- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Шановні павлоградці!

14 грудня 1986 року над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції було завершено будівництво саркофагу. У цей день українці вшановують подвиг людей, які безстрашно розпочали боротьбу з техногенною катастрофою.

Трагедія на ЧАЕС вразила світ не лише масштабами, а й мужністю тих, хто ліквідував її наслідки. Працівники станції, вогнеборці, військові та цивільні – ці люди перші прийняли на себе удар радіації, ціною власного життя та здоров’я рятували людство від небезпеки. Жодна статистика не скаже, скільки людських доль понівечено чорнобильським смерчем! Тільки в нашому місті на обліку перебуває 492 постраждалих внаслідок цієї катастрофи, з них ліквідаторів — 285  чоловік.

Чорнобильська трагедія щодня нагадує нам про необхідність бути пильними, обережно ставитися до всього живого. Дзвін Чорнобиля як набат, як вирок, як попередження людству пекучим болем постійно відгукується в серцях живих.

Велика вдячність вам, шановні ліквідатори, і вічна пам’ять тим, кого немає з нами. Нехай ті події навчать нас цінувати мир та спокій на землі.

Давайте ніколи не забувати про величезну відповідальність перед природою та життям майбутніх поколінь і зробимо все можливе, щоб така трагедія ніколи не повторилася.

 

З повагою

Міський голова                                                                                                                                           А.Вершина