- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

В місті відбувся перший захід в рамках проведення Європейських Днів сталої енергії

З метою залучення громади міста до проблем енергозбереження та екології відповідно до Європейської ініціативи «Угода Мерів»  в місті Павлограді вперше проводяться Дні сталої енергії.

Проведення інформативних заходів, розрахованих на різні аудиторії,  сприятиме утвердженню в масовій свідомості переконання, що сталі енергетичні технології, моделі поведінки й управлінські рішення не лише економічно вигідні і корисні для природного довкілля, але й цілком досяжні та життєздатні. Це чудова нагода познайомити широкий загал із кращими місцевими, національними і закордонними напрацюваннями у цій сфері та відкрити для себе нові ідеї.

Практика проведення заходів, спрямованих на поглиблення знань з енергоефективності, є звичною у багатьох країнах світу. В Павлограді Дні сталої енергії відбуваються вперше та розраховані на різну цільову аудиторію – від малечі до дорослих.

Оскільки діти – це запорука нашого майбутнього, тому вчитися енергоефективності потрібно з дитинства. Першим заходом, в рамках цього проекту, стало проведення семінару на тему «Енергоефективність кожного дня» для учнів загальноосвітньої школи №9. Семінар був проведений на базі Ресурсного центру за підтримки ГО «ОСББ — майбутнє Павлограда» та компанії ДТЕК.

З вітальним словом до присутніх звернувся заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради О.М.Радіонов та підкреслив важливість проведення подібних заходів у місті, а також необхідність усвідомлення потреби у зміні власного ставлення до ощадного використання енергії.

Під час семінару обговорювались питання енергозбереження, дбайливого ставлення до енергоресурсів, спільної власності тощо.

Це не останній семінар, тому завтра буде продовжена робота. Наступну порцію знань отримають учні школи №3.

 

Відділ з економічних  питань