- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Створення дозвільного простору для малечі та людей похилого віку завдяки Конкурсу міні-грантів «Громада своїми руками»

 

01 листопада 2018 року відбулася презентація двох проектів переможців Конкурсу міні-грантів «Громада своїми руками» за підтримки Павлоградської міської ради, ДТЕК «Павлоградвугілля» та ГО «Агенція економічного розвитку м. Павлоград».


Ініціативна група Центру творчості та юнацтва прийняла участь і перемогла у конкурсі з проектом «АРТ- площадка та територія розваги «Happy childhood» (Щасливе дитинство). Завдяки реалізації проекту створені вуличні творчі локації для заняття рукоділлям, малюванням, реконструюванні та побудовані цікаві спортивно-ігрові локації (дошка для малювання, вуличні класики, міні-гольф, вулична мішень для метання, спортивна стіна з іншим інвентарем). Це надало змогу не тільки долучити дітей до творчості, цікавих розваг й спорту, а також оздоровити їх. Тепер діти найближчих шкіл та всього мікрорайону зможуть активно, цікаво та повноцінно проводити свій час на АРТ – площадці — території розваг. Не менш важливим аспектом реалізації даного проекту є – створення сприятливих умов для навчання, розвитку та відпочинку дітей з особливими потребами, а саме: постелено гумова плитка на майдані та обладнано інвентар з більш зручним доступом до них.


Другий проект, який втілили у життя — «Соціальний проект «55+, або ПЕНСІЙНІ ПЕРЕГОНИ». Створили сучасний простір «Живчик 55+» на базі бібліотеки БСЧ №5, закупивши сучасні меблі та технічне обладнання для проведення заходів, чим привнесли у життя людей літнього віку нові враження і позитивні емоції. Спонукали їх виходити зі своїх квартир, відволікаючись від проблем і отримувати задоволення від простих речей: танців, вистав, літературних вечорів, навчальних курсів і майстер — класів. Ствердили справжні права старшого покоління на свою дієздатність і активну роль у житті суспільства, для суспільного визнання, поваги збоку оточуючих, надання психологічної підтримки, формування нових інтересів.


Ці проекти надали змогу урізноманітнити дозвілля малечі та приділити максимум уваги людям похилого віку.
Пораділи та привітали з приємною подією ті, хто всіляко сприяв досягненню спільної мети – заступник міського голови Шуліка О.О., регіональний представник ДТЕК по соціальному розвитку Коновалова О.О., менеджер ГО «Агенція економічного розвитку м. Павлоград» Булгакова Н.В.
Сподіваємось, що втілення цих креативних ідей стане поштовхом для нових звершень та перемог.

Відділ з питань залучення інвестицій, реалізації проектів та регуляторної політики