Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Опитування. Як ви ставитесь до проблеми бездоглядних тварин?

Декабрь 1st, 2017 Новини Вывести на печать

На запитання про те, наскільки суспільство є гуманним, можна відповісти по його  відношенню до найбільш незахищених істот:  дітей, людей похилого віку і тварин. В ході соціологічного опитування співробітник комунального підприємства «Затишне місто»  спробував дізнатися про ставлення жителів Павлограда до проблеми бездоглядних  четвероногих братів наших менших.

Ми підійшли до містян з наступними запитаннями.

Наскільки людей взагалі турбує ця проблема? Як часто вони зустрічають бездоглядних  собак на вулицях? Чи були свідками їх агресивної  поведінки? Яким шляхом потрібно скорочувати чисельність бездоглядних тварин у місті?

  • В процесі спілкування з респондентами з’ясувалося, що в нашому місті в основному живуть добрі люди. Багато жителів, особливо представниці прекрасної статі, інакше, як обездоленими, таких тварин не називали. Павлоградки впевнені, що такі тварини не завинили в тому, що народились на вулиці. І тим більше не винні ті коти та собаки, які раніше мали господарів, але з різних причин зосталися на вулиці нікому не потрібними.

Багатьом до сліз жаль цуценят, які з‘явилися на світ в підвалах. Хоча майже всі, кого ми опитували,  сказали, що пам’ятають про те, що менше, ніж через рік, ці малята виростуть і будуть представляти реальну загрозу для дітей і навіть дорослих.

  • В більшій частині чоловіки відповіли нам набагато жорсткішими словами. На їх погляд, бездоглядні собаки – це дійсно реальна загроза для людей. Вони вважають, що багато собак хворіють, і їхній укус небезпечний. Нагадали про довге лікування від якої-небудь зарази. Так само містяни відповідали, що не раз бачили і навіть самі зіткнулися з агресивною поведінкою дорослих собак.
  • Під час відвідування шкіл ми дізналися про те, що з міськвно в учбові заклади міста надійшли телефонограми, в яких педагогів закликають стежити за тим, щоб на перервах  школярі, особливо молодших класів, по можливості не виходили на вулицю.
  • Так само павлоградцам відомо, що Павлоградська міська рада прийняла програму гуманного скорочення чисельності бездоглядних тварин. Вони добре інформовані, що найближчим часом офіційно почне працювати притулок по вулиці Харківська, 8-А. Павлоградці в своїй основній масі хочуть, щоб перебування тварин у ньому було відкритим і допомагало виховувати в міських дітях любов до тварин. Так, нам відповіли, що на багатьох сайтах читали інформацію про відвідування цього об’єкта міським головою Павлограда Анатолієм Вершиною і знають, що мер міста приділяє велику увагу гуманному підходу у відношенні до вуличних тварин.
  • Деякі жителі висловили упевненість, що, не дивлячись на свої скромні сімейні бюджети, змогли б, по можливості, взяти участь у підгодовуванні тварин з притулку, якщо їх про це попросять.
  • Представляємо увазі читачів деякі відповіді тих павлоградів, які не відмовилися назвати своє ім’я та сфотографуватися.

Віктор Захаров, майстер комунального підприємства:

— Вважаю, що  вуличних собак розвелось дуже багато. Наприклад, на РТС бігають цілі зграї, в кожній з них – не менше десятка великих псин. Вони й на мене неодноразово намагались накинутися, і на інших перехожих також. Це відбувається посеред дня. В темний час доби взагалі треба бути досить обережним.

захаров (1)

Наталя Іванівна:

— Я постійно дивлюся новини Павлоградської телерадіокомпанії і все знаю про відкриття притулку. Я за те, щоб бездоглядні собаки, які будуть відловлені, були розміщені в достойному для них місці. Щоб там за ними був гарний догляд.  Так повинно бути, якщо ми прямуємо до Європи, правда?

наталья ивановна (1)

Валентина Ситник, учитель початкових класів:

— Позитивно ставлюся до того, що в місті збудований притулок. Але важливо, щоб тварини у ньому  знаходилися, як у доброго хазяїна. Таким чином, ми приберемо  небезпеку з вулиць і в той же час з гуманністю поставимось до живих істот. Треба боротися не з бездоглядними тваринами, а з проблемою бездомності.

сытник (1)

Роман Ливадний, учень 8-го класу:

— Вчора я побачив, як в районі автостанції машина збила собаку і навіть не зупинилася. Боляче і страшно на це дивитися. Але також страшно йти ввечері і зіткнутися зі зграєю агресивних тварин. Я знаю, що в місті будується притулок. Мабуть, це правильне рішення проблеми. Хотілось би у ньому коли-небудь побувати.

ливадный (1)

Павло Вивтинець, лікар ветеринарної медицини:

— Я дуже люблю тварин, інакше не обрав би  таку професію. Закінчив ветеринарний факультет Дніпропетровського аграрного університету, тому, звичайно, добре знаю, що собою являє  велика собача зграя. Адже в ній обов’язково є вожак, і потенціал якої реально перевищує силу навіть декількох дорослих людей. Згоден з тим, що пришов час вирішувати проблему. Знаю, что міська влада багато чого робить у даному напрямку.

Вивтинец

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • До уваги осіб з інвалідністю!
  • Допомога нашим захисникам
  • Виконком від 27.03.2024 р.
  • Покос трави на території міста Павлограда
  • Акутальні грантові пропозиції
  • До уваги суб’єктів господарювання
  • АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ
  • Про затвердження обґрунтування підстави здійснення закупівлі
  • Шановні павлоградці!
  • Переваги офіційного працевлаштування для роботодавців
  • Громадські обговорення щодо перейменування об’єктів топонімії міста Павлоград
  • Підтримка від ЮНІСЕФ для підприємств міста
  • Шановні нацгвардійці та ветерани!
  • Про затвердження Порядку проведення інвестиційних конкурсів для будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Павлоград
  • Оголошується конкурс бізнес-проєктів для надання гранту з міського бюджету на підтримку молодіжного підприємництва