Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Оформлення трудових відносин

Август 3rd, 2012 Новини Вывести на печать

Територіальна державна інсперція з питань праці

Оформлення трудових відносин

Згідно ч.2 ст.2 КЗпПУ наймані працівники реалізують право на працю шляхом укладання трудового договору. Під трудовим договором у законодавстві розуміють угоду між працівником та власником підприємства, у відповідності з яким працівник зобов’язується виконувати роботу, визначену цією угодою, з підляганням внутрішньому трудовому розпорядку, а власник підприємства зобов’язується виплачувати працівнику заробітну плату і забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін.
Відповідно до вимог ст. 24 КЗпП України «При укладенні трудового договору громадянин зобов’язаний подати паспорт або інший документ, що посвідчує особу, трудову книжку, а у випадках, передбачених законодавством, — також документ про освіту (спеціальність, кваліфікацію), про стан здоров’я та інші документи. Укладення трудового договору оформляється наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу про зарахування працівника на роботу.
Трудовий договір вважається укладеним і тоді, коли наказ чи розпорядження не були видані, але працівника фактично було допущено до роботи.»
Вимогами ст. 48 КЗпПУ передбачено « Трудова книжка є основним документом про трудову діяльність працівника. Трудові книжки ведуться на всіх працівників, які працюють на підприємстві, в установі, організації або у фізичної особи понад
п’ять днів. Трудові книжки ведуться також на позаштатних працівників при умові, якщо вони підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню. Працівникам, що стають на роботу вперше, трудова книжка оформляється не пізніше п’яти днів після прийняття на роботу.
До початку роботи працівника, відповідно до вимог 29 КЗпП України, необхідно ознайомити під розписку з умовами праці, обов’язками, правами, наявністю шкідливих виробничих факторів, ознайомити з графіком роботи тощо.
Власник повинен забезпечити відповідно до вимог ст. 30 Закону України «Про оплату праці» достовірний облік виконуваної працівником роботи і бухгалтерський облік витрат на оплату праці у встановленому порядку, а також провести розрахунок відповідно до вимог ст. 116 КЗпП України.
Оскільки трудові відносини у період роботи не укладались, а власник не забезпечив ознайомлення з умовами праці та не забезпечив достовірний облік виконуваної роботи працівнику необхідно вирішувати питання оплати праці та оформлення трудових відносин у судовому порядку.
При наявності доказів та свідків, які підтвердять факт роботи у певний період, додержання правил внутрішнього трудового розпорядку працівник має можливість звернутись до районного суду за місцем проживання та згідно зі ст. 10 ЦПК України вирішити питання оплати праці та оформлення трудових відносин на засадах змагальності сторін так як згідно ч.1 ст. 124 Конституції України правосуддя в Україні здійснюється виключно судами. Делегування функцій судів, а також привласнення цих функцій іншими органами чи посадовими особами не допускаються.
Крім того, ст. 4 Декрету Кабінету Міністрів України “Про державне мито” від 30.04.1993 р. № 43-93 визначено, що позивачі, які звертаються до суду для вирішення питання, пов’язаного із трудовою діяльністю, звільняються від державного мита.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • До уваги осіб з інвалідністю!
  • Допомога нашим захисникам
  • Виконком від 27.03.2024 р.
  • Покос трави на території міста Павлограда
  • Акутальні грантові пропозиції
  • До уваги суб’єктів господарювання
  • АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ
  • Про затвердження обґрунтування підстави здійснення закупівлі
  • Шановні павлоградці!
  • Переваги офіційного працевлаштування для роботодавців
  • Громадські обговорення щодо перейменування об’єктів топонімії міста Павлоград
  • Підтримка від ЮНІСЕФ для підприємств міста
  • Шановні нацгвардійці та ветерани!
  • Про затвердження Порядку проведення інвестиційних конкурсів для будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Павлоград
  • Оголошується конкурс бізнес-проєктів для надання гранту з міського бюджету на підтримку молодіжного підприємництва