Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Що потрібно знати власникам приватизованого житла

Июнь 26th, 2017 Новини Вывести на печать

Приватизація житла — це відчуження квартир (будинків), кімнат у квартирах та одноквартирних будинках, де мешкають два і більше наймачів, кімнат у гуртожитках державного житлового фонду на користь громадян України. Приватизація квартир створює умови для здійснення права громадян на вільний вибір способу задоволення потреб у житлі, залучення значної кількості громадян до участі в утриманні і збереженні існуючого житла та формування ринкових відносин у житловій сфері.

В результаті приватизації громадяни набувають право власності на житло, в якому вони проживають, тобто стають його власниками. А право власності дає можливість вільно розпоряджатися своїм житлом: продавати, передавати у спадок, передавати в іпотеку і т. і.

На сьогодні питання приватизації квартир для значної частини громадян України вже вирішені. Тому слід окреслити основні проблеми, що виникають при здійсненні прав власності. Власники житлових приміщень поряд з широким обсягом прав мають сукупність обов’язків. Це підтримка житлового приміщення в належному стані, своєчасне проведення поточного ремонту приміщень, в якому власник проживає, участь в проведенні поточних і капітальних ремонтів інженерного обладнання будинку.

Власник зобов’язаний використовувати житлове приміщення строго за її цільовим призначенням — постійного проживання. Надання або використання ним жилих приміщень для потреб промислового характеру не допускається. Також, основним обов’язком власників житла є регулярна та своєчасна  оплата комунальних послуг.

Крім того, звертаємо увагу жителів міста, які приватизували свої квартири до 2006 року. У свідоцтві про право власності на житло необхідно визначити частку кожного власника відповідно до діючого Цивільного кодексу України. Для цього необхідно звернутись до відділу по обліку комунального майна та житлової площі ( вул. Соборна,буд.95, каб.107 ) всім власникам житла  з паспортами, оригіналом і копіями свідоцтва про право власності на житло для написання відповідної заяви. Без визначення часток кожного власника у свідоцтві про право власності на житло неможливо провести будь-які дії з квартирою (продати, подарувати, заповісти, вступити у спадок).

 

 

Заступник начальника відділу по обліку

комунального майна та житлової площі                                      В.П.Гребенюк

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження