Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Олександр Вілкул привітав колектив Південмашу та КБ «Південе» з успішним пуском європейської ракети-носія «Вега»

Февраль 15th, 2012 Новини Вывести на печать

13 лютого з космодрому Куру, що знаходиться у Французькій Гвіані, проведено перший пуск нової європейської ракети-носія «Вега». На верхньому ступені ракети-носія встановлено маршовий двигун, розроблений КБ «Південне» та виготовлений ВО «Південмаш».

Двигун успішно відпрацював за заданою циклограмою, ракета повністю виконала програму польоту — на розрахункові орбіти виведено дев’ять супутників — два італійських LARES и ALMASat-1 та сім мікросупутників CubeSat (США).
«Завдяки професіоналізму працівників виробничого об’єднання «Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова» та конструкторського бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля Дніпропетровщина не тільки підтвердила своє звання космічної столиці України, а й продемонструвала високий рівень науково-технічних розробок, а також конкурентоспроможність на міжнародному космічному ринку. Бажаю колективам підприємств натхнення та нових досягнень у розвитку космічних технологій, що і надалі примножуватимуть славу Дніпропетровщини та України, як космічної держави», — сказав голова Дніпропетровської ОДА Олександр Вілкул.
Розвиток точного машинобудування, насамперед космічних технологій, є одним із пріоритетних завдань Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини, яка була розроблена за участі провідних вітчизняних та світових консультантів з ініціативи Олександра Вілкула. Документ ухвалений обласною радою 24 червня цього року. Він є регіональним механізмом втілення Програми економічних реформ Президента України Віктора Януковича. У рамках зазначеної Стратегії розроблено низку ініціатив щодо розвитку ракето-космічної галузі.
Зокрема, за активної підтримки губернатора Олександра Вілкула, депутатів Верховної Ради України, Державного космічного агентства України та керівництва ВО «Південмаш» було розроблено та внесено до Верховної Ради проект закону «Про фінансове оздоровлення державного підприємства «Виробниче об`єднання Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова». 19 травня 2011 року парламент схвалив зазначений закон, а 8 червня його підписав Президент України. Зокрема, ним передбачена державна підтримка підприємству у вигляді компенсації відсоткових ставок за кредитами, які залучаються заводом для виконання своїх зобов’язань у рамках міжнародних договорів України.
Довідка:
Циклограма – точний розклад команд, що виконуються людиною або, що подаються людиною або автоматикою на виконуючі органи технічних комплексів.
Розрахункова орбіта — орбіта у космічному просторі з параметрами, які відповідають експлуатаційній документації.
Маршовий двигун – основний двигун літального апарату, що призначений для приведення апарату в дію, працюючий до досягнення апаратом цілі, або до кінця активної ділянки польоту апарату, або ступеню багатоступеневої ракети.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження