Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Оплата праці працівників закладів охорони здоров’я

Сентябрь 26th, 2013 Новини Вывести на печать

Оплата праці працівників закладів охорони здоров’я

проводиться на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 № 1298 „Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (далі — постанова № 1298).
У 2013 році посадові оклади (тарифні ставки) розрахрвуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду з 1 січня — 852 гривні.
Діапазон розрядів за Єдиного тарифною сіткою встановлений розділом III додатку 2, додатками 3 і 4 до постанови № 1298. Тарифні коефіцієнти визначені додатком 1 до постанови № 1298.
Заробітна плата працівників, визначена з урахуванням зазначених посадових окладів, індексується відповідно до Закону України «Про індексацію грошових доходів населення». Працівникам встановлюються:
— надбавки у розмірі до 50 відсотків посадового окладу (ставки
заробітної плати, тарифної ставки):
за високі досягнення у праці;
за виконання особливо важливої роботи (на строк її виконання); за складність, напруженість у роботі.
Граничний розмір зазначених надбавок для одного працівника не повинен перевищувати 50 відсотків посадового окладу.
— доплати у розмірі до 50 відсотків посадового окладу (тарифної
ставки):
за виконання обов’язків тимчасово відсутшх працівників;
за суміщення професій (посад);
за розширення зони обслуговування або збільшення обсягу виконуваних робіт.
Зазначені види доплат не встановлюються керівникам бюджетних установ, закладів та організацій, їх заступникам, керівникам структурних підрозділів цих установ, закладів та організацій, їх заступникам;
— доплата у розмірі до 40 відсотків годинної тарифної ставки
(посадового окладу) за роботу в нічний час, якщо вищий розмір не визначено
законодавством, за кожну годину роботи з 10 години вечора до 6 години
ранку;
— доплата за вчене звання:
професора — у граничному розмірі 33 відсотки посадового окладу (ставки заробітної плати);
доцента, старшого наукового співробітника — у граничному розмірі 25 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати);
Зазначена доплата встановлюється працівникам, якщо їх діяльність за профілем збігається з наявним вченим званням. За наявності у зазначених працівників двох або більше вчених звань доплата встановлюється за одним (вищим) званням;
— доплата за науковий ступінь:
доктора наук — у граничному розмірі 25 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати);
кандидата наук — у граничному розмірі 15 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).
Зазначені доплати встановлюються працівникам, якщо їх діяльність за профілем збігається з наявним науковим ступенем. За наявності у працівників двох наукових ступенів доплата встановлюється за одним (вищим) науковим ступенем.
доплата за використання в роботі дезінфі кувальних засобів, а також працівникам,які зайняті прибиранням туалетів,- у розмірі 10 відсотків посадового (місячного) окладу;
водіям автотранспортних засобів:
надбавки за класність водіям II класу — 10 відсотків, водіям І класу — 25 відсотків установленої тарифної ставки за відпрацьований час;
доплати за ненормований робочий день — у розмірі 25 відсотків тарифної ставки за відпрацьований час.
Постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2009 № 1418 затверджений Порядок виплати надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров’я.
Надбавка за вислугу років установлюється медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров’я залежно від стажу роботи в такому розмірі: поназ 3 роки — 10 відсотків посадового окладу, понад 10 років — 20 відсотків, понад 20 років — 30 відсотків.
Документом для визначення стажу роботи, який дає право на одержання надбавки за вислугу років, є трудова книжка або інші документи, шо відповідно до законодавства підтверджують наявність стажу роботи.
Надбавка за вислугу років виплачується керівникам закладів охорони здоров’я, їх заступникам з числа лікарів, заступникам головного лікаря з медсестринства, керівникам структурних підрозділів з числа лікарів, головним медичним сестрам, лікарям усіх спеціальностей, професіоналам з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я, керівникам фармацевтичних (аптечних) закладів, їх заступникам, керівникам структурних підрозділів з числа провізорів і фармацевтів, провізорам усіх спеціальностей, фахівцям з базовою вищою та неповною вищою медичною і фармацевтичною освітою усіх спеціальностей та помічникам ентомолога.
Надбавка за вислугу років у державному або комунальному закладі охорони здоров’я обчислюється виходячи з посадового окладу (з підвищеннями) працівника без урахування інших надбавок і доплат. Надбавка за вислугу років виплачується щомісяця за фактично відпрацьований час за основним місцем роботи та за сумісництвом.
Норми робочого часу для працівників закладів та установ охорони здоров’я затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.05.2006 № 319, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 09.06.2006 за № 696/12570. Відповідно до зазначеного наказу 38,5 години на тиждень встановлено для керівників структурних підрозділів (відділень, відділів, лабораторій, кабінетів тощо) з числа лікарів та фахівців з базовою та неповною вищою освітою, керівників закладів охорони здоров’я з числа фахівців з базовою та неповною вищою освітою, лікарів та фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою (середнього медичного персоналу), медичних реєстраторів, дезінфекторів закладів охорони здоров’я
(структурних підрозділів) за винятком тих, хто працює у шкідливих умовах праці; 33 години на тиждень для лікарів, зайнятих виключно амбулаторним прийомом хворих; 40 годин на тиждень для керівників закладів та установ охорони здоров’я, їх заступників, головних бухгалтерів та їх заступників, керівників відділів, служб та інших підрозділів (за винятком лікарів та фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою — керівників структурних підрозділів та закладів охорони здоров’я, у тому числі амбулаторно-поліклінічних), головних фахівців (головних медичних сестер, головних фельдшерів, головних інженерів, головних енергетиків, головних технологів тощо), фахівців, технічних службовців та робітників (за винятком тих, хто працює у шкідливих умовах праці), для провізорів, фармацевтів аптек, зайнятих тільки відпусканням ліків та інших товарів аптечного асортименту; для молодших медичних сестер, молодших медичних сестер з догляду за хворими, сестер-господарок (за винятком тих. хто працює із шкідливими умовами праці); 30 годин на тиждень для вихователів закладів охорони здоров’я та будинків дитини; 24 години на тиждень для музичних керівників, концертмейстерів, акомпаніаторів, культорганізаторів 36 годин на тиждень для вихователів-методистів закладів охорони здоров’я тощо.
Перелік професій і посад, для яких застосовується ненормований робочий день, установлюється колективним договором.
Додаткові відпустки медичним працівникам надаються за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці, пов’язаної з підвищеним нервово-емо цінним та інтелектуальним навантаженням. Тривалість цих частин відпустки встановлюється за Списком виробництв, цехів, професій і посад із шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість працівників на роботах в яких дає право на щорічну додаткову відпустку та за Списком виробництв, робіт, професій і посад працівників, робота яких пов’язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням або виконується в особливих природних географічних ‘ і геологічних умовах та умовах підвищеного ризику для здоров’я, що дає право на щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 17 листопада 1997 року№ 1290.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.