- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Відкриття додаткової групи в закладі дошкільної освіти № 61 «Зірковий»

 

Сьогодні, 4 січня, у дитячому садочку «Зірковий» було відкрито групу, яка розрахована на 15 дітей з особливими потребами. На заході були присутні міський голова А.О. Вершина, його заступник та представник відділу освіти. Колектив вихователів й вихованці садка подарували гостям приємні творчі подарунки та слова вдячності за нову групу. Анатолій Олексійович порадував дітлахів солодкими подарунками.

 

Ствоерння групи стало можливим завдяки участі дошкільного закладу у проекті фонду «ЮНІСЕФ».

Близько  3 років тому  Міжнародною  організацією  дитячим   фондом  « ЮНІСЕФ»  було  проведено  моніторинг серед  закладів дошкільної освіти  щодо  доцільності  відкриття додаткових груп в діючих садочках Павлограда.

Фондом  було визначено  5  закладів дошкільної освіти, одним з яких став дитячий садок  «Зірковий». За  35 років свого існування цей заклад  став першою освітньою сходинкою  майже для 10 тисяч дошкільнят. Ще з 2010 року  у дошкільному закладі виникла необхідність у створенні груп для дітей з особливими освітніми потребами (1 логопедична група та 2 групи для дітей з затримкою психічного розвитку).

Фондом «ЮНІСЕФ» була  проведена робота по заміні  систем опалення, водопостачання, водовідведення, електропостачання, облаштування стель, стін, підлоги, заміні вікон на енергозберігаючі.  Окрім того,   група забезпечена   необхідним обладнанням та м’яким інвентарем (столи, стільці, ліжка, матраци, подушки, постільна білизна, рушники,  розвиваючі  іграшки, обладнання для ігрових майданчиків). Крім того, за кошти  місцевого бюджету було придбано посуд, кварцові лампи, класні  дошки на суму 73 800 гривень.