викладачів, формування бази питань для інтелектуальних ігор, проведення навчальних семінарів в містах та районах області, створення шкільних та студентських команд.

Наступний етап передбачає проведення турнірів на рівні шкіл та вишів, а потім – на рівні міст та районів.

Влітку 2012 року на обласному рівні в одному з літніх таборів буде проведено підсумковий регіональний турнір із «Що? Де? Коли?». Також восени 2012 року в загальноосвітніх школах Дніпропетровщини буде впроваджено інноваційний факультативний курс «Інтелект», що ґрунтується на теорії вирішення винахідницьких задач та інтелектуальних іграх.
«Розвиток інтелектуального руху в області — це важливий інструмент виховання освічених, ерудованих, високоморальних та культурних людей. В рамках реалізації Проекту на Дніпропетровщині будуть створені належні умови для інтелектуальної самореалізації молоді в кожному місті чи селищі нашої області. Влада надаватиме цьому проекту всебічну підтримку. Адже впевненість молоді в розвитку та самореалізації – це впевненість в розвитку Дніпропетровщини та України», — сказав Олександр Вілкул.

Ініціативу голови облдержадміністрації високо оцінив магістр клуба «Що? Де? Коли?», власник трьох призів «Криштальна сова» та призу «Брильянтова сова», телеведучий та продюсер Андрій Козлов.

«Я вітаю ініціативу Олександра Юрійовича Вілкула, адже вона за масштабністю та об’ємом задач не має жодних аналогів. Сьогодні ми живемо в інформаційному суспільстві, коли інформації багато та вона легко доступна. Проте більша частина людей, на жаль, сьогодні не вміє користуватись нею. Справжніх знавців-ерудитів стає все менше — завдяки Інтернету втрачається потреба розвивати пам’ять та розумову діяльність. Проте інтелектуальні ігри дозволяють протидіяти цім шкідливим процесам. Вони виховують розумних, освічених людей, що вміють думати, користуватись наявними знаннями та приймати власні рішення», — відмітив на презентації Концепції Андрій Козлов.

Довідково:

Саме в Дніпропетровську в 1982 році з’явився один з перших в Радянському Союзі міських клубів «Що? Де? Коли?».
Назва гри «Брейн-ринг» також народилося з подачі дніпропетровських знавців Олександра Рубіна, Оксани Балазановой, Бориса Бородіна і Марини Білоцерківської.
В 1996 році в Дніпропетровську була створена Ліга Українських Клубів по грі «Що? Де? Коли?». Дніпропетровці Анатолій Коган і Сергій Кузенко були президентами цієї Ліги.
Команди з Дніпропетровська ставали неодноразовими призерами Чемпіонатів України з ігор «Що? Де? Коли?» та брейн-рингу, володарями Кубка України та Олімпійського Кубка України з гри «Що? Де? Коли?».

 

 

 

Олександр Вілкул вручив Дніпропетровському клінічному об’єднанню швидкої медичної допомоги комп’ютерний томограф

Олександр Вілкул провів у Дніпропетровському клінічному об’єднанні швидкої медичної допомоги робочу нараду щодо підвищення якості екстреної медицини та покращення технічного забезпечення медичних закладів області. Губернатор вручив лікарям швидкої допомоги сучасний комп’ютерний томограф, який дозволить проводити своєчасну діагностику та допоможе лікарям поставити точний діагноз.

 

Для встановлення комп’ютерного томографу в клінічному об’єднанні швидкої медичної допомоги проведено реконструкцію приміщення. Воно відповідатиме всім вимогам установки високотехнологічного обладнання. Комп’ютерний томограф почне працювати з січня наступного року та обслуговуватиме за зміну 6 людей.
«Сьогодні губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул вручив лікарні швидкої допомоги комп’ютерний томограф. Він тут надзвичайно потрібен, адже щорічно в цій лікарні проходять стаціонарне лікування близько 12,5 тисяч жителів міста. У найближчий час ми чекаємо фахівців з Японії, які встановлять томограф та налагодять його роботу», – сказав головний лікар клінічного об’єднання швидкої медичної допомоги Дніпропетровська Станіслав Тилік.
Також Олександр Вілкул перевірив роботу центральної диспетчерської Дніпропетровської швидкої допомоги, у якій встановлене обладнання для координації роботи бригад «швидкої» за допомогою GPS-навігації. У наступному році на її базі буде створена єдина обласна диспетчерська.
«На Дніпропетровщині проводиться системна робота з підвищення якості швидкої медичної допомоги. Дніпропетровська область перша в Україні оснастила усі машини швидкої допомоги GPS-навігаторами. У цьому році по всій області відкрито 27 додаткових місць базування та сформовано 9 додаткових бригад швидкої допомоги. Також йде активна робота щодо дооснащення карет «швидкої» необхідним обладнанням та медикаментами. Ці заходи підвищили якість та оперативність надання екстреної допомоги жителям області», – наголосив Олександр Вілкул.
У наступному році всі служби швидкої допомоги області будуть об’єднані в єдину систему екстреної медичної допомоги. У неї входитимуть обласний центр екстреної медицини та медицини катастроф, а також сім територіальних станцій швидкої медичної допомоги. Уся екстрена медична допомога буде фінансуватися з обласного бюджету. Це дозволить подолати адміністративно-територіальні перешкоди та своєчасно надавати необхідну медичну допомогу постраждалим і хворим.
«Створення єдиної системи екстреної допомоги дозволить направити на виклик бригаду швидкої допомоги, що знаходиться найближче до потерпілого. Наприклад, раніше міська «швидка» не могла виїхати на виклик до жителів селища, адже вона була на утриманні міського бюджету. Тепер, завдяки спільному фінансуванню та єдиній диспетчерській ці перепони зникають. Тож, жителі всієї області зможуть вчасно отримати необхідну медичну допомогу», – підкреслив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Довідково:
У Клінічному об’єднанні швидкої медичної допомоги працює 355 лікарів, серед них 2 заслужених лікаря України та 10 кандидатів медичних наук. На базі лікувального закладу працює 3 кафедри Дніпропетровської державної медичної академії.
Оперативний відділ швидкої медичної допомоги приймає щодобово від 550 до 650 викликів за добу. У диспетчерській щодобово працює 1 старший лікар станції швидкої медичної допомоги та 9 фельдшерів-диспетчерів, які керують роботою 67 бригад швидкої медичної допомоги.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • До уваги осіб з інвалідністю!
  • Допомога нашим захисникам
  • Виконком від 27.03.2024 р.
  • Покос трави на території міста Павлограда
  • Акутальні грантові пропозиції
  • До уваги суб’єктів господарювання
  • АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ
  • Про затвердження обґрунтування підстави здійснення закупівлі
  • Шановні павлоградці!
  • Переваги офіційного працевлаштування для роботодавців
  • Громадські обговорення щодо перейменування об’єктів топонімії міста Павлоград
  • Підтримка від ЮНІСЕФ для підприємств міста
  • Шановні нацгвардійці та ветерани!
  • Про затвердження Порядку проведення інвестиційних конкурсів для будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Павлоград
  • Оголошується конкурс бізнес-проєктів для надання гранту з міського бюджету на підтримку молодіжного підприємництва