Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Про стан підприємництва у Павлограді

Июнь 22nd, 2017 Новини Вывести на печать

IMG_6723

На черговому засіданні виконкому розглядалися питання підприємництва та стан  його розвитку в м.Павлоград. Звітував начальник відділу розвитку споживчого ринку та підприємництва Кусочкіна С.М.

Було відзначено, що сфера підприємництва це сектор економіки має потенціал стати базою для стабільного розвитку економіки міста, а також вирішення соціальних проблем безробіття та бідності в регіоні.

Але, як свідчить аналіз  статистичних показників підприємництва.  мешканців нашого міста  не приваблює створення власної справи легально. Чисельність зареєстрованих за два останні роки має тенденцію до незначного зниження, особливо фізичних осіб- підприємців.

В місті Павлоград станом на 01.01.2017 року загальна кількість зареєстрованих суб’єктів підприємницької діяльності за даними фіскальної служби становить 8633 осіб., в тому числі: фізичних осіб – 5085 ( 5494 чол.- 2015 рік, 92,6 %); юридичних осіб – 3548 (3266 чол.- 2015 рік 108,6%), що склало 98,8% до показників  минулого року.

В м. Павлоград прийнято міську Програма  сприяння розвитку  підприємництва на 2016-2018 роки, яка є основним актом, який визначає  політику місцевої влади в сфері підприємництва, розроблялася вона виходячи із стратегії   розвитку міста і передбачає проведення заходів  по напрямкам:

  1. Нормативно-правова підтримка підприємницької діяльності;
  2. Фінансово-кредитна та інвестиційна підтримка підприємництва;
  3. Ресурсне та інформаційне забезпечення;
  4. Кадрове забезпечення підприємницької діяльності.

Було відзначено  той важливий факт та позитивний результат, що підприємці та громадські організації нашого міста є повноправні партнери міської влади у реалізації заходів даної Програми.
Багато  підприємців та керівників міста не байдужі до питань добробуту і благоустрою нашого міста та приймають активну участь в реалізації програм і різних проектів.

Одним з прикладів взаємодії бізнесу та влади нашого міста є підписання в 2016 році  меморандумів про співпрацю в сфері підприємництва з ГО «Бізнес-клуб Павлоград» та  Агентством професійного розвитку «Перспектива». В рамках співпраці розпочато ряд практичних заходів:

— проводяться сумісні заходи, «круглі столи», громадські слухання;

— створено  та працює координаційна рада з питань розвитку підприємництва, до складу якої входять представники виконавчих органів влади, громадських організацій, депутати та представники бізнесу. Виконком вважає що це саме той орган, який повинен і буде вирішувати проблеми кожного підприємця нашого міста.

— вперше в місті  розпочато проведення навчальних безкоштовних курсів для підприємців та молоді міста. За 2016-2017 роки навчання пройшли — 91 чоловік .

— розроблено та успішно реалізується  Концепція розвитку молодіжного підприємництва, яка передбачає зменшення рівня безробіття серед молоді шляхом її залучення до підприємницької діяльності і дозволить відібрати найбільш талановиту та ділову  молодь, провести її навчання і допомогти їй в реалізації бізнес-проектів.

-оганізовуються безкоштовні освітні семінари за участю спеціалістів фіскальної служби, Центру зайнятості  та  Державної служби  з питань праці .

       — запроваджується система надання фінансової підтримки з міського бюджету для підприємців та молоді міста на розвиток підприємництва.

— надаються консультації з питань підприємства, юридичні консультації,   інформація з питань підприємництва на офіційному сайті,  газету «Західний Донбас».

— впроваджується в дію Порядк розміщення пересувних та стаціонарних  тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, яким передбачено сплату пайової участі за використання об’єктів благоустрою до міського  в 2016- 2017 роках додатково  вже надійшло понад 400,0  тис.грн та створено близько 50 додаткових робочих місць.

В планах виконкому на 2017-2018 роки:

  1. залучати більше активних, ділових людей та громадських організацій до реалізації місцевої політики щодо підприємництва.
  2. створити в місті діловий центр, що дозволить спільно вирішувати багато проблем.  Даний центр буде сприяти   налагодженню бізнес — контактів, обміну ідеями та досвідом роботи серед підприємців, залученню до підприємницької діяльності  молоді міста.
  3. продовжити безкоштовні навчальні програми для підприємців та молоді міста.
  4. розробити та прийняти Програму розвитку туристичного бізнесу в м.Павлоград..
  5. продовжити співпрацю з банківськими установами з надання другого виду фінансової підтримки з міського бюджету — відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого та середнього підприємництва для реалізації інвестиційних проектів, зокрема в сфері виробництва.

Міська влада та міський голова мають на меті створити в місті  належні  умови для формування активного бізнес-середовища,  що сприятиме зростанню престижу підприємницької діяльності та іміджу місцевої влади .

При цьому,  було відмічено, що  які б заходи не планувалися  і не проводились міською владою та  громадськими організаціями  успіх і прибутковість підприємця залежить більшою мірою від його активності та ініціативності.

А,  виконком завжди готовий розглянути будь-які пропозиції від кожного мешканця та підприємця  щодо співпраці в вирішенні проблемних питань, які перешкоджають розвиватися бізнесу в нашому місті.

IMG_6730

Також, на виконкомі  було проведено церемонію нагородження подяками міського голови  підприємців та керівників підприємств, котрі приймають активну участь у реалізації міської Програми сприяння розвитку підприємництва в місті, залучають молодь до підприємницької діяльності, проводять її навчання, проводять зустрічі з молоддю та своїм прикладом доводять, що підприємницька діяльність сфера цікава для самореалізації та втілення своїх мрій, а також виступають спонсорами заохочення.

IMG_6733

—  Макарова Алина Миколаївна, Абдулов Ринат Махмутович, Приходько Дмитро Володимирович, Зінько Ігор Володимирович, Ковпак Віталій Олексійович, Симоненко Євгеній Юрійович, Осокін Андрій Андрійович, Слинько Ольга Юріївна.

IMG_6736

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • До уваги законних представників дітей!
  • Всеукраїнські змагання з акробатичного рок-н-ролу
  • Про утворення аукціонної комісії для продажу нежитлового приміщення по вул.Дніпровська,348/33
  • Про утворення аукціонної комісії для продажу будівлі сараю по вул.Центральна,47г
  • Про проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Павлограді
  • Про затвердження Положення про конкурсний комітет
  • Про затвердження переможця конкурсу проєктів, розроблених громадськими об’єднаннями ветеранів та осіб з інвалідністю, яким буде надаваться фінансова підтримка в 2024 році
  • Стартувала серія тренінг-ігор під назвою «Грошовий Потік»
  • Вітання до Дня працівника житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення
  • Засідання робочої групи по боротьбі з незаконною торгівлею підакцизними товарами
  • До уваги мешканців міста! Зміни в графіку на маршрутах!
  • Реабілітація дітей з інвалідністю
  • ТУБЕРКУЛЬОЗУ МОЖНА ЗАПОБІГТИ
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 рр. для об’єктів соціально-культурної сфери та житлового фонду м. Павлограда