Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Оплата довідки виданної замість листка непрацездатності

Июль 16th, 2014 Новини Вывести на печать

Оплата довідки виданної замість листка непрацездатності

В якому порядку оплачують період перебування в лікарні на обстеженні з уточнення діагнозу хвороби у зв’язку з професійним захворюванням за довідкою, виданою відповідним медичним закладом, де зазначено, що довідку видано замість листка непрацездатності для пред’явлення в бухгалтерію для виплати за середнім заробітком згідно з п.1.10 наказу МОЗ України від 31.03.94р. N 45, наказу МОЗ України від 13.11.2001 р. N 455 (п.2.17)?
ВІДПОВІДЬ:
Статею 169 Кодексу законів України про працю визначено: «Власник або уповноважений ним орган зобов’язаний за свої кошти організувати проведення попереднього (при прийнятті на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці»
Статтею 17 Закону України «Про охорону праці» також передбачено, що роботодавець зобов’язаний за свої кошти забезпечити фінансування і організувати проведення попереднього (під час прийняття на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників,, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба в професійному доборі. За результатами періодичних медичних оглядів за потреби роботодавець зобов’язаний забезпечити проведення відповідних оздоровчих заходів. Медичні огляди провадяться відповідними закладами охорони здоров’я, працівники яких несуть відповідальність згідно із законодавством за відповідність медичного висновку фактичному стану здоров’я працівника. Порядок проведення медичних оглядів визначається спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі охорони здоров’я.
Роботодавець зобов’язаний забезпечити за свій рахунок позачерговий медичний огляд працівників: за заявою працівника, якщо він вважає, що погіршення стану його здоров’я пов’язано з умовами праці; за своєю ініціативою, якщо стан здоров’я працівника не дає змоги йому виконувати свої трудові Обов’язки. За час проходження медичного огляду за працівниками зберігаються місце роботи (посада) і середній заробіток. Пунктом 1.10 Положення про порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 31.03.94 р. N 45, передбачено, що на час проходження медогляду, обстеження в профпатологічних центрах, клініках, науково-дослідних і медичних інститутах (університетах) для уточнення діагнозу або визначення ролі виробничих чинників у розвитку захворювань за працюючими зберігається місце роботи(посада) і середній заробіток.
Пунктом 2.17 інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я від 13.11.2001 р. N 455, передбачено, що довідка довільної форми, засвідчена підписом головного лікаря і печаткою лікувально-профілактичного закладу, надається особам, які проходять обстеження з приводу встановлення причинного зв’язку захворювання з умовами праці, перелік яких затверджується Кабінетом Міністрів України.
На час перебування працівника на обстеженні в профпатологічному центрі за ним зберігається середньомісячний заробіток на підставі довідки, засвідченої підписом головного лікаря і печаткою цієї лікувально-профілактичної установи. Збереження середньомісячного заробітку не є виплатою за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, що провадиться згідно з листком непрацездатності. Оплату часу перебування працівника в профпатологічному центрі за середньомісячним заробітком на підставі довідки потрібно передбачати в колективному договорі підприємства згідно зі ст.13 КЗпП України та ст.15 Закону України «Про оплату праці».

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.