- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Відповіді на запитання павлоградців під час звіту міського голови

 Інформуємо! Під час звіту міського голови 15.12.2017року від мешканців міста до міського голови надійшли письмові та усні запитання. Надаємо на них відповіді.

 

з/п

Зміст питання   Відповідь
1.           Як Ви бачите подальше  систему теплопостачання у місті?

 

             Рішення щодо подальшої системи теплопостачання міста Павлоград буде розглядатися  після завершення опалювального сезону 2017-2018 рр. з урахуванням розробленої схеми теплопостачання міста.

 

2.          Чи законно стоять ларьки по збору вторинної сировини  у дворах будинків та чи  сплачують вони податок до бюджету?

 

          Місце розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності (прийом вторинної сировини) було погоджено на засіданні Комісії з погодження місця розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на об’єктах благоустрою міста Павлоград за наступними адресами: вул. Плосконоса Ігоря (район проїзду до гаражів), вул. Західнодонбаська (район ж/б № 26), вул. Тельмана (район ж/б № 4/1).

Інспекцією з благоустрою проводиться робота з власниками тимчасових споруд щодо приведення у відповідність документів згідно Порядку розміщення тимчасових стаціонарних споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста Павлоград, який затверджений рішенням міської ради від 21.06.2016 р. № 252-8/VІІ (зі змінами). У разі порушення вищезазначеного Порядку, суб’єкти господарювання будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.

 

 

3.             Які ще роботи заплановані у Дитячому парку? Коли планується завершити роботи?

 

                 В 2017 році розроблено проектно-кошторисну документацію «Реконструкція дитячого парку в м. Павлоград». Кошторисна вартість робіт склала 4 915,875 тис. грн. Проектом передбачено виконання робіт із зовнішнього освітлення парку, озеленення території газоном та розподіл на зони зеленими насадженнями, облаштування системи автоматизованого поливу, встановлення лавочок для відпочинку, урн, майданчиків для гри з гральними комплексами. Роботи планується розпочати в 2018 році.

 

4.           Чи планується капітальний ремонт вулиці Західнодонбаська? Під час дощів вулиця перетворюється в річку.

 

 

              В 2017 році розроблено проект «Реконструкція вул. Західнодонбаська, м. Павлоград Дніпропетровської обл.» . Кошторисна вартість робіт  — 13516,003тис.грн. Проектом передбачається заміна дорожнього покриття проїзної частини та тротуарів вул. Західнодонбаська, прочистка зливової каналізації, заміна ділянки трубопроводу. Виконання робіт по проекту планується розпочати в 2018 році.

 

5.         Чи планується в Павлограді впровадження системи “доступне житло”, через яку можливо отримати житло ВПО та учасникам АТО?

 

              Програму « Доступне житло» в Україні реалізує фінансова установа «Державна спеціалізована фінансова установа «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву». В Дніпропетровській області цим займається  Дніпропетровське регіональне управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. На жаль, об’єкти будівництва знаходяться у м. Дніпро. Прийом заяв від громадян – кандидатів на отримання державної підтримки за державною програмою будівництва (придбання) доступного житла буде здійснюватися з  16 січня 2018 року регіональним управлінням за адресою: м. Дніпро,  вул. Робоча 22а.  Контакти :  тел.(0562) 32-33-13,
(0562) 32-25-07. Електронна адреса  dp.04@molod-kredit.gov.ua. Вся інформація знаходиться на сайті http://dp.molod-kredit.gov.ua
6.          Коли вирішиться питання дитячого садочка на селищі “Хіммаш”?

 

            Станом на 27 грудня 2017 року ДНЗ № 17 знаходиться у приватній власності. У зв’язку з тим, що заклад не експлуатується вже більше 16 років, всі комунікації потребують повної заміни, ремонт покрівлі, заміна вікон та дверей також ремонт всіх приміщень, орієнтовна сума реконструкції становить понад 25,0 млн. грн.

За інформацією комунального закладу «Центру первинної медико – санітарної допомоги   м. Павлограда» у районі вулиць: 17 вересня, Толстого, Степового Фронту, мешкає 68 дітей у віці від 2 до 6 років, тому немає необхідності у відкритті закладу дошкільної освіти у вищезазначеному районі.

7.         Чи будуть відремонтовані  вулиці Грушевського Михайла (вул.Жовтнева) та Шутя? В 2017 році це не було виконано.

 

              В 2017 році за рахунок коштів міського бюджету було проведено поточний ремонт вул. Михайла Грушевського. Роботи проведено в межах виділеного бюджетного фінансування.

Міським бюджетом на 2018 році передбачено виділення коштів на проведення поточного ремонту дорожнього покриття вул. Шутя.

 

8.            Коли буде виконано ремонт дорожнього покриття та роботи з прокладки ливневої каналізації на вулицях Некрасова, Добролюбова, Пчілки Олени (Красіна). Вода стоїть цілий рік, дорожнє покриття зруйновано.

 

              В 2017 році за рахунок коштів міського бюджету виконано роботи з поточного ремонту дорожнього покриття вул. Некрасова, вул. Добролюбова, вул. Олени Пчілки. Роботи проведено в межах виділеного бюджетного фінансування.

Порушене питання щодо виконання робіт з прокладки зливової каналізації по вищезазначеним вулицям прийнято до уваги, але  нажаль, на даний час  міським бюджетом не передбачено виділення коштів на розробку проектів та виконання даних робіт.

 

9.           Прохання вирішити питання додаткового рейсу автобуса № 4 в часи пік.

 

            По маршруту №4 «вул..Ст.Фронту — сел. Соснівка» з 25.12.17року добавлений додатковий рейс, час відправлення з вул..Шевченко   о 14-00.
10.          Перенести пільговий рейс з 8.30 на 9.30 автобуса № 7  з Приточиловки.

 

 

            З 01.01.18року внесені зміни у графік руху маршруту №7 «вул..Прибера – вул. Красіна», а саме: час відправлення автобусу з позначкою «Пільговий» з кінцевої зупинки вул. Красіна змінений з

8:30 на 9:30.

11.           Вирішити питання організації свердловини на селищі “Шахтобудівників”.           Відбір води для питних цілей зі свердловини по пр. Шахтобудівників,14а заборонений постановою Головного санітарного лікаря м. Павлограда ще  в 1997 році. Вода зі свердловин по вул. Можайського,4а та вул. Підгірна,20а не придатна для використання для питних цілей з причини невідповідності якості води вимогам ДержСанПін 2.2.4-171-10.   Подібна ситуація може виникнути і на послідуючій свердловині.    Отже, забезпечити необхідну якість води з підземних джерел на сел. Шахтобудівників не можливо. Досвід експлуатації пробурених раніше свердловин фактично це підтверджує.   Таким чином, КП «Павлоградводоканал» вважає будівництво нової свердловини на сел. Шахтобудівників недоцільним.
12.           Прохання виконати ремонт тротуарної доріжки впродовж будинку Пенсійного фонду на селищі “Шахтобудівників”.

 

            Порушене Вами питання щодо поточного ремонту тротуарної доріжки вздовж будинку Пенсійного фонду на селищі «Шахтобудівників» прийнято до уваги і при виділенні додаткових коштів в 2018 році питання щодо фінансування робіт буде винесено на розгляд сесії Павлоградської міської ради.

 

13.         Прохання виконати благоустрій парку ПМЗ.

 

             Питання щодо виконання робіт з благоустрою парку ПМЗ буде розглянуто в межах реальних можливостей міського бюджету  2018 року.

 

14.         Прохання виконати освітлення вул. Пчілки Олени  (Красіна) від будинку №7 до будинку №85.

 

 Роботи з відновлення зовнішнього освітлення вулиці Красіна (від будинку № 7 до № 85) буде виконано підприємством КП «Павлоградсвітло» в I півріччі 2018 року за умови обрізки фруктових дерев власниками житлових будинків.