Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Про стан виконання заходів цивільного захисту м. Павлограда у 2012 році

Январь 30th, 2013 Новини Вывести на печать

Про стан виконання заходів цивільного захисту
м. Павлограда у 2012 році

Цивільний захист — це функція держави, спрямована на захист населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій шляхом запобігання таким ситуаціям, ліквідації їх наслідків і надання допомоги постраждалим у мирний час та в особливий період.
Кожен має право на захист свого життя і здоров’я від наслідків аварій, катастроф, пожеж, стихійного лиха та на вимогу гарантій забезпечення реалізації цього права від Кабінету Міністрів України, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, керівництва підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності і підпорядкування.
Забезпечення зниження техногенних ризиків та підвищення рівня захисту населення і територій — основне завдання, яке було визначено начальником цивільного захисту міста – міським головою м Павлограда Метелицею І.С. на 2012 рік.


Місто Павлоград несе велику техногенну навантаженість. На території міста розташовані 206 об’єктів високого ступеню ризику, 5 об’єктів середнього ступеню ризику та 1378– незначного ступеню ризику, в тому числі 14 об’єктів підвищеної небезпеки, 2 хімічно — небезпечних та 67 потенційно-небезпечних підприємств.
За 2012 рік на території м. Павлограда виникло 230 надзвичайних подій, в яких загинуло 12, травмовано21 осіб, в тому числі:
— пожежі- 187 (загинуло 6 осіб, травмовано – 7 осіб);
— дорожньо-транспортні пригоди – 4 (травмовано 10 осіб);
— події на водних об’єктах – 3 (загинуло 3 особи);
— виявлення застарілих боєприпасів -9 випадків;
— інші нещасні випадки – 27 (загинуло 3 особи, травмовано – 4 особи).
За порушення та невиконання правил пожежної безпеки в 2012 рік притягнуто до адміністративної відповідальності 157 посадових осіб, призупинено експлуатацію 3 підприємств, 11 будівель, 4 приміщень, відключено 52 дільниці електромережі в пожежонебезпечному стані.
Необхідно зазначити, що жодна надзвичайна подія не залишилася без відповідного реагування, а пересічний громадянин без відповідної допомоги .

Здійснення основних заходів у сфері захисту населення і територій від НС техногенного та природного характеру

В 2012 році в нашому місті у сфері захисту населення і територій від НС техногенного та природного характеру виконані наступні заходи:
— прийнято 29 рішень виконавчого комітету та видано 12 розпоряджень міського голови з питань цивільного захисту;
— до матеріального резерву міста придбано матеріалів на загальну суму – 69.5тис. грн., в тому числі: пально-мастильних матеріалів на суму 16,4 тис. грн, будівельних матеріалів на суму 49,6 тис. грн, аварійно-рятувального обладнання на суму 3,5 тис.грн;
— для запобігання виникнення надзвичайних ситуацій згідно рішень виконавчого комітету використано з міського матеріального резерву пально-мастильних матеріалів на суму 9.8 тис. грн, будівельних матеріалів на суму 38.6тис.грн.
— проведено:
• 41 засідання міської комісій з питань ТЕБ та НС, на яких було розглянуто 65 питань в сфері цивільного захисту;
• тренування евакуаційних органів міста щодо готовності до виконання завдань за призначенням;
• 2 штабні тренування
за темою: «Дії органів управління та сил Павлоградської міської ланки Дніпропетровської територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту з виконання завдань під час весняного льодоходу та повені 2012 року».
за темою: «Дії органів управління та сил Павлоградської міської ланки Дніпропетровської територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту при органiзацiї оперативних заходів з лiквiдацiї наслiдкiв надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ускладненням погодних умов у зимовий період 2012-2013 років»;
— комплексних об’єктових навчань –7, комплексних об’єктових тренувань – 32, штабних об’єктових тренувань -28, тактико-спеціальних навчань невоєнізованих формувань -39, навчально-тренувальних занять на ПНО (за ПЛАС) -43, в яких взяли участь 27264 осіб.
Організація оповіщення та інформування:
з метою захисту населення, зменшення втрат у разі загрози або виникнення НС успішно використовується існуюча регіональна система оповіщення та інформування.
Інженерний захист населення і територій:
в місті створений фонд захисних споруд цивільної оборони (цивільного захисту) для укриття населення, який нараховує 35 сховищ.
За результатами перевірок захисних споруд неготові до використання за призначенням 24 сховища (68,5 % від загальної кількості).
Основними причинами неготовності захисних споруд до використання за призначенням є:
• затоплення (підтоплення) ґрунтовими водами;
• зруйновані та безгосподарні;
• ліквідація підприємств (процес санації).
На виконання розпоряджень Уряду в місті проводиться технічна інвентаризація захисних споруд.
З початку проведення технічної інвентаризації проінвентаризовано 13 захисних споруд (37,1 % від загальної кількості).


