Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Держава не стоїть осторонь проблем багатодітних сімей.

Декабрь 26th, 2013 Відділ сім”ї, молоді та спорту Вывести на печать

Держава не стоїть осторонь проблем багатодітних сімей.

Останнім часом в Україні велика увага приділяється підтримці та захисту сімей з дітьми, а особливо багатодітним сім’ям. Держава не стоїть осторонь проблем багатодітних сімей, а постійно вдосконалює законодавство України з цих питань. Але велика відповідальність за майбутнє покоління стримує подружжя в народженні багатьох дітей. Далеко не кожна сучасна родина зважиться мати трьох і більше дітей. Одразу, хочу нагадати хто є багатодітною родиною. Згідно Закону України «Про внесення змін до статті 1 «Про охорону дитинства» «Багатодітна сім’я — сім’я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує. До складу багатодітної сім’ї включаються також діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, — до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років».
З метою посилення соціального захисту, поліпшення підтримки, створення більш сприятливих умов для виховання дітей багатодітні сім’ї міста Павлограда користуються пільгами за власним бажання в межах передбачених законодавством.
Жінки, які працюють та мають двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину-інваліда, одинокій матері, батьки, які виховують дітей без матері, а також особи, які взяли дитину під опіку, чи прийомні батьки мають право на щорічну додаткову оплачувану відпустку тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів.
За наявності декількох підстав для надання цієї відпустки її загальна тривалість не може перевищувати 17 календарних днів.
Матерям, які народили п’ять і більше дітей встановлюються пенсії за особливі заслуги перед Україною. Пенсія за особливі заслуги встановлюється жінкам, як надбавка до розміру пенсії, на яку має право особа згідно із законом, у розмірі від 35 до 40 відсотків прожиткового мінімуму (949грн). Станом на грудень 2013 року в місті Павлоград такою надбавкою користується 211 жінок.
Право позачергового отримання квартир або садибних (одноквартирних) жилих будинків мають сім’ї, які мають п’ять і більше дітей, та у разі народження у однієї жінки одночасно трьох і більше дітей, якщо вони мають право на поліпшення житлових умов. Цим правом скористались у 2013 році 3 багатодітні родини.
Право першочергового отримання квартир або садибних (одноквартирних) жилих будинків, за наявності у них права на отримання такого житла, мають: сім’ї та одинокі матері й батьки, які мають трьох або чотирьох дітей, а також у разі народження у однієї жінки одночасно двох дітей. В 2013 році отримала квартиру 1 багатодітна родина , яка має 3 дітей.
Зараз в Павлограді проживає понад 520 багатодітних сімей. До Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, внесено інформацію і сформовано базу даних про 472 багатодітні сім’ї.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження