Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

У Павлограді поповнюються ряди волонтерів

Ноябрь 15th, 2013 Відділ сім”ї, молоді та спортуНовини Вывести на печать

На Павлоградщині розпочався навчальний рік підготовки волонтерів до спільної роботи з рятувальними підрозділами Головного управління ДСНС України. Відповідна робота проводиться у рамках Програми губернатора області «Відпочивай безпечно», з метою залучення громадського активу до спільної роботи щодо запобігання надзвичайним ситуаціям, а в окремих випадках й оперативного реагування на них.
На виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича щодо залучення громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики, у липні поточного року у Дніпропетровську на виїзній нараді з рятувальниками ДСНС Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул поставив завдання організувати взаємодію з волонтерськими організаціями в усіх областях України. На виконання цього доручення Головним управлінням ДСНС у Дніпропетровській області створено Центр взаємодії з волонтерами та волонтерськими організаціями.
Основними завданнями Центру стали налагодження дієвого публічного діалогу та ефективної взаємодії з питань безпеки у сфері цивільного захисту, забезпечення участі волонтерів у заходах із запобігання виникненню та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій шляхом проведення інформаційно-роз’яснювальної та профілактичної роботи, надання допомоги громадянам та формування громадської культури поведінки людини у сфері безпеки життєдіяльності.

У рамках Програми губернатора області «Відпочивай безпечно» 13 листопада 2013 року у м. Павлоград на базі пожежно-рятувальної частини № 27 пройшла презентація всеукраїнського волонтерського руху, під час якого для студентів-волонтерів Павлоградського медичного училища, Західно-Донбаського професійного ліцею та Павлоградського гірничого технікуму знайомили з основами безпеки життєдіяльності, заходами щодо запобігання виникненню та в окремих випадках ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. До молодих людей звернулися заступник міського голови Остренко С.А., начальник Павлоградського МРУ ГУ ДСНС України Миславський О.В. та начальник відділу запобігання надзвичайних ситуацій Павлоградської міськрайонного управління ДСНС Гливко Г.А.
В ході проведення заходу здійснювалась демонстрація наглядного відеоматеріалу про рейди працівників управління ДСНС по мікрорайонах м. Павлоград, гасіння лісних пожеж та можливі наслідки, які виникають із-за необачності та халатності людей, а також про ліквідацію боєприпасів у мешканців нашого міста. Слайди супроводжувалися повчальною лекцією та прикладами з життя, які доводили необхідність та важливість володіння навичками для запобігання надзвичайних ситуацій. Фахівці-рятувальники звернули увагу молоді на те, що кожен має розуміти , що здатний допомогти, а іноді й врятувати життя іншої людини.
По завершенні теоретичної частини молоді люди мали змогу ознайомитися з технікою , яка використовується рятувальниками під час гасіння пожеж та з умовами їх роботи.

IMG_1445

Активізація та розвиток волонтерського руху у Павлограді являється окремим напрямком діяльності рятувальників нашого міста, оскільки волонтери — це дієва молода сила, яка в змозі надати реальну допомогу у роботі рятувальних служб міста, зокрема, пропаганді безпечної життєдіяльності. Крім того, добровільні організації можуть долучатися до громадсько-масових заходів для проведення, як профілактичних робіт із запобігання надзвичайним ситуаціям, так і в окремих випадках й ліквідації їх наслідків.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • До уваги осіб з інвалідністю!
  • Допомога нашим захисникам
  • Виконком від 27.03.2024 р.
  • Покос трави на території міста Павлограда
  • Акутальні грантові пропозиції
  • До уваги суб’єктів господарювання
  • АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ
  • Про затвердження обґрунтування підстави здійснення закупівлі
  • Шановні павлоградці!
  • Переваги офіційного працевлаштування для роботодавців
  • Громадські обговорення щодо перейменування об’єктів топонімії міста Павлоград
  • Підтримка від ЮНІСЕФ для підприємств міста
  • Шановні нацгвардійці та ветерани!
  • Про затвердження Порядку проведення інвестиційних конкурсів для будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Павлоград
  • Оголошується конкурс бізнес-проєктів для надання гранту з міського бюджету на підтримку молодіжного підприємництва