- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Вдові отця Валентина вручили документ про присвоєння йому звання «Почесного громадянина міста»

Сьогодні, на свято Вознесіння Господнього, в Свято-Успенському храмі м.Павлограда міський голова Анатолій Вершина урочисто вручив матушці Олені Цешковській документ про присвоєння її чоловікові протоієрею Валентину Цешковському звання «Почесний громадянин міста Павлограда» посмертно.

Вручення відбулося в присутності Павлоградського благочинного протоієрея Павла Бурлая, настоятеля Успенського храму протоієрея Євгенія Дьоміна, представників ЗМІ та численних парафіян.

«Ця втрата для всіх нас непоправна. Зрозуміло, що ніхто не може замінити нам отця Валентина. У нашій пам’яті він назавжди залишиться, як найдобріший Пастир, Духовний батько і молитвенник за всіх нас », — сказав отець Павло Бурлай.

«Сьогодні, в це Велике світле свято, я хочу виконати приємну місію — вручити матушці Олені документ про присвоєння отцю Валентину почесного звання, — сказав міський голова Анатолій Вершина. — отець Валентин був для мене духовним наставником і справжнім священнослужителем — ми були знайомі досить тривалий період часу. На жаль, він дуже рано пішов з життя. І при цьому він залишив дуже світлий слід на цій землі, і перш за все, в нашому місті. Він просто ніс добро, очима і всіма своїми діями випромінював доброту і світло … »

Міський голова нагадав, що отець Валентин дуже багато зробив для Павлограда і всього регіону. Він невтомно працював, щоб нести людям віру, вчив їх доброті, взаємоповазі та любові. Тому депутатами Павлоградської міської ради було прийнято рішення присвоїти Цешковський Валентину Михайловичу звання «Почесний громадянин міста Павлограда».

Після цього Анатолій Вершина відвідав могилу отця Валентина.