Відсутність коштів на проведення технічної інвентаризації, невизначеність балансоутримувачів та власників, наявність безгосподарських захисних споруд затримують проведення технічної інвентаризації.
Не проведена технічна інвентаризація захисних споруд ДП ВО «Південний машинобудівний завод імені О.М.Макарова» Павлоградський механічний завод, ВАТ «Палмаш», ТОВ «Гулібат», КП ПМК – 90, ТОВ «Бетонярня Будмайстер», Завод силікатної цегли, ЗАТ «Павлоградагропромбуд».
У минулому році сформована зведена відомість захисних споруд, які неможливо проінвентаризувати (3 од.), та з обгрунтовуючим пакетом документів надана на розгляд до МНС України.
У 2013 році запланований огляд-конкурс на краще утримання, експлуатацію та використання за призначенням захисних споруд.
Радіаційний і хімічний захист населення.
Протягом року функціонувала міська система спостереження та контролю за станом радіаційного фону території міста на постах спостереження, диспетчерських службах підприємств, що забезпечило здійснення постійного контролю за станом радіаційної обстановки, своєчасне реагування на будь — які зміни радіаційного фону у місті.
Медичний захист населення.
У зв’язку з реформуванням в медичній сфері, доопрацьований та уточнений плани медико-санітарного забезпечення населення та плани реагування закладів охорони здоров’я при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.
Лікувальні заклади міста на 100% автономними джерелами енергоживлення.
Підготовка осіб керівного складу ЦЗ.
За 2012 рік в навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Дніпропетровської області пройшли функціональне навчання 98 осіб керівного складу, посадових осіб та фахівців, на яких поширюється дія законів у сфері цивільного захисту, що становить 74% (за планом 133 осіб). На міських курсах ЦЗ підготовлено 522 особи, що становить 95%.
Проводилася активна інформаційна та роз’яснювальна робота через засоби масової інформації серед різних верств населення щодо власної та колективної безпеки життєдіяльності. За звітний період у друкованих виданнях вийшло 24 матеріалів, на радіо та телебаченні – 38 сюжетів, які транслювалися більше 150 разів.

У липні 2012 року проводилася комплексна перевірка комісією МНС України та Держтехногенбезпеки стану цивільного захисту в Дніпропетровській області і в м. Павлограді зокрема. За результатами цієї перевірки комісією відзначено, що місто готове до виконання завдань за призначенням.
Значний вклад у розвиток ЦЗ міста внесло керівництво міста. Слід також відзначити високу готовність до дій за призначенням автотранспортної служби ЦЗ (Ткач С.І.), служби оповіщення та зв’язку (Діденко В.М.), служби забезпечення нафтопродуктами (Рассохін А.П.), служби енергетики та світломаскування (Лутай І.М.), служби торгівлі та харчування (Кусочкіна С.М.).

На нараді з підведення підсумків цивільного захисту за 2012 рік голова обласної державної адміністрації Дмитро Колесников відмітив м. Павлоград, як одне з кращих в області, та в якому найбільш оперативно та професійно діяли за призначенням у минулому році органи та підрозділи з питань НС та нагородив міського голову – начальника цивільного захисту міста Метелицю І.С. почесною грамотою.

Керівному складу та фахівцям з питань цивільного захисту міста необхідно забезпечити виконання завдань щодо реалізації державної політики з питань ЦЗ, визначених Наказом начальника ЦЗ міста – міського голови на 2013 рік.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій
та цивільного захисту населення
Павлоградської міської ради

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №253 від 23.03.2022 «Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами ФОП Шмідту С.А.
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №250 від 23.03.2022 «Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами ТОВ «Успіх»
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №1159 від 23.08.2023 «Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами у місті МПП «Елегія»