Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Як стати власником або користувачем земельної ділянки в м.Павлограді

Апрель 12th, 2018 Новини Вывести на печать

Відповідно до норм Земельного кодексу України земельні ділянки комунальної форми власності, які є вільними від забудови, можуть надаватись на умовах користування (право оренди) або у власність. Так нормами                 ст.134 Земельного кодексу України визначено, що право власності або право оренди на такі земельні ділянки підлягають обов’язковому продажу окремими лотами на конкурентних засадах, а саме: на земельних торгах. Відповідно до ст.135 Земельного кодексу України земельні торги  проводяться у формі аукціону, за результатами проведення якого укладається договір купівлі-продажу або договір оренди  земельної ділянки з учасником-переможцем земельних торгів, який запропонував найвищу ціну за земельну ділянку, що продається (стосується права власності), або найвищу плату за користування нею (річна орендна плата), зафіксовану в ході проведення земельних торгів.

Всі земельні торги відкриті, обмежень в участі в торгах немає, тобто будь-який громадянин України або юридична особа мають право на участь в аукціоні при умові подачі вчасно заявки та сплати реєстраційного та гарантійного внесків.

Відповідно до законодавства всі об’яви про проведення торгів обов’язково розміщуються на інформаційному порталі Держгеокадастру України  в розділі «Земельні аукціони». Без цього оголошення, проведення торгів неможливе. З метою максимальної прозорості проведення торгів, на території м.Павлограда додатково розміщується інформація на офіційному сайті Павлоградської міської ради в розділі «Оголошення», в газеті «Західний Донбас» та на бігбордах вздовж вул.Дніпровська, яка є автошляхом загальнодержавного значення.

Одним із основних джерел наповнення місцевого бюджету міста є плата за землю. Орендна плата за землю представляє собою систематичні щомісячні надходження,  які відповідно до Податкового кодексу України встановлюються в розмірі від 3% до 12%, а за результатами земельних торгів можуть бути і більшими (в разі наявної конкуренції). Податковим законодавством передбачено, що орендна плата за землю за результатами торгів ніколи не може бути переглянута у бік зменшення, тільки може збільшуватись на розмір індексації, яка обчислюється щорічно. Орендна плата це майбутній розвиток міста в цілому. Території, які раніше не використовувались та були занедбані завдяки проведенню земельних торгів будуть освоюватись новими землекористувачами, а місцевий бюджет отримає додатково значні грошові надходження. Так, на початку 2018 року за результатами торгів було укладено  4 нових договори оренди земельних ділянок, що додатково принесе до бюджету щорічно 264 тис грн.

В квітні 2018 року планується проведення чергового земельного аукціону на який виставляються 3 земельні ділянки щодо продажу права оренди (на розі вул.Полтавська та вул.Шевченко площею 0,0620 га, для комерційного використання, строк оренди 5 (п’ять ) років;  на вул.Плосконоса Ігоря, площею 0,0035 га, під розміщення торговельного павільйону, строк оренди 5 (п’ять) років; на вул.Дніпровська (район лікарні №4), площею 0,0120 га, для комерційного використання) та  1 ділянка щодо продажу права власності (на вул.Харківська район АТП 11261, площею 3,0000 га, промислове використання). На земельні ділянки з продажу права оренди великий попит серед суб’єктів господарювання. Земельна ділянка, яка пропонується у власність, на вул.Харківська виставлялась на  торги неодноразово. Жодної пропозиції щодо участі в торгах від претендентів не надходило.

 

 

 

 

 

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження