Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

За рівнем кваліфікації медичного персоналу Дніпропетровський регіональний перинатальний центр, який розпочне роботу 1 червня 2012 року, буде одним з найкращих в Україні

Апрель 4th, 2012 Новини Вывести на печать

За завданням Олександра Вілкула для забезпечення ефективної роботи Дніпропетровського регіонального перинатального центру наразі триває реконструкція та оснащення сучасним обладнанням акушерського блоку, а також вживаються заходи щодо підвищення кваліфікації медичних працівників.
З метою забезпечення якісної перинатальної допомоги, заплановано підвищити кваліфікацію 59 лікарям та 45 молодшим медичним спеціалістам. Наразі спеціальну підготовку на базі Дніпропетровської державної медичної академії, Харківської медичної академії післядипломної освіти, Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика вже пройшли 58 лікарів та 37 молодших спеціалістів. Після введення в експлуатацію Дніпропетровського регіонального перинатального центру в його складі працюватимуть 85% лікарів вищої та першої категорії, в тому числі 4 кандидата медичних наук та 2 заслужених лікаря України.
«Створюючи регіональний перинатальний центр у Дніпропетровську ми розуміємо, що якість роботи центру залежить не тільки від сучасного обладнання, яким ми оснащуємо заклад. Ключова роль відводиться підготовці медичних кадрів. За рівнем кваліфікації медичного персоналу Дніпропетровський регіональний перинатальний центр буде одним з найкращих в Україні» — сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Регіональний перинатальний центр, в якому щорічно буде відбуватися близько 4000 пологів, створюється на базі обласної дитячої клінічної лікарні. Із жовтня 2011 року тривають будівельні роботи в акушерському блоці, який розрахований на 89 ліжко-місць. В тому числі передбачено функціонування 59 ліжок акушерського відділення, з них 7 ліжок інтенсивної терапії для жінок та 7 ліжок інтенсивної терапії для новонароджених, та 30 ліжок відділення патології вагітних.
Наразі ремонтно-будівельні роботи виконані на 73,2% та продовжуються згідно затвердженого графіку. Вже виконані демонтажні роботи, улаштована підлога, замінені віконні блоки та посиленні перекриття. Тривають роботи з влаштування покрівлі, шпаклювання стін, налагодження внутрішніх інженерних мереж. Загальна вартість проекту – 84,7 млн грн, з них 24,5 млн грн передбачено на придбання сучасного медичного обладнання. «Створення регіонального перинатального центру у Дніпропетровську дозволить покращити якість медичної допомоги жінкам під час вагітності, пологів та у післяпологовий період. Завдяки високому рівню кваліфікації лікарів новонароджені будуть отримувати якісну медичну допомогу з перших днів життя», — сказала головний лікар Дніпропетровського міського пологового будинку №2 Людмила Падалко.
Система перинатальної допомоги у Дніпропетровській області передбачає якісну роботу двох перинатальних центрів (у Дніпропетровську та Кривому Розі) та екстреної допомоги. Придбані у 2011 році за підтримки Олександра Вілкула сучасні автомобілі екстреної допомоги дозволяють перевозити немовлят вагою від 500 грамів в належних умовах.
Довідка:
За дорученням Президента України Віктора Януковича з 2010 року в Україні впроваджується Національний проект «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства». Мета Національного проекту – забезпечення населення доступною висококваліфікованою медичною допомогою, комфортними умовами народження та виходжування дітей шляхом створення регіональних перинатальних центрів.
У рамках проекту «Нове життя» у Дніпропетровській області будуть діяти два перинатальні центри — у Кривому Розі та у Дніпропетровську.
Міжрайонний перинатальний центр у Кривому Розі, в якому кваліфікована медична допомога надається мешканцям міста та п’яти прилеглих районів, був відкритий 8 грудня 2011 року. Центр розрахований на 76 ліжок та 3000 пологів у рік. За перший квартал 2012 року у Криворізькому перинатальному центрі відбулося 656 пологів.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.