Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Партисипативно демократія в Павлограді

Февраль 14th, 2018 Новини Вывести на печать

Партисипативна демократія, або демократія участі – це вид демократії, який передбачає безпосередню участь членів територіальної громади в управлінні громадою, тобто у процесах підготовки, ухвалення управлінських рішень та контролю їх реалізації. Головною відмінною ознакою демократії участі є те, що участь особи в суспільних процесах має бути саме безпосередньою, тобто член громади бере участь в управлінні громадою не через когось, а сам особисто через відповідні механізми участі. Разом з тим, демократія участі не може і не повинна підмінювати представницьку демократію – ефективне управління можливе лише за умови збалансованого поєднання цих двох видів демократичних механізмів.

Наше місто є учасником трирічного проекту «Партисипативна демократія та обґрунтоване прийняття рішень на місцевому рівні в Україні», який впроваджується двома асоціаціями органів місцевого самоврядування — Норвезькою Асоціацією місцевих і регіональних влад та Асоціацією міст України у співпраці з Норвезькім інститутом місцевих і регіональних досліджень Проект фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії.

Метою проекту є зміцнення місцевого самоврядування в Україні шляхом підвищення якості надання послуг соціального сектору – освіта, охорона здоров’я, соціальний захист населення та створення умов для соціальної рівності та впровадження європейських стандартів.

‘З червня 2017 року Асоціація міст України розпочала впровадження третього компоненту проекту, одним з пілотних міст якого є м. Павлоград. На замовлення Асоціації міст України протягом жовтня – листопада 2017 року соціологічною компанією «Оперативна соціологія» в нашому місті проведено соціологічне опитування, що мало на меті вивчення громадської та експретної думки стосовно діяльності органів місцевого самоврядування та їх співпраці з громадськістю.

IMG_7440

Сьогодні 14 лютого, у малій залі засідань виконкому відбулася зустріч міського голови А.О. Вершини з експертом проекту Асоціації міст України Н.Безкупською, соціологом В.Балійчуком та з менеджером проекту в Норвезькому інституті міських і регіональних досліджень Одне Осландом.

IMG_7443

Гості презентували присутнім результати вищезазначеного дослідження  та розповіли про показники в інших містах України. Такий моніторинг громадської думки в нашому місті був проведений по декількох напрямках – надійність, відповідальність, залучення громадян та дієвість. Наступним кроком стане розробка заходів з покращення тих показників, які отримали низький бал.

IMG_7455

 

IMG_7472

 

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження