Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Партнерство влади, бізнесу й благодійного фонду

Декабрь 21st, 2011 Новини Вывести на печать

Вячеслав Задорожний: «Завдяки соціальному партнерству влади, бізнесу й благодійного фонду школа №19 Павлограда отримала сучасне безперебійне якісне теплозабезпечення»

За дорученням губернатора Олександра Вілкула перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний узяв участь у презентації підсумків проекту з модернізації системи теплопостачання школи № 19 у Павлограді.
Реконструкція системи теплозабезпечення школи проведена в рамках підписаного Меморандуму між міською владою, ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» та Київським благодійним фондом «Реформа міського теплозабезпечення в Україні». Документ підписаний у рамках розвитку в області соціального партнерства влади, бізнесу й недержавних благодійних фондів.
«Це приклад європейських практик та високої відповідальності влади й бізнесу перед жителями. Мета у нас одна – успішний розвиток міста й регіону та підвищення якості життя мешканців. Зазначу, що практика соціального партнерства влади й бізнесу на Дніпропетровщині започаткована за ініціативи Олександра Вілкула. Це є одним із пріоритетних напрямків діяльності обласної влади в рамках Комплексної стратегії розвитку регіону, які визначив губернатор», — сказав Вячеслав Задорожний.
Павлоградська загальноосвітня школа № 19, де сьогодні навчаються близько 500 дітей, була збудована на початку 90-х років минулого сторіччя. Майже з того часу виникли проблеми з опаленням закладу.
Залучення позабюджетних коштів, зокрема коштів вугледобувного підприємства ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля», у сумі 1 млн 200 тис грн дозволило встановити металопластикові вікна з подвійними склопакетами, провести капітальний ремонт внутрішньої мережі системи опалення, поточний ремонт внутрішньої мережі холодного водопостачання і каналізації, заміну дверей. Завдяки цьому діти отримали можливість навчатися в теплій школі в комфортних умовах. Після реконструкції системи теплозабезпечення в закладі кількість учнів значно зросте.
«Проекти партнерства бізнесу й влади, спрямовані на поліпшення якості життя людей, які сьогодні успішно реалізовуються на Дніпропетровщині, є втіленням принципів відповідальності перед суспільством як обласної влади, так і приватних компаній, таких як ДТЕК. Саме такі проекти роблять наші міста й райони кращим місцем для життя, що створює надійну перспективу для подальшого розвитку нашого регіону», — прокоментував Артур Мартовицький, Генеральний директор ПАТ «ДПЕК Павлоградвугілля», депутат Дніпропетровської обласної ради.
Київський благодійний фонд «Реформа міського теплозабезпечення в Україні» надав кошти в сумі майже 1,3 млн грн для утеплення фасаду школи за спеціальною відомою шведською технологією – вентиляційний фасад «Марморок», ремонту цокольної частини будівлі.
Як зазначив Вячеслав Задорожний, в області успішно реалізується губернаторський проект «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти». У рамках цього проекту в регіоні проходить масштабна реконструкція дошкільних закладів і шкіл. Незалежно від того, чи то велике місто, чи маленьке село, кожна дитина повинна мати можливість відвідувати сучасний навчальний заклад та отримувати якісні знання в комфортних умовах.

Довідка:

Школа № 19 знаходиться в мікрорайоні ПЗТО м. Павлоград. Через дотримання температурних норм у зимовий період санстанція неодноразово рекомендувала управлінню освіти міста закрити навчальний заклад (за умови, що у мікрорайоні знаходиться лише дві школи). На сьогодні цей навчальний заклад заповнений лише на половину — за проектом у СШ № 19 можуть навчатися 1200 школярів.

Вячеслав Задорожний: «Центр первинної медико-санітарної допомоги забезпечить жителів Тернівки якісною медициною»

