- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Підтримка молодіжного підприємництва

Молодь – це потужний людський ресурс. Підтримка молодих людей, їхнє залучення до активної участі в житті суспільства — це інвестиції в розвиток стратегічних ресурсів, як нашого міста, так і регіону в цілому.
Міська влада проводить дієві заходи та активно працює в напрямку розвитку молодіжного підприємництва в Павлограді.
На місцевому рівні для підтримки і розвитку підприємництва, в тому числі молодіжного, для забезпечення системи їх фінансової підтримки розроблено та діють:
— Програма сприяння розвитку та підтримки підприємництва.
— Концепція розвитку молодіжного підприємництва.
— Порядок надання гранту на підтримку молодіжного підприємництва переможцям конкурсу бізнес-проектів.
— Порядок часткового відшкодування з міського бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого та середнього підприємництва для реалізації бізнес-проектів.


Створюються сприятливі умови для підвищення освітнього рівня та зменшення рівня безробіття серед молоді, шляхом залучення її до підприємницької діяльності. Так, в рамках діючої Програми, Концепції розвитку молодіжного підприємництва та підписаного міським головою трьохстороннього меморандуму про співпрацю з ГО «Бізнес-клуб Павлоград» та Агентством професійного розвитку «Перспектива» на базі АПР «Перспектива» розроблено та проводяться безкоштовні навчальні програми для молоді та діючих підприємців. Мета навчальних програм — відібрати найбільш талановиту молодь, провести її навчання, допомогти їй в написанні та реалізації бізнес-проектів, а в подальшому, зрозуміти й, можливо, розробити більш чітку стратегію залучення молодих людей до підприємницької діяльності.

Так, 11 жовтня поточного року в приміщенні міськвиконкому відбулася зустріч зі студентами навчальних закладів міста: Павлоградського коледжу Національного технічного університету «Дніпровська політехніка», КВНЗ «Павлоградський медичний коледж» ДОР» та Західнодонбаського інституту МАУП. На даній зустрічі заступник міського голови Пацко Світлана Григорівна розповіла присутнім про заходи, які проводяться міськвиконкомом в напрямку розвитку підприємництва в м.Павлограді, в тому числі молодіжного, а директор Агентства професійного розвитку «Перспектива» Абдулов Ринат Махмутович ознайомив з темами та графіком проведення навчань для підготовки до участі у конкурсі бізнес-проектів серед молоді нашого міста на отримання гранту з міського бюджету.

Й вже з 16 жовтня п.р. розпочнеться для них навчальний процес з написання бізнес-проектів та підготовка їх до другого етапу конкурсу бізнес-проектів, який планується провести в листопаді місяці. На 2018 рік було заплановано два етапи конкурсу.
В квітні поточного року вже проведено перший етап конкурсу бізнес-проектів серед молоді міста, в якому прийняли участь шість претендентів. Конкурсним комітетом було визначено 3 кращих бізнес-проекти, переможцям яких буде надано грант з міського бюджету в розмірі по 10 000 гривень.

Крім того в жовтні п.р. також розпочались безкоштовні навчальні курси за темами: «Основи бізнес–планування», «Бухгалтерський облік в малому бізнесі», «Комп’ютерні технології для підприємців» та ведеться набір на курси «Психологія підприємницької діяльності» і «Технологія створення сайту», що мають розпочатись в листопаді та грудні 2018р.
Навчання проводяться за підтримкою міського голови. Лекції читають кваліфіковані викладачі-практики Західнодонбаського інституту МАУП та АПР «Перспектива» за адресою: м.Павлоград, вул.Дніпровська,400/1 (район СШ №20). Після прослуховування навчальних курсів всі учасники отримають сертифікати пройдених навчальних програм. Кошти на проведення курсів виділяються з міського бюджету в рамках реалізації заходів міської «Програми сприяння розвитку та підтримки підприємництва в м. Павлоград на 2016-2018 роки».
Записатись на курси та отримати більш детальну інформацію можна за адресою: м. Павлоград, вул. Соборна, 95, к.317. Контактні тел.: (0563) 20-62-86, 095-2415641, 095-5673086 або на e-mail: torg317@ukr.net

Інформація надана відділом розвитку
споживчого ринку та підприємництва
Павлоградської міськради