- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Робочий візит експертівVNG International/ PAX в рамках проекту «Державне будівництво та підзвітність у східній Україні»

 

Для успішної та результативної інтеграції внутрішньо переміщених осіб в громаду міста дуже важливі плідна співпраця місцевої влади з громадськими організаціями, чітко налагоджений зворотній зв’язок з мешканцями міста.

З метою підведення підсумків реалізації проекту «Створення АРТ-територія «Всі свої» — 30 вересня місто Павлоград відвідали експерти Нідерландської організації VNG International/PAX, Маіта Фан дер Марк — експерт VNG International, Алма Масіч- експерт PAX по відносинах з громадськими організаціями та  Олександр Шашкін – асистент експерта з моніторингу проекту VNG International. Також на нараді були присутні: заступник міського голови Радіонов О.М., начальник відділу з питань залучення інвестицій, реалізації проектів та регуляторної політики  Рашитова О.С., представники 6 громадських організацій, які виступили партнерами проекту та учасники проведених заходів з числа ВПО.

На засіданні робочої наради експерти мали можливість поспілкуватися з кінцевими бенефіціарами та почути враження від майстер-класів, тренінгів, семінарів, індивідуальних консультацій, творчих виставок які проводились як в бібліотеці, так і в модульному містечку. Учасники цих заходів розповіли про важливість отриманої юридичної та психологічної допомоги. Завдяки  цьому проекту активізувався діалог влади та громади, з’явилися довірчі відносини між місцевими жителями та новими жителями нашого міста зі східних областей України.

В результаті реалізації проекту в приміщенні бібліотеки сімейного читання №2, створено сучасний простір, який став центром і об’єднуючою ланкою для громадських організацій в роботі з переселенцями і іншими членами громади міста. Закуплена техніка, меблі, обладнання, цільова група проекту — 577 осіб, розроблено та виготовлено роздаткових матеріалів — 3600 шт, на завершальній стадії розробка веб-сайту

 

На сьогоднішній день проект «Всі свої »успішно реалізований, але на цьому співпраці з VNG International/PAX не закінчується. Ми сподіваємось на довгу та плідну співпрацю з нашими міжнародними партнерами.