У рамках комплексної стратегії розвитку регіону перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний за дорученням губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула відкрив Центр первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСП) у місті Тернівка. У Центрі якісну медичну допомогу отримуватимуть усі жителі міста, незважаючи на вік. ЦПМСМ створений на базі дитячої поліклініки, яка повністю реконструйована за рахунок ДТЕК «Павлоградвугілля».
У Центрі первинної медико-санітарної допомоги працюватиме дві лікарські амбулаторії загальної практики – сімейної медицини, фізіотерапевтичний кабінет та денний стаціонар на 20 ліжок. Первинну медичну допомогу жителям міста Тернівка надаватимуть 24 лікаря: педіатри, терапевти, акушери-гінекологи та сімейні лікарі.
Капітальний ремонт у приміщенні не проводився з 1966 року. Тут були потріскані стіни, погано працювала система водопостачання та опалення. Через це лікарі не могли надавати медичну допомогу в повному обсязі.
«Завдяки започаткованому Олександром Вілкулом соціальному партнерству між обласною владою та бізнесом, Тернівський центр первинної медико-соціальної допомоги відкривається у відновленому приміщенні. ДТЕК «Павлоградвугілля» виділив кошти на створення необхідних умови для надання якісної медичної допомоги жителям міста: закуплено нове медичне обладнання, меблі, техніка. Тож і діти, і дорослі зможуть пройти тут необхідне обстеження та лікування», — сказав перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний.
У Центрі первинної медико-санітарної допомоги проведена повна реконструкція. Процедурні кабінети оздоблені плиткою, встановлена нова техніка та меблі. Повністю замінено вікна та двері, відремонтовано систему опалення та водопостачання, встановлено нову сантехніку. На це ДТЕК «Павлоградвугілля» виділив 700 тис грн, з яких 190 тис грн – на придбання нового медичного обладнання.
За ці кошти закуплені тонометри, пульсометри, електронні ваги, кисневі сумки, гемоглобінометри, електрокардіограф.
«Проекти партнерства бізнесу і влади, спрямовані на поліпшення якості життя людей, які сьогодні успішно реалізовуються на Дніпропетровщині, є втіленням принципів відповідальності перед суспільством як обласної влади, так і приватних компаній, таких як ДТЕК. Саме такі проекти роблять наші міста і райони кращим місцем для життя, що створює надійну перспективу для подальшого розвитку нашого регіону», — прокоментував Артур Мартовицький, Генеральний директор ПАТ «ДПЕК Павлоградвугілля», депутат Дніпропетровської обласної ради.

Вячеслав Задорожний: «Капітально відремонтоване неврологічне відділення Павлоградської районної лікарні – це ефективний результат започаткованого Олександром Вілкулом соціального партнерства влади та бізнесу»

Перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний за дорученням губернатора Олександра Вілкула відкрив після капітального ремонту неврологічне відділення Павлоградської центральної районної лікарні.
«Для підвищення якості життя наших громадян в області реалізується комплексна програма з ремонту та реконструкції медичних установ, відкриття нових об’єктів медичної сфери. Капітально відремонтоване неврологічне відділення Павлоградської районної лікарні – це ефективний результат започаткованого Олександром Вілкулом соціального партнерства влади та бізнесу. Цей проект робить значимий внесок у вирішення важливих соціальних питань», – сказав Вячеслав Задорожний.
У лікарні, де майже 25 років не робили капітальний ремонт, тепер відповідно до сучасних стандартів реконструйовано неврологічне відділення. У палатах для важких хворих створені зручні умови перебування пацієнтів, зокрема, облаштовано окремі санвузли. Повністю замінено вікна на нові склопакети, відремонтовано системи водопостачання та водовідведення, встановлено нову сантехніку.
Також у відділення придбано таке медичне обладнання: ехоенцефалограф, що дозволяє діагностувати зміни в головному мозку при черепно-мозкових травмах та інсультах; апарат «Електросон» та випромінювачі. Закуплено меблі, м’який інвентар, холодильники, телевізори, медичні меблі, функціональні ліжка, крісла-каталки для переміщення тяжкохворих та кушетки.
Завдяки ремонту та придбанню нового медичного обладнання в неврологічному відділенні жителям Павлоградського району буде надаватися сучасна медична допомога європейського рівня. Ці заходи, на які ДТЕК «Павлоградвугілля» виділило 550 тис грн, забезпечать підвищення якості медичного обслуговування громадян.

Довідково:

У рамках соціального партнерства протягом 2008-2011 років у Павлоградській районній лікарні за кошти ДТЕК «Павлоградвугілля» було зроблено ремонт та придбано обладнання на суму 2,4 млн грн. У тому числі придбано сучасний флюорограф на суму 680 тис грн, проведено капітальний ремонт дитячого відділення та придбано для нього нові меблі на суму 500 тис грн, відремонтовано та оснащено медичним обладнанням, меблями та побутовою технікою терапевтичне відділення на суму 625 тис грн.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.