Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Притулок для собак працює в тестовому режимі

Январь 15th, 2018 Новини Вывести на печать

У Павлоградському притулку для бездоглядних тварин по вулиці Харківська, 8-а знову побували журналісти Павлоградської телерадіокомпанії.

         11 січня  тут був відзнятий відеосюжет, після ознайомлення з яким глядачі отримали інформацію про останні новини в роботі притулку.

Найголовніше, про що йшла мова – те, що цей соціально важливий для міста об’єкт, яким опікуються співробітники комунального підприємства «Затишне місто» Павлоградсьої міськради, наразі продовжує працювати в так званому тестовому режимі. Тобто, йде швидке реагування бригади відлову на виклики від мешканців міста, пов’язані з агресивною  поведінкою вуличних тварин. Ці  дзвінки надходять на телефон Павлоградського диспетчерського пункту, а також безпосередньо в комунальне підприємство.

Завдяки постійній  та всебічній підтримці міського голови Анатолія Олексійовича Вершини і депутатів Павлоградської міськради, на даний час притулок вже забезпечений сухими кормами для тварин, продовжується придбання якісного медичного та ветеринарного обладнання, дезинфікуючих засобів.

Про це журналістам телерадіокомпанії розповіли співробітники «Затишного міста»: майстер Юрій Гусак, який наразі є вірогідним очільником притулку для тварин, і лікар ветеринарної медицини Юлія Яременко.

Гості побували у зоні, яка відкрита для відвідувачів, а також у будівлі адміністративного корпусу, зокрема, в операційній. Вона поступово наповнюється всім необхідним приладдям, і, до речі, коштує воно досить дорого.

«Зараз місту всю роботу доводиться виконувати, як говориться, з нуля, — сказав Юрій Гусак. – Це доволі нелегкий процес, і в ньому вкрай відповідальним є, перш за все, правове оформлення документації, пов’язаної з суровим дотриманням вимог законодавства України у сфері поводження людини з тваринами. Коли ось так тісно стикаєшся з цією роботою, то все більше розумієш, наскільки важливий і відповідальний крок наважилася зробити міська влада нашого міста на чолі з Анатолієм Олексійовичем Вершиною, відкриваючи притулок »

Також спеціалісти «Затишного міста» розповіли про схему, за якою у тестовому режимі розпочав працювати Павлоградський притулок: це  «відлов – вакцинація – стерилізація – прилаштування» бездоглядних собак.

 Під час спілкування з журналістами Ю.В. Гусак підкреслив,  що, виконуючи завдання директора «Затишного міста» Василя Вікторовича Коріневського, був зібраний досвід тих українських міст, в яких спостерігаються позитивні зрушення у сфері поводження з тваринами. Такий  досвід  засвідчує, що стійка тенденція зменшення безпритульних тварин на вулицях міст спостерігається завдяки комплексному підходу. Тобто, повинна бути не лише цілеспрямована робота комунального  підприємства, а й робота з громадськістю. Бо  забрати «безхатченків» з вулиць і провести  стерилізацію тварин – це недостатньо, якщо населення і надалі буде продовжувати викидати четверолапих на вулицю, не контролюватиме їх народження. Наприклад, у м. Чернівці для мешканців впроваджена  обов’язкова  реєстрація домашніх тварин у загальній електронній базі. У штаті є спеціальний інспектор, який слідкує за дотриманням жителями правил утримання домашніх тварин та співпрацює  з громадськістю. Це європейська практика, і майбутнє для  Павлограда.

Ветлікар Юлія Яременко вийшла до гостей, тримаючи в руках песика, якому вже в притулку дали кличку Бублик. Таким чином Юлія Анатоліївна познайомила з цією собачкою всю аудиторію глядачів ПТРК. Його фото також зараз доступне на сайті «Затишного міста»  у рубриці «Вони шукають дім».

Собака1

Чому саме цей собачка породи такса в першу чергу потребує «усиновлення»?

«Бо він з самого початку знаходився у нерівних  умовах виживання серед великої зграї вуличних собак, — підкреслила лікар ветеринарної медицини. – Не викликає сумніву, що цей песик раніше був домашнім, а це зовсім не те, що народитися і вирости на вулиці. Ось дивіться, у нього все тіло, від голови і до хвоста, — в шрамах від собачих укусів.  А це ж тварина декоративна, вона потребує людського тепла. Особливо зараз, коли на вулиці значно похолодало.»

собака2

В той же час Ю.А. Яременко зауважила: ті господарі, які захочуть взяти до себе тварину, повинні знати, що такса – це особлива порода. Коли вона буде жити у квартирі, то може погризти дерев’яні меблі, взуття і т. д. Такса – по своїй природі мисливець, який любить довготривалі прогулянки на свіжому повітрі. Якщо для нього знайдуться розуміючі його природу люди,  то все буде добре.

Також варто знати, що після «усиновлення», співробітники «Затишного міста» продовжують спілкування з новими господарями тварини. Так сталося у випадку з чорним дворнягою Кузею. Пройшов уже місяць відтоді, які цей безпритульний пес з мікрорайону Шахтобудівників, після двох тижнів перебування у притулку, проведеного ветлікарем огляду та вакцинації, знайшов собі господаря. Пес і люди, що знайшли один одного, залишаються задоволеними один одним.

С. ВІКТОРОВА, фото автора

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №253 від 23.03.2022 «Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами ФОП Шмідту С.А.
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №250 від 23.03.2022 «Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами ТОВ «Успіх»
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №1159 від 23.08.2023 «Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами у місті МПП «Елегія»
  • Про внесення змін до рішення виконкому від 24.01.2024 р. № 86/0/3-24 «Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд»
  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за І квартал 2024 року