Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Про результати впровадження «Стратегії розвитку міста Павлоград на період до 2020 року» у 2017 році

Март 5th, 2018 Новини Вывести на печать

 

Завершився другий рік реалізації затвердженої рішенням  міської ради в лютому 2016 р. «Стратегії розвитку міста Павлоград на період до 2020 року» (далі Стратегія).

У 2017 році в місті реалізовувалось 36 проектів із 49 запланованих Стратегією.

За результатами проведеного моніторингу впровадження Стратегії рішеннями сесії Павлоградської міської ради було внесено ряд змін та доповнень, а саме:

— рішенням від 23.05.2017р. № 660-22/VII затверджено нову назву проекту «Місто власними руками» – «Громада своїми руками»;

— рішенням від 22.08.2017р. № 807-26/VII затверджено до реалізації новий проект «Розвиток туристичного бізнесу».

За підсумками реалізації Стратегії місто має перші успіхи, які стали знаковими, як для Павлограда так і для Дніпропетровської області, це:

Реконструкція Павлоградського моста через річку Вовча. Проект профінансовано з обласного бюджету в сумі 12,1 млн. грн.- Відкриття скейт-ленд парку по вул. Комарова на мікрорайоні ім. 40 років Жовтня. Відкриття скейт-ленду стало можливим завдяки конкурсу «Громада своїми руками» від компанії ДТЕК, а також фінансування з місцевого та обласного бюджетів. Загальна вартість парку – 2,1 млн. грн., з них 1,3 млн. грн. – з місцевої бюджету.  Розуміючи важливість розвитку приватного бізнесу в Павлограді, у 2017 році реалізовувались проекти за напрямком «Відкрите місто активного бізнесу та громади».В рамках співпраці бізнесу та влади нашого міста проводяться практичні заходи:

— Організовано та проведено  освітні семінари для підприємців за участю спеціалістів фіскальної служби, Центру зайнятості, управління Пенсійного фонду та ін..

— Для підприємців та молоді міста проведено безкоштовні курси за темами: «Основи бізнес-планування», «Облік та оподаткування в малому бізнесі», «Психологія в підприємницькій діяльності» та комп’ютерні курси.

— Реалізуються Концепції розвитку молодіжного підприємництва та Програма сприяння розвитку та підтримки підприємництва на 2016-2018 роки.

— Проведено конкурс бізнес-проектів серед молоді міста.

— Проведено зустрічі з представниками банківських установ, для обговорення проекту нового Порядку відшкодування з міського бюджету відсоткових ставок за кредитами для реалізації бізнес-проектів. Партнерами в реалізації зазначеного напрямку будуть банківські установи: Павлоградське відділення «Ощадбанк», КБ «Приватбанк», АБ «Південний» та «Укргазбанк».

— В грудні 2017 року проведено Форум «Павлоград – перспективне місто для розвитку бізнесу» та багато іншого.

В ході реалізації стратегічного напрямку «Місто здоров’я» впроваджувались проекти спрямовані на розвиток мережі закладів охорони здоров’я, запровадження інноваційних методів лікування, залучення в місто молодих фахівців, зміцнення матеріально-технічної бази шляхом оснащення сучасним медичним обладнанням.

Розуміючи, що профілактика здоров’я не менш важлива, ніж лікування, в місті приділяється велика увага реалізації проектів стратегічної цілі «Здоровий спосіб життя».

Протягом року велась робота по розширенню галузі, відкривались нові спортивні об’єкти,  проведені ремонтні роботи в приміщеннях спортивних споруд, на які з міського бюджету у 2017 році використано 2629 тис. грн.

Продовжувала працювати програма щодо навчання дітей плаванню в басейні водно-спортивного комплексу «Юність» ДП НВО «ПХЗ. Плавальний басейн у 2017 році відвідало близько 1,1 тис. дітей»(145 тис.грн.).

За стратегічним напрямком «Енергоефективне місто» реалізовувались проекти з використанням енергоефективного обладнання зовнішнього освітлення. Впровадження проектів вирішило не тільки проблему освітлення вулиць нашого міста, але й надало економію електроенергії та бюджетних коштів. У 2017 році проведено реконструкцію мереж зовнішнього освітлення на 28 вулицях та провулках,  територіях  шкіл, у парках, на прибудинкових  територіях  багатоквартирних будинків на загальну суму понад 2 млн. грн.

З 1 листопада 2017 року зовнішнє освітлення міста не вимикається протягом всієї ночі. Встановлена 41 камера зовнішнього відео спостереження на суму  800 тис. грн., з яких 147,4 тис. грн. — кошти  міського бюджету.   

В загальноосвітніх школах та дошкільних навчальних закладах проведені роботи по заміні старих вікон на металопластикові впроваджуються довгострокові навчальні програми по енергоефективності для закладів освіти та ін.

Протягом року комунальними службами міста проведено ряд робіт, направлених на реалізацію проектів за напрямком Стратегії «Комфортне і безпечне місто». На благоустрій міста (утримання та поточний ремонт вулично-дорожньої мережі, зовнішнього освітлення, утримання цвинтарів,  пляжів, тощо) з міського бюджету спрямовано майже в 2 рази більше коштів, ніж в минулому році —   29,6  млн. грн.

За рахунок міського бюджету з початку року виконано роботи з поточного ремонту доріг 105 вулиць на загальну суму 8,7 млн.грн., в тому числі:

-грейдування 19 вулиць на суму 1,5 млн. грн.;

-ямковий ремонт доріг 44-х вулиць на суму 4,9 млн. грн.;

-ямковий ремонт прибудинкових доріг, тротуарних доріжок та  зупинок громадського транспорту на 42-х вулицях на суму 2,3 млн. грн.

У 2017 році за напрямком «Місто якісної освіти» в першу чергу проводилась робота по проектам, спрямованим на ремонти і зміцнення матеріальної-технічної бази дошкільних установ, у зв’язку з тим, що в місті гострим залишається питання забезпечення дітей дошкільною освітою.

Актуальним є питання соціалізації дітей з особливими освітніми потребами та можливість отримання якісних освітніх послуг з інклюзивною формою навчання. Для дітей з особливими освітніми потребами у Павлоградському міському ліцеї після капітального ремонту відкрито кабінет психологічного розвантаження, виділено 300 тис. грн. з обласного бюджету, з міського бюджету на облаштування медіатек виділено 108,4 тис. грн.

Робота по проектам реалізація, яких запланована на 2018 рік, триває.

З повним тексом звіту про впровадження у 2017 році «Стратегії розвитку міста Павлоград на період до 2020 року» можна ознайомитись на офіційному сайті Павлоградської міської ради в розділі «Економіка».

 

Відділ з економічних питань

 

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • До уваги осіб з інвалідністю!
  • Допомога нашим захисникам
  • Виконком від 27.03.2024 р.
  • Покос трави на території міста Павлограда
  • Акутальні грантові пропозиції
  • До уваги суб’єктів господарювання
  • АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ
  • Про затвердження обґрунтування підстави здійснення закупівлі
  • Шановні павлоградці!
  • Переваги офіційного працевлаштування для роботодавців
  • Громадські обговорення щодо перейменування об’єктів топонімії міста Павлоград
  • Підтримка від ЮНІСЕФ для підприємств міста
  • Шановні нацгвардійці та ветерани!
  • Про затвердження Порядку проведення інвестиційних конкурсів для будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Павлоград
  • Оголошується конкурс бізнес-проєктів для надання гранту з міського бюджету на підтримку молодіжного підприємництва