- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Енергозбереження на часі. Підсумки проведення Днів сталої енергії в Павлограді.

В рамках Європейської ініціативи «Угода мерів», протягом березня-травня 2019 року в місті Павлограді відбулись Дні сталої енергії. Дні сталої енергії проводяться щорічно в усіх країнах Європейського Союзу, як засіб замислитись над перспективами виробництва і споживання енергії в усьому світі.
Цього року вперше запропоновано учням старших класів шкіл взяти участь у конкурсі відеороликів на тему енергозбереження та енергоефективності. У виконкомі Павлоградської міської ради була проведена зустріч з учасниками цього конкурсу та пізнавальна екскурсія Павлоградським телецентром, під час яких діти отримали корисні поради для створення своїх конкурсних робіт.

Головною ідеєю виникнення цього конкурсу стало надання можливості висловлення думок павлоградської молоді щодо способів вирішення енергетичних та екологічних проблем.
Проявив свою уяву, творчість, креативність, учасники конкурсу висловлювали ідеї енергозбереження та протидії зміни клімату. Використовували гумор та були серйозними, підіймали проблеми міста та світу, ділились своїми здобутками, проводили опитування дорослих містян та переймались знаннями найменших мешканців міста.


Найважчим моментом конкурсу стало визначення переможців. Адже всі роботи були достойні перемоги. За результатами підведених підсумків переможцями стали учні загальноосвітньої школи № 5.

Юні павлоградці вже неодноразово доводили, що дбають про енергозбереження та сталий розвиток міста. Про це свідчить, зокрема, високий рівень зацікавленості та участі школярів в заходах, спрямованих на підвищення обізнаності у сфері енергоефективності та формування енергоощадного мислення.
Учасники яскравого конкурсу-квесту вразили своєю яскравістю та ерудицією. Діти із захопленням виконували завдання й отримали масу позитивних емоцій та нові знання. У складній боротьбі перемогу отримала команда загальноосвітньої школи № 6.

Дітлахи садочків № 5, 15, 23, 30, 31, 47 також взяли активну участь у конкурсі малюнків «Енергозбереження очами дітей». У вестибюлях садочків можна було спостерігати цікаві дитячі виставки. Задоволені учасники отримали солодкі призи.


Минулого року, в рамках проведення Днів сталої енергії в Павлограді, для учнів шкіл міста була проведена цікава екскурсія на підприємство з виготовлення енергозберігаючих вікон «Відкриті вікна «REHAU Ukraine». Діти отримали унікальну можливість побачити на власні очі процес виготовлення енергозберігаючих вікон від початку виробництва до кінцевого продукту.
Цього річ учні старших класів разом з шкільними педагогами відвідали Павлоградський хімічний завод. Під час екскурсії вони ознайомилися з основними заходами направленими на зниження енергоспоживання на підприємстві, використання енергії нетрадиційних джерел та вторинних енергоресурсів, а також з впровадженими новими технологіями. Вони особисто побачили, як отримують електричну енергію за допомогою тригенераційної станції та сонячних панелей. Родзинкою екскурсії стала зустріч з дикими тваринами, що мешкають на території заводу.


До проведення інформаційно-просвітницьких заходів активно долучаються відділ освіти Павлоградської міської ради, депутатський корпус, компанія ДТЕК, Павлоградська телерадіокомпанія, громадські організації, підприємства та небайдужі підприємці міста.

Відділ з економічних питань Павлоградської міської ради