- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

В Україні почав діяти механізм «будівельної амністії»

В Україні запрацював механізм будівельної амністії для дачних та приватних будинків, що були збудовані без дозвільних документів.
Будівельна амністія поширюється на об’єкти незначного класу наслідків:
індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 квадратних метрів, господарські (присадибні) будівлі і споруди загальною площею до 300 квадратних метрів, збудовані у період з 5 серпня 1992 року по 9 квітня 2015 року;
будівлі і споруди сільськогосподарського призначення, збудовані до 12 березня 2011 року.
Амністування нерухомості здійснюватиметься в місті Павлоград за досить простою процедурою. Після подачі необхідних документів та заяви до відділу держарбудклнтролю, їх буде розглянуто упродовж 10-ти робочих днів та ухвалено рішення щодо прийняття об’єкта в експлуатацію. При цьому, штрафні санкції за самовільне будівництво та експлуатацію таких об’єктів до власників/користувачів земельних ділянок не застосовуватимуться.
«Будівельна амністія – це крок держави на зустріч людям, які свого часу, з різних причин, не оформили своє будівництво – через незнання законодавства, територіальну недоступність відповідних органів тощо. Сьогодні у всіх є можливість привести до ладу документацію на свої будинки та споруди, і більше не хвилюватися, що вони знаходяться «поза законом».

Відділ державного архітектурно-будівельного контролю
к.104 виконкому вул.. Соборна,95, м. Павлоград, тел.. 066-081-55-49 та 095-88-323-80