- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Робочий візит експертів VNG International/Пакс в рамках проекту «Создание АРТ-территории «Всі свої»».

Робочий візит експертів VNG International/Пакс
в рамках проекту «Создание АРТ-территории «Всі свої»».

19 червня місто Павлоград відвідали представники Нідерландської організації VNG International/Пакс, Маіта ван дер Марк — експерт VNG International проекту “Державне будівництво та підзвітність у Східній Україні”, Алма Масіч- експерт PAX по відносинах з громадськими організаціями та Олександр Шашкін – асистент експерта з моніторингу проекту VNG International.


На робочій нараді обговорювались головні аспекти реалізації проекту «АРТ-територія «Всі свої» на базі бібліотеки сімейного читання №2, який спрямований на об’єднання громадськості, влади, а також підтримку сімей переселенців. Цей проект вдалося реалізувати за підтримки Міністерства закордонних справ Нідерландів.
В результаті реалізації проекту на території бібліотечної системи (бібліотека № 2 по вул. Дніпровська, д.557) створено сучасний простір, який став центром і об’єднуючою ланкою для громадських організацій в роботі з переселенцями і іншими членами громади міста. Завдяки цьому проекту активізувався діалог та з’явилися довірчі відносини між місцевою громадою та ВПО. Цей діалог здійснюється за допомогою проведення різноманітних заходів: майстер-класів, тренінгів, семінарів, індивідуальних консультацій, творчих виставок як в бібліотеці, так і в модульному містечку.


Громадські організації, які беруть участь в реалізації проекту, надають можливість внутрішньо переміщеним особам отримати нові знання та можливості. Отримати відповіді на хвилюючі їх питання під час тренінгів, консультацій, зустрічей, практикумів.
На сьогоднішній день проведено ще не всі заплановані заходи, реалізація проекту триватиме ще біля 3 місяців і така співпраця стане гарним прикладом спільної роботи.
Під час зустрічі було зазначено, що проекти реалізовані спільними зусиллями громади та місцевої влади, завжди є суттєвим поштовхом для розвитку, об’єднання та активізації населення в місті.