Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ УЧАСНИКІВ ЧАЕС

Декабрь 25th, 2013 НовиниСлужби соціального захисту Вывести на печать

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ УЧАСНИКІВ ЧАЕС

На державному рівні соціальні гарантії для чорнобильців базуються на законодавчих актах, які надають їм право на отримання пільг, компенсацій та допомоги певних видів.
На підставі Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та відповідно до постанови КМУ від 20.04.2007р. № 649 проводяться виплати компенсації вартості продуктів харчування дорослим, віднесеним до першої та другої категорії, щомісячної грошової допомоги на дітей дошкільного та шкільного віку, компенсації додаткової відпустки, щорічної допомоги на оздоровлення постраждалим, віднесеним до першої категорії, постраждалим, віднесеним до другої та третьої категорії з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, евакуйованим із зони відчуження.
Міська влада опікується проблемами соціального захисту осіб, постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи та реалізує в цьому напрямку делеговані державою повноваження на міському рівні.
На обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Павлоградської міської ради перебуває 556 осіб, постраждалих від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, в тому числі 100 дітей.
Виплата компенсацій та допомоги постраждалим громадянам в 2013 році проводиться наступним чином:
щомісячна компенсація вартості продуктів харчування громадянам, що належать до першої категорії виплачується в розмірі 308,00грн., громадянам, що належать до другої категорії – 154,00грн.;
щомісячна грошова допомога на дітей шкільного віку виплачується у розмірі 16,50грн., на кожну дитину дошкільного віку – у залежності від того відвідує дитина дитячий дошкільний заклад чи ні.
щорічна допомога на оздоровлення за 2013 рік виплачена у розмірах, встановлених постановою КМУ від 12.07.05 № 562 «Про щорічну допомогу на оздоровлення громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»:
віднесеним до 1 категорії, інвалідам 1,2 групи – у розмірі 120,00 грн.
віднесеним до 1 категорії, інвалідам 3 групи – у розмірі 90,00грн.
віднесеним до 2 категорії, з числа учасників ліквідації наслідків аварії – у розмірі 100,00грн.
віднесеним до 2 категорії, з числа евакуйованих із зони відчуження у 1986 році – у розмірі 75,00 грн.
віднесеним до 3 категорії, з числа учасників ліквідації наслідків аварії – у розмірі 75,00грн.
В рамках реалізації міської програми «Соціальний захист окремих категорій населення на 2013-2015рр.» 111 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, отримали матеріальну допомогу на суму 31,0 тис.грн. за рахунок коштів міського бюджету. Крім того 20 громадянам відповідної категорії надано продовольчі набори.
Щороку проводиться робота по забезпеченню безплатними путівками постраждалих, які виявили бажання оздоровитися, мають медичні показники для санаторно-курортного лікування та подали відповідну заяву. У 2013 році за рахунок коштів державного бюджету отримали безплатні санаторно-курортні путівки 17 осіб, в тому числі 5 дітей.
Відповідно до діючого законодавства, особи, які мають право на пільги згідно Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” користуються:
— 50-відсотковою знижкою плати за користування житлом, у межах норм, передбачених чинним законодавством;
— 50-відсотковою знижкою плати за користування комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та ін.) та вартості скрапленого балонного газу для побутових потреб у межах норм, передбачених чинним законодавством;
— 50-відсотковою знижкою вартості палива, у межах норм, передбачених чинним законодавством; у разі, якщо відповідні будинки не мають центрального опалення;
— позачерговим встановлення квартирних телефонів. Абонентна плата за користування квартирним телефоном встановлюється у розмірі 50 відсотків від затверджених тарифів.
За 11 місяців 2013 року, за рахунок субвенції з державного бюджету учасникам ліквідіції аварії на ЧАЕС надано пільг з:
— житлово-комунальних послуг на суму 356,0 тис.грн.;
— твердого палива та скрапленого газу на суму 4,0 тис.грн.;
— послуг зв’язку – 22,8 тис.грн.;
— інших пільгових послуг (проїзд) – 3,1 тис.грн..
Не залишаються без уваги ліквідатори-інваліди. Так у 2013 році за рахунок коштів державного бюджету проведено капітальний ремонт житла двом ліквідаторам та забезпечено автомобілем одного ліквідатора. За рахунок міської комунальної власності виділено квартиру учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, який став інвалідом.
Питання соціального захисту осіб, постраждалих від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС залишається актуальним та знаходиться на постійному контролі міської влади.

Начальник управління праці та соціального захисту населення

Л.В. Бобровницька

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • Про перейменування та приведення до мовних стандартів об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою
  • ПІДСУМКИ ПРОВЕДЕННЯ ДНІВ СТАЛОЇ ЕНЕРГІЇ В ПАВЛОГРАДІ
  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • Про передачу майна