Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Озеленення території міста

Апрель 2nd, 2018 Новини Вывести на печать

Зелені насадження дуже необхідні мешканцям міст, які потерпають від надмірного скупчення транспорту та промислових викидів. Але разом з цим, дерева і кущі в місті – один з головних факторів, через який відбувається накопичення сміття (сухі гілки, що постійно відламуються, опале листя, гнилі чи висохлі плоди плодових дерев).

Тому з цього питання  існують дві абсолютно протилежні точки зору. Вони періодично виникають у зверненнях мешканців до міської влади. Перша група мешканців активно бореться за життя кожного дерева і протестує проти видалення навіть кущика. Друга бореться із заростями і закидає всі інстанції вимогами видалити дерева, які затуляють світло, створюють аварійні ситуації чи просто не подобаються. Рацію мають ті й інші.

Норми озеленення на одного мешканця міста визначені в Державних будівельних нормах України (ДБН) № 360-92 «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень». Вказані ДБН поширюються на проектування нових і реконструкцію існуючих міських і сільських поселень України. Ці норми обов’язкові для органів державного управління, місцевого і регіонального самоуправління підприємств і установ незалежно від форм власності та відомчого підпорядкування, громадських об’єднань і громадян, які здійснюють проектування, будівництво і благоустрій на території міських і сільських поселень.

Загальна кількість зелених насаджень у Павлограді 168 — га. При нинішній кількості мешканців міста (107 тисяч чоловік) на кожного припадає 15,7 кв.м.

На даний час місто має сталу територію – її не можливо розтягнути і додати  земельну ділянку, на якій можна було б розбити новий парк.

Нині у Павлограді не проводиться висадка нових дерев великими площами, а здійснюється лише підсадка на місці зрізаних. Це обумовлено тим, що будь-яка реконструкція чи капітальний ремонт об’єкта благоустрою супроводжується проектними роботами капітального характеру, які потребують вкладення великих коштів.

У місті для підсадки використовуються  широколисті дерева, які є газостійкими і добре вбирають пил. На території міста переважно висаджуються дерева таких порід, як липа, клен, ясен, верба, горобина, дуб, катальпа.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження