- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Шановні Павлоградці!

З 12.00 години 29 грудня 2017 року у фойє на четвертому поверсі приміщення виконавчого комітету Павлоградської міської ради самовільно розташувалася група громадян, яка, за власним твердженням, протестує проти «дій ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» у відношенні членів зареєстрованої 08.12.2017 року Незалежної Первинної Профспілкової Організацї «Павлоградвугілля». Вони зазначили, що до виконання їх вимог два члени НППО «Павлоградвугілля» (В.В.Бугайов, А.І.Карпенко) будуть приймати участь в акції голодування та безперервно знаходитись в будівлі міськвиконкому.

З цього моменту ці люди знаходяться у приміщенні адмінбудівлі, перетворили на спальні місця шафи-купе для одягу, розмалювали двері шаф, розклеїли плакати. До них цілодобово ходять відвідувачі. Зауваження з боку працівників виконкому про дотримання порядку, про заборону візитів у неробочий час сприйняті голодувальниками дуже вороже, як спроби перешкоджати їм відстоювати власні інтереси.

Працівники виконкому неодноразово роз’яснювали їм, що підняті ними питання відносяться до цивільно-правових відносин і повинні розглядатися судом. Вирішення цих питань в жодному разі не входить до компетенції органів місцевого самоврядування. Претензій до місцевої влади, як зазначили самі учасники акції, немає.

Для недопущення порушень громадського порядку та спостереження за станом здоров’я голодуючих з 3 січня 2018 року було встановлено цілодобове чергування співробітника поліції та медичної сестри. В зв’язку з тим, що учасники акції відмовилися від постійного медичного нагляду, контроль стану їх здоров’я буде здійснюватись періодично або за потребою. Після огляду лікаря 2 січня 2018 року А.Карпенко та В.Бугайов погодилися здати необхідні для перевірки стану здоров’я аналізи, але вранці 4 січня від цього категорично відмовилися.

З огляду на викладене зазначаємо, що міська влада підтримує та буде підтримувати право громадян відстоювати свої законні інтереси, але тільки в межах правового поля. Вважаємо неприпустимим використання на свій власний розсуд та, тим більше,  псування комунального майна під час будь яких акцій.