Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Про результати впровадження «Стратегії розвитку міста Павлоград на період до 2020 року» у першому півріччі 2018 року

Август 9th, 2018 Новини Вывести на печать

 

Місто Павлоград працює згідно із Стратегією розвитку на період до 2020 року, затвердженою рішенням сесії міської ради від 22 лютого 2016 року № 89-5/VII.

П’ять стратегічних напрямків: А. «Відкрите місто активного бізнесу та громади»; В. «Місто здоров’я»; С. «Енергоефективне місто»; D. «Комфортне та безпечне місто»; Е. «Місто якісної освіти» визначені як пріоритетні напрямки розвитку громади та місцевої економіки. Стратегією передбачається реалізація 49 проектів.

У першому півріччі 2018 року реалізовувались проекти за напрямком «Відкрите місто активного бізнесу та громади».В рамках співпраці бізнесу та влади нашого міста проводяться практичні заходи:

— Організовано та проведено безкоштовний освітній семінар для підприємців за участю спеціалістів фіскальної служби, Центру зайнятості, управління Пенсійного фонду та регіонального управління з питань праці.

— Проведено безкоштовно навчальні програми для молоді та підприємців міста на теми: «Основи бізнес–планування», «Психологія в підприємницькій діяльності», «Комп’ютерні основи для підприємців».

— В квітні проведено перший в 2018 році етап конкурсу бізнес-проектів серед молоді міста, визначено три кращих бізнес-проекти. Для реалізації проектів переможцям буде надано грант з міського бюджету в розмірі 10 000 гривень.

— Розроблено та прийнято сесією Павлоградської міської ради регуляторний акт від 25.04.2018р. №1166-36/VII «Про затвердження Порядку часткового відшкодування з міського бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого та середнього підприємництва для реалізації бізнес-проектів».

— В рамках проекту «Громада своїми руками» на розгляд конкурсної комісії представлені проекти по міні-грантам з фінансуванням в розмірі 55 тис.грн., та кращі ідеї з можливим фінансуванням в розмірі до 200 тис.грн. Ідеї направлені на благоустрій міста, пропаганду здорового способу життя, популяризацію занять спортом та багато іншого. Впровадження проектів передбачено у другому півріччі 2018 року.

В ході реалізації стратегічного напрямку «Місто здоров’я» впроваджувався проект Реконструкція та ремонтні роботи КЗ «Павлоградська міська лікарня №4» Дніпропетровської обласної ради». У січні поточного року почалася реконструкція приймально-діагностичного відділення лікарні. Ремонт триватиме близько 13 місяців та реалізується за проектом Світового банку. Передбачається установити сучасний ангіограф, МРТ, ФГДС, електрокардіостимулятори, апарати УЗД та інше новітнє обладнання. 43 спеціаліста лікарні пройшли навчання для роботи на новому обладнанні.

В місті приділяється велика увага реалізації проектів стратегічної цілі «Здоровий спосіб життя».

Протягом першого півріччя 2018 р. за рахунок коштів міського бюджету придбано дитячий майданчик (вартістю 40 тис.грн), який встановлено за адресою вул. Дніпровська, 589 та дві каруселі та гойдалку, які встановлено за адресами вул. Войнової, 9 та вул. Дніпровська, 350.

Продовжувала працювати програма щодо навчання дітей плаванню в басейні водно-спортивного комплексу «Юність» ДП НВО «Павлоградський хімічний завод», на яку у 2018 році було виділено 360 тис.грн. За перше півріччя плавальний басейн відвідало 2587 учнів загальноосвітніх шкіл міста, на цю мету витрачено коштів в сумі 116,4тис.грн. за рахунок спеціального фонду міського бюджету.

За стратегічним напрямком «Енергоефективне місто» реалізовувались проекти з використанням енергоефективного обладнання зовнішнього освітлення.

В загальноосвітніх школах та дошкільних навчальних закладах проведені роботи по заміні старих вікон на металопластикові впроваджуються довгострокові навчальні програми по енергоефективності для закладів освіти.

Яскравою родзинкою в програмі міських заходів щодо популяризації енергозбереження та енергоефективності стало проведення квесту в загальноосвітній школі № 15. В конкурсі взяли участь учні шкіл № 3, 9, 11, 12 і 15.

Протягом першого півріччі 2018 року комунальними службами міста проведено ряд робіт, направлених на реалізацію проектів за напрямком Стратегії «Комфортне і безпечне місто». За рахунок коштів місцевого бюджету протягом року планується виконати поточний ремонт 133 доріг на загальну суму 13,93 млн.грн.

Виконано корегування та перерахунок проекту «Капітальний ремонт внутрішньобудинкової дороги по вул. Комарова, 9, 11 м. Павлоград. Коригування». Кошторисна вартість робіт по проекту — 2787,2 тис.грн. Впровадження заходів по проекту буде розпочато у III кварталі 2018 року та інш.

У першому півріччі 2018 року за напрямком «Місто якісної освіти» в першу чергу проводилась робота по проектам, спрямованим на ремонти і зміцнення матеріальної-технічної бази дошкільних установ:

— Виготовлено проектно-кошторисну документацію для 11 закладів освіти на загальну кошторисну вартість 29,7 млн.грн.

— Завершені роботи по проекту «Реконструкція будівлі ЗШ № 2 (корпус 2) для подальшого переведення в НВК № 2 по вул. Полтавська, 148 (замість вул.Московська, 123), м.Павлоград Дніпропетровської області. Коригування 2».За кошти обласного бюджету, проект передбачає відкриття 3 груп та 2 класів.

— Виконані роботи по проекту «Капітальний ремонт покрівлі, утеплення фасаду з ремонтом ганків та вимощення з заміною вікон на енергозберігаючі в ДНЗ № 8 за адресою: вул. Пчілки Олени, 113 м. Павлоград Дніпропетровської області» за кошти Українського Фонду соціальних інвестицій, замінено вікна, проведено капітальний ремонт покрівлі та утеплення цоколю.

Проблемними залишаються питання реконструкції НВК № 22. Проект передано до управління капітального будівництва Дніпропетровської ОДА. Для впровадження проекту необхідно кошти в сумі 21,2 млн. грн.

З повним тексом звіту про впровадження у першому півріччі 2018 року «Стратегії розвитку міста Павлоград на період до 2020 року» можна ознайомитись на офіційному сайті Павлоградської міської ради в розділі «Економіка».

 

Відділ з економічних питань

 

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.